Studentské notebooky Huawei zaujmou špionskou webkamerkou i výkonem

3
Studentské notebooky Huawei zaujmou špionskou webkamerkou i výkonem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ve výběru najdeme notebooky s procesory Intel i AMD
  • Standardem je dostatečný výkon i velké úložiště

Huawei známe především jako renomovaného výrobce smartphonů a produktů wearables, ve svém portfoliu má však také hned několik zajímavých notebooků. Současná nabídka notebooků Huawei přitom může být zajímavá především pro studenty, kteří ocení dostatek výkonu, kvalitní zpracování, jež odolá častému přenášení, ale také příznivou cenu. Které tři notebooky od Huawei by mohly být ideálním dárkem pod vánoční stromeček?

Huawei MateBook 14

MateBook 14 je osazen 14" obrazovkou s vysoce jemným 2K rozlišením a maximálním jasem 300 nitů, která se navíc může pochlubit poměrem stran 3:2 vhodným pro práci s kancelářskými programy, jako je MS Office. Sympatická je rovněž hmotnost 1,49 kg či podpora Huawei Share pro rychlé sdílení dat mezi telefonem a počítačem skrze NFC.

Výkon u tohoto modelu obstarává moderní 7nm procesor AMD Ryzen 4000H v doprovodu 16GB RAM a štědrého až 512GB SSD. Výhodou je rovněž pokročilé chlazení, které se navíc může pochlubit nízkým provozním hlukem.

Huawei MateBook D15

MateBook D15 je osazen netradičně umístěnou webkamerkou ve funkční klávese, kterou lze v případě potřeby vysunout a zase schovat pro maximální pocit bezpečí. Rychlé odemknutí zařízení pak obstará integrovaná čtečka otisků prstů umístěná vedle pohodlné klávesnice.

Z konektorové výbavy neschází dvojice USB-A 2.0, praktický 3,5mm jack, HDMI, USB-A (3.2 Gen1) ani USB-C sloužící také pro nabíjení výkonem až 65 W. Displej o uhlopříčce 15,6" lze vyklopit až do úhlu 178 stupňů, zatímco výkon obstará Intel Core i5-1135G7 (11. generace) v doprovodu 8 GB RAM a až 512GB úložiště.

Huawei MateBook D16

Pokud je pro vás důležitá velká uhlopříčka displeje a dlouhá výdrž, nabízí se model MateBook D16. Výhodou velkého IPS LCD panelu s maximálním jasem až 300 nitů je rovněž v rámečku integrovaná Full HD webkamerka s rozsahem 88 stupňů a také 90% poměr obrazovky k čelní ploše, což je skvělá hodnota.

Předností Huawei MateBooku D16 je i logicky větší klávesnice osazená numerickým blokem pro rychlé zadávání číselných údajů s příjemným zdvihem a tichou odezvou, která nebude nikoho rušit ani v tiché místnosti. Dostatek výkonu zajišťuje procesor Intel Core i5-12450H 12. generace s 8 či 16 GB RAM a štědrým 512GB SSD úložištěm, které nabídne dostatek místa pro filmy, hudbu i nejrůznější aplikace.

Diskuze ke článku
Jaroslav Mikuš
Jaroslav Mikuš
Marně přemýšlím co vedlo autora článku postavit jej na "špionské kameře" a vůbec ji nevyfotit a ukázat jak to vlastně vypadá....
Jan Kasik
Jan Kasik
Celkově společnost se svými špionskými manýry má celkem problémy mimo Čínu (tam to podporují)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze