Stáhněte si novou verzi firmware pro Nokii N82

7

Nokia N82 je přímý nástupce modelu N73, oproti kterému byla výrazně vylepšena výbava. Telefon klasické konstrukce disponuje 5 Mpx fotoaparátem s xenonovým bleskem, schopností nahrávat VGA video rychlostí 30 snímků/s, TV-out, GPS a Wi-Fi.

Před několika dny byla uvolněna nová verze firmware s označením v11.0.117 pro multimediální Nokii N82. Jako každá jiná verze s sebou i tato přináší řadu vylepšení, co se týče například reakcí telefonu či odstranění některých problémů.

Průběh stahovaní aktuální verze firmware přes Nokia Software Updater...

Novou verzi firmware lze získat buďto přes Nokia Software Updater nebo přímo v autorizovaných servisech Nokia. Jak správně postupovat při této aktualizaci se dozvíte na stránkách výrobce europe.nokia.com/softwareupdate. Nokia N82 jako první přístroj řady Nseries nabízí "User Data Preservation", tedy zachování původních dat i po přehrání nového firmwaru. Nemusíte se tak již bát, že ztratíte svá data a budete muset například znovu instalovat všechny oblíbené hry či aplikace. Ovšem pozor, pokud by došlo k neočekávanému problému v průběhu několika-minutové aktualizaci (například přerušení spojení, apod.), pak můžete o svá data přijít! Proto se vždy doporučuje původní soubory stejně zálohovat.

Nová verze firmware v11.0.117 přináší řadu změn. V hudebním přehrávači je odstraněna chyba, kdy přístroj občas zamrznul, pokud jste k telefonu připojili některý Bluetooth headset. Dále se také zvýšila velikost volné RAM paměti, která po naběhnutí telefonu činí přibližně 93 MB. Menších vylepšení doznala i aplikace Mapy. Pokud byste přišli na jiná vylepšení, máte místo v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Diskuze ke článku
M:Ko
Nejspíš je zbytečné se ptát, ale.. obsahuje novy firmware podporu NaviWheel? Vím že to není tak podstatná funkce, ale zas na druhou stranu je to dobrá machrovika;-) Díky za odpověď.
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, nejnovější verze firmware zatím neaktivovala ovládací prvek NaviWheel, který se podle informací v modelu N82 nachází.
Alfaons
Lidičky, neaktualizujte ji bezhlavě. Ti, co máte N82 z jiného trhu než českého či takového kde není čeština v rámci jazykové sady, tak se vám N82 zaktualizuje do původního nastavení země pro které je určena. Existuje nějaké řešení po takové aktualizaci, jak to změnit do nastavení v češtině ?, aby člověk s tím nemusel do servisu?
Nikola šuhaj
Mohu konstatovat, že případný problém s aktualizací do jiné jazykové sady se u mého Siemense nikdy nestal. Prostě si člověk do Siemense nainstaluje to co chce, a to vč. jazykové sady, případně to bez problémů přejede dalším softwarem atd. atd., a ne to co mu předepíše Nokia Software Updater.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze