Špičkové HTC One X: máme nové informace a detaily

5

Ještě včera jsme vás informovali v naší aktualizaci o finální změně jména chystané vlajkové lodi výrobce HTC – HTC One X (dříve Edge a Endeavor). Po ustálení názvu se nám ale prostřednictvím serveru Modaco dostává dalších čerstvých informací, týkajících se hardwaru a dalších vychytávek přístroje.

Tak především, výsledný model se nejspíše bude od uniklého renderu přecejen lišit. Senzorové klávesy pod displejem, jež jsou jasně vidět na obrázku, se totiž odstraní a přenechají místo dotykovému ovládání systému Ice Cream Sandwich, který je nahradí. Celkový design by se moc měnit neměl a HTC se snaží s modelem One X přinést na trh nesmírně štíhlý přístroj s kvalitní konstrukcí. Další menší fyzickou změnou je informační LED dioda, která bude blikat pouze zelenou a žlutou barvou.

To jsou ale maličkosti, které málokomu změní názor na koupi. Mnohem zajímavější už jsou specifikace samotné, které částečně potvrzují dřívější spekulace. Očekává se integrace služby Beats Audio, NFC i pořádných stereo mikrofonů, které aktivně využijete také při natáčení videa.

Základní specifikace dokáží potěšit ještě více. Pod kapotou najdete čtyřjádrový Tegra 3 procesor s taktem 1,5 GHz, 1 GB paměti a minimálně 32 GB interního úložiště. To se zajisté bude hodit, jelikož HTC One X podle všeho nenabídne slot pro paměťové karty.

Na přední straně se pokocháme Super LCD displejem s úhlopříčkou 4,7 palce a HD rozlišením (720p). Na zadní straně pak najdeme 8 Mpx fotoaparát s podsvíceným senzorem a přisvětlovací LED diodou, s možností natáčet FullHD video a přední kamerku s rozlišením 1,3 Mpx, pro videohovory.

Samozřejmostí bude i celá plejáda funkcí a připojení včetně Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, FM rádia a dalších exkluzivních služeb. To vše vezme na ramena baterie o velikosti 1800 mAh, která by měla přístroji zaručit dlouhou životnost.

Přesné specifikace, stejně jako oficiální fotografie, dorazí s výstavou MWC ke konci měsíce. Už z uvolněných informací lze ale mluvit o velmi nabušeném přístroji, které v high-endové skupině udělá pořádnou paseku.

Zdroje: m.androidcentral.com, slashgear.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
pudl
designově skvělý, nabušený. Jen ta velikost je příliš.......
Michal S
"Očekává se integrace služby Beats Audio, NFC i pořádných stereo reproduktorů, které aktivně využijete také při natáčení videa."

To se mi nezdá, nemá tam být, že se budou (ty reproduktory) hodit k přehrávání videa?? :D
Santini
Když nové telefony (Xperia S, toto HTC) nemají slot na paměťové karty, budou alespoň podporovat USB host? ... Ten by nebyl k zahození.
Radek
bude špičkový pokud vydrží nabitý aspoň 5-7 dní :-D nepravděpodobné

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze