Stylové hybridní hodinky Withings ScanWatch míří na trh. Mají EKG i safírové sklo

2
Stylové hybridní hodinky Withings ScanWatch míří na trh. Mají EKG i safírové sklo
Fotografie: Withings
  • Hodinky nabídnou až 30denní výdrž na nabití
  • Dokáží detekovat rovněž příznaky spánkové apnoe
  • Cena činí 7 790 Kč u 38mm varianty, 42mm verze je dostupná za 8 390 Kč

Společnost Withings oznamuje dostupnost hybridních hodinek Withings ScanWatch na českém trhu. Ty jsou prvními klinicky ověřenými hybridními hodinkami na světě, které dokážou detekovat rizika výskytu fibrilace síní a spánkové apnoe přímo ze zápěstí uživatele. Na vývoji se podíleli specialisté z oboru kardiologie a spánkoví experti. Zákazníci se navíc mohou těšit na elegantní design, voděodolné pouzdro z nerezové oceli a ciferník krytý safírovým sklíčkem.

Withings ScanWatch je naše nejambicióznější zařízení, které má za cíl detekovat fibrilace síní a spánkovou apnoe. To jsou dvě nejčastěji nediagnostikovaná rizika, která ovlivňují kvalitu života,“ sdělil Mathieu Letombe, CEO společnosti Withings a dodává: „Nošení těchto hodinek po celý den a noc poskytne uživatelům informační systém, který sbírá zdravotní data a informuje včas o možném riziku.

K ovládání slouží otočná korunka.

Withings ScanWatch potěší uživatele také 30denní výdrží na nabití. Od svých předchůdců si hodinky vypůjčily ručičkový ciferník se zabudovaným displejem. Nově nabídnou řadu funkcí a vylepšené ovládání pomocí otočné korunky hodinek.

Podrobné monitorování zdraví srdce

Fibrilace srdečních síní je nejčastější formou nepravidelného srdečního rytmu, kterou je ovšem obtížné diagnostikovat, jelikož se příznaky nemusí projevit během návštěvy lékaře. Withings ScanWatch dokážou díky pravidelnému monitorování tepu sledovat, zda je nízký, vysoký, nebo normální. Ještě přesnější data pak nabídne funkce EKG, kterou lze kdykoliv spustit v menu hodinek.

Withings ScanWatch

Pokud uživatelé pocítí možné příznaky nebo pokud jsou informovaní o abnormálním srdečním rytmu, mohou snadno spustit EKG. Poté stačí přiložit dva prsty na ocelové pouzdro hodinek a vyčkat 30 sekund. Během měření lze sledovat zápis z EKG živě na displeji hodinek a následně si jej kdykoliv prohlédnout v aplikaci Health Mate. Zde lze také najít všechna předchozí měření, která lze vyexportovat a případně ukázat svému lékaři.

Detekce spánkové apnoe

Withings ScanWatch poskytují ucelený přehled o spánku. Uživatelé se tak dozví nejen o jeho kvalitě a délce, ale také o průběhu jednotlivých spánkových fází. Každé ráno lze v aplikaci Health Mate zjistit celkové Sleep Score, které napomáhá uživatelům sledovat celkový dopad kvality spánku. Nechybí ani funkce chytrého buzení Smart Wake-up, která vzbudí uživatele tichými vibracemi v ten nejlepší moment podle spánkových cyklů.

Withings ScanWatch

Odhaduje se, že až miliarda lidí po celém světě trpí mírnou až těžkou spánkovou apnoe, což je vážný stav, který může vést k vážným kardiovaskulárním problémům. Často je také uváděna, jako faktor snižující produktivitu a schopnost soustředit se na práci i jako jedna z příčin deprese. Bohužel, 8 z 10 lidí netuší, že spánkovou apnoe trpí. Withings ScanWatch zvládnou monitorovat epizody spánkové apnoe v průběhu noci pomocí SpO2 senzoru. Po celou noc je tak měřeno okysličení krve pro zjištění případných dýchacích obtíží během spánku.

Vylepšený design a funkce

Withings ScanWatch nabídnou voděodolné pouzdro z 316L oceli a ciferník kryje safírové sklíčko. Na ciferníku je také ručičkový ukazatel splnění denního cíle v nachozených krocích.

Withings ScanWatch

PMOLED displej zobrazuje důležitá zdravotní a sportovní data. Mezi ta patří nachozené kroky, Sleep Score, spálené kalorie a srdeční tep. Napříč těmito položkami mohou uživatelé přecházet pomocí otočné korunky hodinek. Korunkou lze dále spustit EKG a měření SpO2, začít trénink a nastavit budík. Na displeji se mimo výše zmíněné zobrazují také notifikace z chytrého telefonu, které doprovází diskrétní vibrace.

Cena a dostupnost

Withings ScanWatch jsou dostupné u vybraných prodejců ve 42mm verzi za doporučenou cenu 8 390 Kč a ve 38mm verzi za doporučenou cenu 7 790 Kč.

Technické parametry Withings ScanWatch 42 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 42 × 13,7 mm, 83 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejPMOLED, ?" (? × ? px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostzáří 2020,
Diskuze ke článku
Zdeněk Ryšavý
Zdeněk Ryšavý
Měl jsem je před 14.dny.EKG, tlak,ani apnoe neměří. A kvůli tomu jsem je kupoval. Jsou pěkné, ale to je všechno. Nepřítomnost češtiny mi také vadila. Vrátil jsem je.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze