Srovnání: Desire X, Lumia 800, Galaxy S Advance, Xperia sola (3. díl)

43

Do třetí a zároveň předposlední části dospělo naše srovnání telefonů ze střední třídy. Celá čtveřice již absolvovala šest náročných kol a další ji čekají. V dnešním třetím díle se zaměříme na telefonní funkce, zprávy, klávesnice nebo organizaci času. Který telefon získá nejvíce bodů a skončí nadvláda Lumie?

Než se vrhneme do dalších kol, sluší se zrekapitulovat první díl, ve kterém vše začalo. Zalovili jsme mezi telefony střední třídy a v naší síti uvízl HTC Desire X, Nokia Lumia 800, Samsung Galaxy S Advance a Sony Xperia sola. Tedy telefony střední třídy s cenovkami kolem 7-8 tisíc korun.

Účastníci srovnání

Nepřehlédněte:

Ve druhém díle přišla na řadu další trojice kol, ve kterých jsme se zaměřili na obsah balení, uživatelské prostředí a také na ostře sledovanou výdrž. Nejlépe se dařilo Sony Xperia sola, která z devíti možných bodů získala šest a dostáhla se na první místo, které aktuálně sdílí s Nokií Lumia 800. Ta si připsala čtyři body, což ji na první příčku stále stačí. Probrala se nám také dvojice Desire X a Galaxy S Advance. Především druhý jmenovaný má ambice vedoucí dvojici zatopit, neboť ztrácí pouze pět bodů. Ze hry však není ani Desire X, kterého by mohlo zachránit skvělé prostředí Sense. Jak to nakonec dopadne, se dozvíme až na konci článku.

Oficiální představování jsme odbyli už v prvním díle a tentokrát si ho odpustíme. Namísto toho se můžete pokochat srovnávací tabulkou s nejdůležitějšími parametry.

Technické parametry - porovnání

HTC Desire X Nokia Lumia 800 Samsung Galaxy S Advance Sony Xperia sola
rozměry 118,5 × 62,3 × 9,3 mm 116,5 × 61,2 × 12,1 mm 123,2 × 63 × 9,7 mm 116 × 59 × 9,9 mm
hmotnost 114 gramů 142 gramů 120 gramů 107 gramů
úhlopříčka displeje 4 pacle 3,7 palce 4 palce 3,7 pacle
rozlišení displeje 800 x 480 pixelů 800 x 480 pixelů 800 x 480 pixelů 854 x 480 pixelů
operační systém Android 4.0 Windows Phone 7.5 Android 2.3 Android 4.0
procesor dvoujdárový 1 GHz jednojdárový 1,4 GHz dvoujdárový 1 GHz dvoujdárový 1 GHz
grafický akcelerátor Adreno 203 Adreno 205 ARM Mali-400 MP ARM Mali-400 MP
paměť RAM 768 MB 512 MB 768 MB 512 MB
interní pamět 4 GB 16 GB 8 GB 4 GB
paměťové karty ano ne ano ano
NFC ne ne ano ano
rozlišení fotoaparátu 5 Mpx 8 Mpx 5 Mpx 5 Mpx
rozlišení videa 800 x 480 px 1280 x 720 px 1280 x 720 px 1280 x 720 px
kapacita baterie 1650 mAh 1450 mAh 1500 mAh 1320 mAh
cena (cca) 7000 Kč 7500 Kč 7500 Kč 6500 Kč

7. Kolo – Práce s kontakty

Dnešní díl odstartuje sedmé kolo, které se podívá na zoubek kontaktům. Zaměříme se na přehlednost, snadný přístup a samozřejmě neopomeneme provázanost se sociálními sítěmi.

Jako tradičně, začneme od Desiru X. Ke kontaktům vede nejrychleji cesta přes ikonku zeleného telefonu, která vás sice zdánlivě zavede jen k číselníku, avšak pod ním se všechny kontakty ukrývají. Druhou cestou je použití karty Lidé. V ní se sdružují všechny vaše kontakty z různých koutů. Snadno si vyfiltrujete například jen kontakty uložené v telefonu, na Googlu účtu či Facebooku. Praktické je hledání. Při tvorbě kontaktu si nejprve vyberete, do jaké skupiny kontaktů se má daný kontakt zařadit, a dále už vyplníte vše, co vás jen napadne. Několik čísel, e-mailových adres, přezdívku, poznámku či kontakty na různé chatovací kanály.

Telefonní seznam - HTC Desire X

Samotný seznam Desiru X je přehledný, vždy vidíte jméno a malou fotografii, kterou můžete sami přidělit nebo nechat načíst třeba z Facebooku. Je-li telefon propojen právě s Facebookem, vidíte u každého kontaktu rovnou i nejnovější status. Po otevření se vše dělí do čtyř záložek a zde vyvstává obrovská výhoda Desiru X v perfektní provázanosti se sociálními sítěmi. Všechny zdroje jsou sloučeny a vy tak rovnou vidíte všechna čísla i další informace. Ve druhé záložce máte pohromadě veškerou komunikaci s daným člověkem. Třetí záložka je věnována aktualizacím a čtvrtá pak veškerým fotografiím, který daný uživatel nasdílel na sociální sítě. Vše rychle a snadno dostupné. Samozřejmostí je také dělení do skupin.

Přesuňme se k Lumii 800. Přístup ke kontaktům je takřka stejný, jako u Desiru X. Buď přes historii hovorů, respektive číselník, nebo pomocí aplikace Lidé. Ta se dělí na několik obrazovek. Na první vidíte nejprve vaši fotografii a status ze sociálních sítí, máte-li je propojené. Až níže se řadí všechny vaše kontakty. Opět si můžete vybrat, jaké kontakty zobrazit, avšak nastavení není tak rychlé, jako v případě Desiru X. Seznam je jinak zcela běžný, nechybí fotografie, k dokonalosti tak chybí jen onen status ze sociálních sítí, který je zobrazen až v detailu kontaktu, aby bylo prostředí co nejčistší. Co však Lumii 800 musím vyčíst, je plýtvání místem, kdy značnou část displeje zabírá statický nápis lidé a na samotné kontakty zbývá méně místa. Při tvorbě nového kontaktu nejste nijak omezováni. Vyberete, kam se kontakt má zařadit a už jen vyplňujete potřebná čísla, adresy, přezdívky, zaměstnaní a další nespočet doplňujících informací.

Telefonní seznam - Nokia Lumia 800

Samotný kontakt začíná fotografií a aktuálním statusem ze sociálních sítí. Následují čísla a adresy. Pohybem zprava doleva se dostanete do historie aktualizací na sociálních sítích. Dále nechybí ani všechny obrázky, které daný uživatel na sociální sítě nahrál. Vše uzavírá historie komunikace s daným uživatelem. Provázání se sociálními sítěmi je u Windows Phone příkladné a Lumia 800 to dokazuje na jedničku.

Druhá obrazovka aplikace Lidé je věnována sociálním sítím, kde vidíte chronologický výpis aktualizací stavů vašich přátel. Svým způsobem se tak obejdete bez dalších aplikací. Škoda jen, že statusy nejsou doplněny o fotografie autorů a orientaci je tak složitější.

Na první pohled mnohem obyčejněji působí telefonní seznam na Galaxy S Advance. Navzdory staršímu prostředí však i Samsung myslel na sociální sítě. Cesta vede ke kontaktům nikoliv dvojí, avšak jedna. Vždy se octnete na stejném místě, jen v jiné záložce. Mezi nimi nechybí číselník, protokol hovorů, samotné kontakty či skupiny. Kontakty jsou přehledně řazené, lze lehce vyhledávat a vidíte i fotografii, kterou přiřadíte nebo necháte načíst ze sociálních sítí. Tvorba kontaktu probíhá naprosto klasicky, vyberete, kam se má nově tvořený kontakt ukládat, a dále už vyplňujete vše, co vás napadne. Počínaje čísly, přes všemožné adresy a poznámky.

Telefonní seznam - Samsung Galaxy S Advance

Zobrazení kontaktu je přehledné, informace jsou pod sebou, nejvýše jsou samozřejmě telefonní čísla. Nechybí hned několik záložek, které by sdružovaly informace a fotografie ze sociálních sítí. Galaxy S Advance ale v základu nabídne jen Google +, přičemž tuto sociální síť mnoho lidí aktivně nepoužívá. Oblíbený Facebook chybí, což Samsung částečně znevýhodňuje oproti konkurentům.

Závěr sedmého kola obstará Xperia sola. Přístup ke kontaktům je podobně snadný jako u Galaxy S Advance. Opět objevujeme dělení do záložek dělených na klasické hovory, skupiny a kontakty. Kontakty jsou přehledně řazené, můžete rychle poskočit na určité písmeno nebo přímo vyhledávat. Nechybí fotografie vámi přiřazené nebo využité ze sociálních sítí. Propojení tedy funguje i u Xperia sola. Pod kontakty navíc vidíte i poslední statusy či zda je dotyčný on-line.

Telefonní seznam - Sony Xperia sola

Tvorbu kontaktu jsem dnes popisoval už třikrát a vězte, že Xperia sola nepřináší dramatické změny. Opět přiřadíte, kam se kontakt uloží, vyberete fotografii a vyplňujete čísla, adresy, zaměstnání a nechybí dokonce ani váš rodinný vztah k dané osobě. Prohlížení kontaktu probíhá výhradně vertikálně. Postrádám tedy nějaké bližší informace ze sociálních sítí, které jsou zde zastoupeny jen vstupem do nich, nebo ze vzájemné komunikace.

Sedmé kolo po zásluze vyhrává Desire X, od kterého by se konkurence mohla učit. Poráží tak i druhou Lumii 800, která se sice k sociálním sítím a provázanosti díky v tomto směru špičkovému Windows Phone staví rovněž velmi dobře, nicméně občas nabídne méně informací nebo menší přehlednost. Poslední bod tentokrát rovným dílem rozdělím mezi Galaxy S Advance a Xperii sola. Oba se snaží, avšak provázanost různých zdrojů by měly více vypilovat.

Stav po 7. kole:

HTC Desire X Nokia Lumia 800 Samsung Galaxy S Advance Sony Xperia sola
8 b. (+3) 14 b.(+2) 7,5 b. (+0,5) 12,5 b. (+0,5)

8. Kolo – Zprávy, e-maily a klávesnice

Osmé kolo se zaměří na zprávy, elektronickou komunikaci a klávesnice. Začínáme opět u Desiru X. Jeho aplikace zprávy sdružuje SMSky a MMSky. Vše je řazeno přehledně do konverzací. Při psaní vidíte neustále počítadlo napsaných znaků a nechybí ani možnost zvětšení písma. Zapnout si rovněž můžete automatickou opravu slov.

Zprávy a e-maily - HTC Desire X

Zadávání textu obstarává standardně QWERTY klávesnice v obou režimech, lze si ji ale v režimu na výšku přepnout na alfanumerickou. Psaní může doprovázet hmatová i zvuková odezva. Vibrace opravdu doporučuji, s nimi je psaní na rozměrné klávesnici velmi pohodlné. Plusem jsou také sekundární znaky na každé klávese, díky čemuž je psaní rychlejší. Není nutné neustále přepínat na speciální znaky.

E-maily obstará aplikace Gmail a Pošta. Nastavení je snadné, vybírat lze mezi automatickým či ručním stahováním e-mailů. Podporovány jsou protokoly POP3, SMTP i IMAP4. Frekvence aktualizace schránek lze nastavit ručně, nebo využívat funkce push. Samotný klient je v Androidu 4 přehledný, nepřečtené zprávy jsou zobrazeny tučně. Vedle času se vždy nachází případně ikonka sponky, pokud e-mail obsahuje přílohu.

Pokud se zaměříme na chatovací programy, počítejte s aplikací GTalk. Ze sociálních sítí nechybí Facebook, Google+ a také Twitter.

Nokia Lumia 800 rovněž kombinuje editor SMS a MMS zpráv. Příchozí zprávy jsou řazeny vláken, což je pouze odlišné pojmenování konverzací. Zprávy vytváříte výhradně na QWERTZ klávesnici, jiná není k dispozici. Psaní může doprovázet hlasová odezva. Naopak chybí počítadlo napsaných znaků, to se objeví, až pokud se blížíte k limitu jedné zprávy. Oproti Desiru X je navíc klávesnice o něco málo méně pohodlné, v režimu na šířku například nevyužívá celou plochu displeje, a zapomenout musíte i na možnost si písmo zvětšit nebo další nastavení. V Češtině není k dispozici ani korektura a automatické doplňování či opravování slov – to je přítomno až v novějším systému Windows Phone 8. Vše je podřízeno jednoduchosti, zde by se ale určitě možnosti přizpůsobení hodily. Nevýhodou Lumie je také absence konceptů. Rozepsaná zpráva se vám jednoduše nikam neuloží. Plusem je naopak integrace Facebook chatu přímo do zpráv a řazení do stejného vlákna jako SMS a MMS.

Zprávy a e-maily - Lumia 800

E-maily jsou řešeny jednou aplikací. Máte-li e-mail u Googlu, Microsoftu, Yahoo či Nokie, nemusíte takřka nic nastavovat. Každému účtu lze přiřadit název i frekvenci aktualizace od okamžité po ruční. Vybrat si také můžete, jak staré e-maily má telefon ze serveru stahovat.

Sociální sítě jsou zastoupeny Facebookem, Twitterem, LinkedIn a mezi kecálky figuruje Facebook Chat. Pro každou aplikaci, která je plně integrována, však existují ještě jednotlivé alternativy a Marketplace si můžete stáhnout plnohodnotné alternativy.

I Samsung Galaxy S Advance má editor správ společný pro SMS i MMS. Přijaté zprávy se zobrazují formou přehledných konverzací. Tvorba zpráv uspokojí asi nejvíce uživatelů. K dispozici je QWERTZ klávesnice, avšak v režimu na výšku ji můžete změnit na alfanumerickou či na ruční psaní. Při psaní lze využívat prediktivní slovník T9, který může opravovat špatně napsaná slova. Nechybí ani počítadlo napsaných znaků. Nastavit si můžete hlasovou i hmatovou odezvu, psaní je díky velkému displeji pohodlné.

Zprávy a e-maily - Samsung Galaxy S Advance

O e-maily se stejně jako u Desiru X starají aplikace E-mail a Gmail. Obě také stejně fungují. Menší nevýhodou Galaxy S Advance je starý Android, ve kterém jsou obě aplikace méně uživatelsky přívětivé.

Zastoupení sociálních sítí zachraňuje pouze Google+. Z kecálků pak nechybí GTalk a ChatOn. Více ale v základní nabídce nehledejte.

Sony Xperia sola nabízí editor shodný pro SMS i MMS. Zprávy jsou zobrazovány formou konverzací. Před prvním psaním doporučuji zavítat do nastavení, kde se dozajista vyřádíte, neboť Sony nabízí opravdu pokročilé nastavení. Klávesnice může být QWERTY, ale také alfanumerická. Může být světlá či tmavá. Vybrat si můžete, i zda na každém tlačítku bude jen dané písmeno nebo i sekundární znak. Přidat si můžete extra tlačítka pro nejvíce používanou tečku s čárkou. Vlastní tlačítko může mít i vstup ke smajlíkům.

Zprávy a e-maily - Sony Xperia sola

Samotné psaní může být doprovázeno hmatovou i zvukovou odezvou. Při psaní bohužel rovnou nevidíte i počítadlo napsaných znaků, to se objeví až ke konci každé zprávy. Alespoň že informace o počtu zpráv, do kterých se text rozdělí, máte na očích stále.

E-maily jsou na tom úplně stejně jako u Desiru X a tak je v tuto chvíli znovu popisovat nebudu. Rovnou přejdeme k sociálním sítím, které jsou zastoupeny Facebookem a službou Google+. Chat zastřešuje pouze GTalk.

Osmé kolo vyhrává HTC Desire X a připisuje si další tři body. Nabízí nejpohodlnější klávesnici, navíc se sekundárními znaky a také přehledné prostředí. Těsně pod vrcholem končí Xperia sola, která si chválu odnáší za bohaté nastavení a relativně pohodlné psaní s ohledem na menší displej. Poslední bod bude i tentokrát rozdělen. Po půl bodu tak obdrží Galaxy S Advance a Lumia 800. Prvně jmenovaný vyniká pohodlnou klávesnicí, avšak zaostává v sociálních sítích. Lumia zase nezaostává po stránce sociální, avšak sráží ji nejméně variabilní klávesnice z celé čtveřice.

Stav po 8. kole:

HTC Desire X Nokia Lumia 800 Samsung Galaxy S Advance Sony Xperia sola
11 b. (+3) 14,5 b.(+0,5) 8 b. (+0,5) 14,5 b. (+2)

9. Kolo – Organizace času

V devátém kolem účastníci srovnání poměří síly na poli organizace času. HTC Desire X opět začíná a nemůže jinak, než kalendářem. Ten jeho nabídne všechny druhy náhledů. Měsíční se rozprostře na celý displej, avšak mnoho se nedozvíte. Víte jen, zda u daného dne je nějaká událost. Týdenní náhled se příliš nepovedl. Mnoho informací na malém prostoru nedělá dobrotu. Použitelný je tedy denní náhled a agenda, která je naopak velmi přehledná. U narozenin například rovnou vidíte i fotografii a můžete rychle odeslat přání. Při tvorbě události zadáváte název, její trvání, místo, které lze vybrat ručně přímo na mapě, případně popis, připomenutí a opakování. Rychle můžete rovněž zkontrolovat, zda se událost nekryje s nějakou jinou.

Organizační funkce - HTC Desire X

Z dalších funkcí mohu jmenovat vědeckou kalkulačku, která zvládá mocniny, odmocniny i goniometrické funkce. Vhod jistě může přijít také úkolovník s běžnými funkcemi, jako nastavení priority či odškrtnutím. Nechybí samozřejmě několik opakovaných budíků, které mohou zvonit vámi zvolenou melodií, avšak dbejte na to, že vás telefon nevzbudí, pakliže jej vypnete. Výčet drobných funkcí uzavírá dvojice stopky a minutka

S prací souvisí i dokumenty, na které je Desire X náležitě připraven. V základní nabídce nabízí PolarisOffice v plné verzi. Dokumenty lze tedy nejen číst, ale i editovat a vytvářet. K dispozici jsou i základní možnosti formátování textu. Integrována jsou i online úložiště Dropbox a SkyDrive. Stačí se jen přihlásit.

Přesouváme se k Nokii Lumia 800. O jejím kalendáři jste zřejmě již slyšeli. Měsíční náhled stojí za starou bačkoru. Půlka displeje je nevyužita, ačkoliv by se hodilo zobrazení aktuálních událostí. V měsíčním náhledu vidíte jen počet událostí v daném dni. Při bližším zkoumání odhalíte i jakýsi text. Ten ale neodpovídá vaším událostem a je nesrozumitelný. Mnohem vhodnější a přehlednější je denní náhled či agenda. Týdenní náhled bohužel chybí. V agendě se rychle zorientujete, neboť každý kalendář má přiřazenou vlastní barvu. Nesplete si pozvání na party z Facebooku s pracovní schůzkou ve vašem firemním kalendáři. Nastavit si lze, že se v kalendáři objeví pouze ty události z Facebooku, u kterých jste potvrdili účast.

Organizační funkce - Lumia 800

Tvorba události probíhá standardním způsobem. Zadáte název, místo konání, vyberete si typ kalendáře a přidáte datum. Vybírat můžete i z doplňkových položek čítajících například včasné připomenutí a přiřadit lze účastníky, kterým se automaticky odešle pozvání na e-mail. V kalendáři je rovněž integrován úkolovník.

Neméně důležitou funkcí je budík. Můžete si jich nastavit hned několik opakovaných, výběr melodie je ale omezen těmi od výrobce. Nezapomeňte také, že budík funguje jen při zapnutém telefonu. Z dalších funkcí je tu ještě opravdu pokročilá kalkulačka.

Office - Nokia Lumia 800

Kancelářskou práci zajistí integrovaný hub Office, která dokáže perfektně pracovat s dokumenty MS Office. Dokumenty tedy můžete pohodlně číst, editovat či rovnou vytvářet. Využít lze i jednoduché formátování. V rámci aplikace Office jsou integrovány i poznámky OneNote, ve kterých můžete spravovat vaše poznámkové bloky a zaznamenávat si opravdu pokročilé poznámky. Ve je automaticky provázáno s cloudovým úložištěm SkyDrive, do/z kterého se dokumenty stahují i ukládají.

Samsung Galaxy S Advance nabízí na první pohled obyčejný kalendář, avšak po praktické stránce mu spousta konkurentů může závidět. Měsíční náhled je přehledný, u každého dne vidíte, zda je u něj nějaká událost a barevně je odlišeno, z jakého je kalendáře. Po kliknutí na den se tři události zobrazí ve spodní části displeje. Týdenní náhled už tak kvalitní není, události se vždy tísní na malém prostoru. Pro podrobnější zobrazení je tudíž vhodnější denní náhled, ve kterém vidíte nejprve celodenní události a poté už časovou osu.


Organizační funkce - Samsung Galaxy S Advance

Tvorba události nevybočuje ze zažitých trendů. Název události, její trvání, typ kalendáře, místo, účastníci a třeba připomenutí. Neopomeneme ani budík, kterých je možné nastavit více, všechny jsou opakované, mohou budit vlastní melodií a lze nastavit i odložení. Hodit se mohou stopky či minutka.

Z dalších funkcí je v Galaxy S Advance správce souborů, vědecká kalkulačka, úkolovník nebo mini diář, kde si můžete dělat opravdu graficky zdařilé zápisky, přikládat k nim obrázky, GPS souřadnice a podobně. Výčet zakončují poznámky, které lze i namlouvat.

Ani Galaxy S Advance netrhá partu a hravě si poradí s kancelářskými dokumenty MS Office. Při tvorbě dokumentů v aplikaci Polaris Office můžete text i částečně formátovat. V nabídce je i propojení s on-line službou Box.net.

Podobně povedený kalendář jako Galaxy S Advance nabízí i Xperia sola. Měsíční náhled zobrazuje zároveň i události daného dne, jen škoda, že je už nerozliší barevně. Týdenní náhled se víceméně nedaří nikomu a světlou výjimkou není ani Xperia sola. Denní náhled už je bez výhrad, snad jen font písma by mohl být o něco větší. Agenda je rovněž přehledná, k dokonalosti by přispělo jen barevné odlišení kalendářů. Tvorba události čítá všechny prvky. Název události, trvání, připomenutí, poznámku, účastníky a opakování.

Organizační funkce - Sony Xperia sola

Z dalších funkcí začneme budíkem. Opět je opakovaný a opět jich může být více. Vlastní melodie je samozřejmostí, avšak u Xperie sola se dokonce pojí i s obrázkem, který si sami můžete vybrat. Opět nezapomeňte, že budík nebudí ve chvíli, kdy je telefon vypnutý. Hodit se mohou stopky a minutka. Výčet uzavírá aplikace Poznámky. Ty si můžete napsat, namluvit nebo „načmárat“, jak to sám výrobce píše. Úkolovník byste u soly hledali marně.

Mezi aplikacemi naleznete kancelářský balík OfficeSuite 6, bohužel ale jen v základní verzi. Dokumenty si přečtete, ale editace a tvorba vám bude zapovězena do doby, než si dokoupíte verzi Pro. Oproti svým konkurentům ze srovnání tedy Xperia sola ztrácí.

Vítězství v devátém kole si připisuje Galaxy S Advance, který sice neláká dech beroucím designem, ale všechny důležité funkce zvládá precizně. Druhé místo a dva body tentokrát bere Desire X, který zaváhal snad jen v měsíčním zobrazení kalendáře. Poslední bod shrábla Lumia 800, která potěší především aplikacemi Office a OneNote, zatímco kalendář je sice přehledný, ale příliš jednoduchý a v mnohých věcech zbytečně osekaný. Bez bodu je Xperia sola, které nohy podrazila jen základní verze kancelářského programu.

Stav po 9. kole:

HTC Desire X Nokia Lumia 800 Samsung Galaxy S Advance Sony Xperia sola
13 b. (+2) 15,5 b.(+1) 11 b. (+3) 14,5 b.

Závěr třetího dílu

Předposlední díl nám vývoj celého srovnání pořádně zamotal. Zdánlivě neotřesitelná dvojice Lumia 800 a Xperia sola sice stále okupuje vedoucí příčy, avšak soupeři Desire X i Galaxy S Advance se dotáhli na rozdíl několika málo bodů. První příčku ale i nadále uhájila Lumia 800 o bod před Xperií sola. Co vyrovnané bodové skóre znamená? V posledním díle má šanci vyhrát jakýkoliv model. Prozradit mohu, že se poslední díl bude točit kolem multimédií a samozřejmě fotoaparátu. Jaký model ze srovnávané čtveřice tipujete na vítěze?

Kdo nakonec vyhraje? Zatím k tomu má stále nejblíže dvojice Lumia 800 a Xperia sola

Nepřehlédněte:

Za zapůjčení telefonu HTC Desire X děkujeme e-shopu Smarty.cz.

Diskuze ke článku
Jakub
Nokia Lumia! ;-)
Ondra
SX SOLA! :) podle mě mámultimédia i fotoaparát na vyšší úrovni než zde její konkurenti..
RV
Nechci nic říkat, a chápu že jste cenu asi zprůměrovali na heurece, ale desire x stojí na vodafonu 6177kč..
stepo
Pan redaktor by se mel asi probrat! Protoze podle me ma prave Xperia Sola tu nejlepsí provazanost se socialnimi sítemi, vzdyt xperia ma take tri nebo 4karty,a v nich se pohybujete doprava ci do leva,a zobrazuji,fotky daneho na socialni siti,pak statusy,dalsim pohybem do prava se dostanete ke komunikaci pokud jste si s danym clovekem psali,pak hovory,na dalsi karte mate weby dma ktere dany clovek nejvice chodi. a.t.d. Ja fakt nechapu jak muzete rict ze by to mela jeste vypilovat?to uz snad ani nejde.a pokud to ve vasem redakcnim kousku takto nemate.tak asi nemate v nastaveni zapnuvou vetsi provazanost s facebookem. Protoze xperie to tak maji vsechny..v nastaveni.jinak jsem z cela jiste presvedcen ze 1pricku ma v kapse XPERIA SOLA. Dejte pokoj s tou Lumií.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze