Spekulace o tabletu Nokia: FullHD displej, Windows RT a stojánek

Podle nových informací, které poskytl web Microsoft News, finská Nokia skutečně připravuje tablet na bázi operačního systému Windows RT, který by měl nabídnout více než zajímavé specifikace. Chybět totiž nebude FullHD displej, velmi výkonný procesor a k dispozici bude též stojánek s integrovanou baterií. Nebo to jsou všechno jen výmysly?

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Bude Nokia zachráncem operačního systému Windows RT? Podle specifikací, které unikly na web, by tomu tak skutečně mohlo být. První tablet finské společnosti by totiž měl nabídnout vskutku špičkové specifikace. Největším tahákem by se měl stát procesor, kterým by měl být čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 800 o taktu 2,15 GHz. Dále by měl tablet nabídnout 10,1palcový displej o rozlišení 1920 x 1080 pixelů, 32 GB vnitřního úložiště dat či integrovaný stojánek plnohodnotný USB port 3.0 a miniHDMI konektor.

nokia-kickstand

TIP: Tabletům s Windows 8 stále chybí polovina z TOP 100 nej aplikací

Přístroj by se měl prodávat se speciálním pouzdrem, které poskytne další baterii a tím prodlouží jeho výdrž. Mělo by se jednat o obal velmi podobný tomu, co je nabízen k tabletu Microsoft Surface. Též by se měl prodávat v několika různých provedeních.

Souhrn očekávaných specifikací:

  • operační systém Windows RT 8.1
  • čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 o taktu 2,15 GHz
  • 10,1palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů
  • 32 GB vnitřní paměti
  • USB port 2.0
  • miniHDMI výstup
  • stojánek v několika barevných provedeních s vlastní baterií

 

Podle všeho by se mohl debut zařízení uskutečnit již během září. V USA by jej měl přednostně nabízet operátor AT&T.

Zdroj: Microsoft News