Spotify dostane masivní vylepšení, které jej promění na sociální síť

1
Spotify dostane masivní vylepšení, které jej promění na sociální síť
Fotografie: Spotify
  • Novinky mají usnadnit hledání nového obsahu
  • Namísto přebalů alb uvidíte krátké videoukázky se zvukem
  • Spotify se ještě více zaměří na podcasty a audioknihy
  • Nová funkce DJ využívá umělou inteligenci pro ještě lepší doporučení skladeb

Spotify chystá jednu z nejzásadnějších proměn ve své historii. Z prosté aplikace pro přístup k hudbě se chce proměnit na sociální síť ve stylu TikToku, která má více propojit umělce a jejich fanoušky. Přepracovaná je tak úvodní stránka, kde uživatelé budou moci procházet velké karty podobné videím na TikToku, které automaticky přehrávají úryvky doporučených skladeb a dalšího obsahu. Při hledání nového obsahu tak nemusíte naslepo zkoušet jen podle přebalu alba, ale rovnou vpadnete do nabízené hudby.


Abyste se v nově objeveném obsahu lépe zorientovali, překopává švédská společnost základní prvek svého rozhraní, kterým je ikonické srdíčko. To nahradí ikona plus (+) pro „lajkování“, sdílení, uložení anebo zařazení do fronty.

Vedle hudby chce Spotify ještě více zdůraznit, že přes něj najdete podcasty a audioknihy. U podcastů dostanete náhled každé epizody s přepisy v reálném čase a videopodcasty. Můžete se dokonce připojit ke konverzaci. Audioknihy jsou prozatím dostupné jen ve vybraných zemích.

U hudby zase bude novinkou Discover DJ, nový personalizovaný průvodce s umělou inteligencí pro uživatele služby Premium v USA a Kanadě. DJ je osobní hudební kurátor, který vám pro každý okamžik vytvoří dokonalý soundtrack. Díky inteligentním doporučením dokáže vybrat skladby na míru vašemu vkusu. Chytré náhodné přehrávání je funkce, která vám pomůže udržovat poslech stále svěží díky personalizovaným doporučením, která odpovídají atmosféře vašeho původního seznamu skladeb.