Strmý pád HTC pokračuje, v květnu výrobce zažívá téměř 50% meziroční pokles

19
Strmý pád HTC pokračuje, v květnu výrobce zažívá téměř 50% meziroční pokles
  • Květnové tržby HTC meziročně klesly o více než 46 %
  • Za prvních 5 měsíců pak HTC utržilo výrazně méně než ve stejném období roku 2017

Tchajwanské HTC zveřejnilo své finanční výsledky za uplynulý měsíc, tedy květen. Bohužel to není vůbec hezký pohled. Výrobce utržil pouze 82,35 miliónů dolarů ve srovnání se 152,27 milióny dolarů v květnu 2017. Meziročně jde o pokles přesahující 46 %.

Rok 2018 je pro HTC vůbec mnohem horší než ten předcházející. Za prvních 5 měsíců výrobce utržil 448,06 miliónů dolarů, což je o 351 miliónů dolarů méně než za stejné období v loňském roce. Přesto se výrobce nadále snaží s touto nelichotivou situací něco udělat. Na trh dodává nový model virtuální reality Vive Pro a došlo rovněž k představení na první pohled povedeného smartphonu HTC U12+.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Panebože, střelte někdo to zvíře do hlavy, už se na to nemůžu dívat!
XYZ
A diví se někdo? Lowend nevyrábí, střední třída jen občas a ještě je šíleně předražená. A v rámci hiendu je tu pevně zavedená konkurence, která taky často bývá cenově výhodnější.
Jiří
Takže nějakých 270 milionů dolarů za 3 měsíce, když budeme počítat 270 dolarů na jednom telefonu (ať se to hezky počítá), tak je to milion telefonů za čtvrtletí. To má Samsung tak za 1 den.
anonym
přál bych to spíš čínským výrobcům

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze