Srovnání: LG V20 vs. Samsung Galaxy Note 7

36

LG dnes ráno představilo svůj nejnovější počin s označením V20. Nový model má samozřejmě ty nejvyšší ambice, čemuž odpovídá špičková výbava lákající například na odolnost či hned dva displeje. Úhlopříčka toho hlavního činí 5,7 palců, což přímo vybízí srovnat novinku se Samsungem Galaxy Note 7. Mezi oběma modely totiž budou mnozí zákazníci jistě vybírat.

LG V20 a Samsung Galaxy Note 7

Hardware

Máme před sebou dva velké telefony. Zatímco v případě tloušťky si nemusí ani jeden model nic závidět, šířka a výška hraje ve prospěch Samsungu. Větší rozměry u LG však nejdou na vrub plýtvání místem. Model V20 má v součtu mnohem větší displej, respektive na standardní 5,7palcový displej navazuje druhý s úhlopříčkou 2,1 palce. Při porovnání hmotnosti narazíme takřka na shodu. Rozdíl 4 gramů ve prospěch Samsungu je skutečně zcela zanedbatelný. Oba telefony jsou odolné, avšak každý trochu jinak. LG nasazuje vojenský standard MIL-STD 810G a mělo by odolat pádům až 1,5metrové výšky. To Samsung nezvládne. Kontruje odolností proti vodě a prachu.

Nepřehlédněte: LG V20 oficiálně: nejnovější Android, dva displeje a vysoký výkon

LG V20 Samsung Galaxy Note 7
rozměry 159,7 × 78,1 × 7,6 mm 153,5 × 73,9 × 7,9 mm
hmotnost 173 gramů 169 gram§
odolnost ano – proti pádům ano – proti vodě a prachu

TIP! Kompletní srovnání najdete v našem katalogu

LG V20 a Samsung Galaxy Note 7

Displej(e)

Hledíme na dva špičkové modely a zaváhání v tom nejdůležitějším by bylo nepřípustné. Podstatný rozdíl najdeme snad jen v typu displeje, kdy Samsung tradičně sází na Super AMOLED a LG na klasiku v podobě IPS displeje. Úhlopříčka zobrazovače činí u obou dvou 5,7 palců a při shodném rozlišení se uživatelé mohou těšit z jemnosti 515 PPI. Výhoda LG tkví ve druhém displeji, který rozšiřuje možnosti ovládání, aniž byste museli dění na hlavním displeji přerušit či zásadněji omezit. Na tento trumf Samsung přímou odpověď nemá. Opomenout ale nemůžeme velmi šikovný stylus S Pen, s jehož možnostmi si ovládání rovněž můžete usnadnit a urychlit.

LG V20 Samsung Galaxy Note 7
typ displeje TFT IPS Super AMOLED
úhlopříčka 5,7 palců 5,7 palců
rozlišení (jemnost) 2 560 × 1 440 px (515 PPI) 2 560 × 1 440 px (515 PPI)
druhý displej ano ne
integrovaný stylus ne ano
LG V20 a Samsung Galaxy Note 7

Výkon a paměť

Další kategorie, kde se výrobce musí vyvarovat přešlapům a oběma modelům to jde skvěle. Pod jejich kapotami najdete v podstatě to nejlepší, co si dnes lze vybrat. Výkonné a moderní procesory vyrobené 14nm technologií jsou doplněny 4GB operačními paměťmi typu LPDDR4. Problémy nebudete mít ani s úložným prostorem. Interní úložiště jsou velká a podpora paměťových karet neschází.

LG V20 Samsung Galaxy Note 7
procesor Qualcomm Snapdragon 820 MSM8994; 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, 14 nm Samsung Exynos 8 Octa 8890; 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, 14 nm
operační paměť 4 GB 4 GB
interní paměť 64 GB 64 GB
paměťové karty ano – až 2 000 GB ano – až 256 GB

Prostředí a fotoaparáty

LG si lišácky měsíc počkalo a ve svém nejnovějším modelu nabízí Android 7.0 Nougat. Uživatel má jistotu, že nic novějšího ani mít nemohl. Na to Samsung Galaxy Note 7 odpovědět neumí a musíte se spokojit s Androidem 6.0 a příslibem výrobce, že aktualizace na „Sedmičku“ dorazí ještě letos. Velmi vyrovnaný bude souboj mezi fotoaparáty, neboť oba jihokorejští výrobci je mívají skvělé. U obou modelů se můžete spolehnout na více než dostatečné rozlišení, optickou stabilizaci obrazu i výbornou světelnost, u které však přeci jen o prsa vítězí Samsung. Tahákem LG V20 by mohla být přítomnost duálního fotoaparátu na zadní straně, který by měl přispět například k rychlejšímu ostření. To však prozradí až reálné testy.

LG V20 Samsung Galaxy Note 7
operační systém Android 7.0 Nougat Android 6.0 Marshmallow
hlavní fotoaparát duální – 16 Mpx 12 Mpx
optická stabilizace obrazu ano ano
záznam videa 4K rozlišení 4K rozlišení
čelní kamerka 5 Mpx 5 Mpx

Baterie a konektivita

Výdrž na jedno nabití se u chytrých telefonů řeší již několik let a zřejmě ještě dlouho bude. Silné baterie jsou v nedohlednu a výrobci v honbě za co nejtenčími telefony téměř vždy obětují baterii. Ze souboje kapacit vychází vítězně Samsung Galaxy Note 7 nabízející 3 500 mAh. To samo o sobě není nijak oslňující kapacita, na LG ale stačila. Model V20 si bude muset vystačit s baterií o kapacitě 3 200 mAh. Svůj nelichotivý výsledek však částečně zvrátí uživatelsky vyměnitelnou baterií. LG tak nadále zůstává jedním z posledních výrobců, kteří tento úkon nechají na uživatelích. V případě konektivity panuje očekávaná shoda. Oba modely propojíte jakkoliv. Nabízejí moderní USB-C konektor, rychlé LTE s podporou všech u nás využívaných pásem, NFC či Bluetooth.

LG V20 Samsung Galaxy Note 7
kapacita baterie 3 200 mAh 3 500 mAh
uživatelsky vyměnitelná baterie ano ne
bezdrátové nabíjení ne ano
typ konektoru USB-C USB-C
LTE ano – až 600 Mb/s ano – až 600 Mb/s
Bluetooth / NFC ano – 4.2 / ano ano – 4.2 / ano

TIP! Kompletní srovnání najdete v našem katalogu

Diskuze ke článku
Driver
Super,ale není to taková BOMBA :)
Pavel
Ještě bych do srovnání přidal, že baterie LG vás pravděpodobně nezabije jako ta u Samsungu. :)
Kamil
Takovou kartu chci :-)

LG V20 - paměťové karty až 2 000 TB
mrtva_zizala
si nekdo mysli, ze kdyz se nepouzije to NEJ co procesorova scena nabizi ze je to chyba ? I prt velebnosti... LG proste moc netahne, marketing taky nic moc, pomalu dopada jak MS, nekde vydelaj a zadotuji dalsi divizi, takhle je to ale spatne a nema to vesmes dlouhe trvani.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze