Souboj čtyřajder: One X vs. Optimus 4X HD vs. Galaxy S III (Finále)

25

Po několika týdnech dospěl souboj čtyřjader do svého finále, na jehož konci už budeme znát vítěze. Závěrečné disciplíny jsou zaměřeny na fotoaparát a záznam videa. Jak se s nimi popere trojice One X, Optimus 4X HD a Galaxy S III, se dnes dozvíte.

Vítám vás naposledy u souboje čtyřjader. Setkáváme se už popáté a tentokrát při příležitosti finálového dílu. Ten se však neponese jen v duchu bujarých oslav vítěze. Čekají nás ještě tvrdé souboje o poslední body. Na přetřes přijdou fotoaparáty a kamery, které by u špičkových modelů měly být špičkové. Nejdříve si však opět v krátkosti zrekapitulujeme předešlé kolo. V něm se rivalové utkali na poli organizačních funkcí, GPS a konektivity s daty. Souboje to byly velmi vyrovnané a body si přičítala celá trojice. Náskok si nicméně drží stále Galaxy S III, ačkoliv jej One X mírně stáhl.

Oficiální fotografie účastníků srovnání

V dnešním finálovém díle přijdou na řadu fotoaparáty. Čekají nás tři kola, ve kterých zhodnotíme prostředí fotoaparátu s funkcemi a následně kvalitu fotografií a video záznamu v různých podmínkách.

Trojice velikánů

Před samotným začátkem si však připomeneme, jaké firmwary v jednotlivých telefonech aktuálně jsou. HTC One X testujeme s Androidem 4.0.4, prostředím Sense 4.1 a softwarem 2.17.401.2. LG Optimus 4X HD testujeme s Androidem 4.0.3 a softwarem LG-P880-V10f-AUG-17-2012. Samsung Galaxy S III testujeme s Androidem 4.0.4 a softwarem 3.0.15-928452.

Nepřehlédněte předchozí kola našeho souboje

Základní parametry čtyřjádrových telefonů

Model HTC One X LG Optimus 4X HD Samsung Galaxy S III
Rozměry 134,4 x 69,9 x 8,9 mm 132,4 x 68,1 x 8,9 mm 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Hmotnost 130 gramů 133 gramů 133 gramů
Procesor nVidia Tegra 3 - 1,5 GHz nVidia Tegra 3 - 1,5 GHz Exynos 4412 - 1,4 GHz
Paměť RAM 1 GB 1 GB 1 GB
Interní paměť 32 GB 16 32 GB 16 / 32 / 64 GB
Paměťové karty ne ano ano
SIM karta microSIM běžná SIM microSIM
Úhlopříčka displeje 4,7 palce 4,7 palce 4,8 palce
Rozlišení 1280 x 720 pixelů 1280 x 720 pixelů 1280 x 720 pixelů
Typ displeje Super LCD 2 TFT IPS Super AMOLED
Typ matice RGB RGB PenTile
Typ a kapacita akumulátoru Li-Pol 1800 mAh Li-Ion 2150 mAh Li-Ion 2100 mAh
Cena (přibližně) 13 500 Kč 13 500 Kč 15 000 Kč

HTC One X vs. Samsung Galaxy S III vs. LG Optimus 4X HD – souboj čtyřjader

15. Kolo – Prostředí fotoaparátu

U špičkového telefonu je fotoaparát klíčovou součástí a je nepsaným pravidlem, že by měl patřit mezi špičku. S tím souvisí samozřejmě i samotné prostředí, které disponuje mnoha funkcemi, ale zároveň je kladen důraz na snadnou obsluhu. Na první pohled vypadají všechna tři prostředí velmi podobně. Vlevo nějaké nastavení, vpravo spoušť. Změny se však najdou a tak pojďme přejít k druhému pohledu.

One X vsází na plochu snímané scény a snaží se ji co nejméně narušit ovládacími prvky. Na levé straně jsou tedy jen tři ikonky, pomocí kterých rychle nastavíte blesk a scény. Případně se samozřejmě přesunete do hlubšího nastavení. Pravá strana pak ukrývá zajímavé modré tlačítko skrývající efekty. Pod ním už je samozřejmě spoušť fotoaparátu, ale také přímé nahrávání videa. Není nutné se nijak přepínat. Jeden dotyk a natáčíte, to konkurence nemá. Chybět nemůže ani přechod do galerie a ve spodní části displeje náhled zoomu.

Prostředí fotoaparátu na One X

Optimus 4X HD je o poznání konzervativnější, ale mnohdy praktičtější. Na levé straně má rovněž ikonky, ale je jich více. Okamžitě můžete přepnout na přední fotoaparát, spustit hlasové ovládání spouště (o tom více později), vstoupit do režimů a samozřejmě do nastavení. Chybí tu ale především rychlé nastavení blesku, pro které je nutné jít hlouběji. V horní části displeje máte neustálý přehled o počtu fotografií, které ještě můžete pořídit. Také vidíte nastavení blesku, rozlišení či aktuální režim bez toho, že byste museli zavítat někam do nastavení. Dokonce zbylo místo i na indikátor stavu baterie. V pravé části už se nachází poměrně zbytečně široký pruh, ve kterém je tlačítko sloužící k přepínání fotoaparátu s kamerou, spoušť a vstup do galerie.

Prostředí fotoaparátu na Optimus 4X HD

V podobném duchu se nese i základní prostředí Galaxy S III. V levé části opět několik funkčních tlačítek. Přepnutí na přední kameru, nastavení blesku, režimy, efekty a vstup do hlubšího nastavení. Na pravé straně už nemůže chybět spoušť, která je obklopena posuvníkem pro změnu na kameru a vstupem do galerie.

Prostředí fotoaparátu na Galaxy S III

Hojně využívané jistě budou fotografické režimy. Všem třem rivalům nechybí HDR, které výsledné fotografie více prozáří, a zlepší podání tmavých míst, což ale ne vždy vede ke zdárnému výsledku. Využít můžete také panoráma, každý rival však nabízí rozdílný rozsah. V nabídkách jednotlivých modelů je nespočet různých režimů a pro lepší přehlednost se podívejte do tabulky níže.

Vybrané režimy fotografování

HTC One X LG Optimus 4X HD Samsung Galaxy S III
HDR ano ano ano
Panorama ano ano ano
Portrét ano ano ano
Skupinový portrét ano ne ne
Krajina ano ne ano
Noční režim ano ano ano
Sportovní režim ne ano ano
žárovka / zářivka ano / ano ano / ano ano / ano
Makro (text) ano ano ano

Nastavení blesku nepřináší nic neobvyklého. Na všech třech telefonech volíte mezi vynuceným, automatickým či vypnutým bleskem. Bez problémů si také nastavíte hodnotu ISO, v případě One X a Galaxy S III v rozmezí 100 – 800, u Optimuse 4X HD jen 100 – 400.

Zásadní je také nastavení rozlišení pořízených snímků. Zatímco Optimus 4X HD a Galaxy S III vám dají na výběr z formátu 4:3 a širokoúhlého, One X vsází jen na moderní širokoúhlý formát. To má své výhody, protože v 8 megapixelech, což je maximum pro celou trojici telefonů, dokáže širokoúhle fotit jen One X. Zbylí dva musí rozlišení snížit na 6 megapixelů a poté také produkují širokoúhlé snímky.

Nakonec zbývá jediné, jak snímek pořídit? Jak asi správně tušíte, ani jeden z rivalů se nechlubí hardwarovou spouští. Škoda. Snímek tedy primárně pořídíte softwarovou spouští u kraje displeje. Další možností je samozřejmě samospoušť. One X nabízí nastavení časovače na 2 vteřiny nebo 10 vteřin. Optimus 4X HD nabízí 3, 5 a 10 vteřin. Galaxy S III nabídne rovněž tři alternativy a to 2,5 a 10 vteřin. Celá trojice disponuje také touch-focusem, můžete tedy zaostřit na libovolné místo na displeji. Třešničku navíc přidává jen Optimus 4X HD, který dokáže pořídit snímek ihned poté, co vyslovíte „Číz“, tedy anglický sýr. Pěkná vychytávka, avšak v našich končinách asi nepříliš využitelná. Rychlost fotoaparátů je velmi vyrovnaná. O pár desetinek vteřiny však vítězí One X.

Patnácté kolo je za námi. Porovnávali jsme prostředí fotoaparátu, a také nabídku možných nastavení a zároveň uživatelskou vstřícnost. V tomto ohledu nás nejvíce oslovil One X, který nabízí čistý a moderní vzhled, spoustu nastavení a praktické funkce ihned po ruce. Provedení prostředí v případě Optimusu 4X HD a Galaxy S III působí poněkud zastarale, avšak stále účelně. Galaxy S III nicméně nabídne bohatší možnosti nastavení a bere tedy bod, který zbyl pod dvoubodové kořisti One X.

Stav po 15. kole:

HTC One XLG Optimus 4X HDSamsung Galaxy S III
15 b. (+2) 11 b.19 b.(+1)

16. kolo – Testovací snímky

Šestnácté kolo bude spíše o sledování snímků, než o čtení dlouhých textů, jako tomu bylo v kolech předchozích. Porovnáme snímky v různých prostředích. Začneme exteriérem, neopomeneme interiéry, makro včetně textu, ani snímky v noci. Všechny snímky jsou vždy pořízeny na maximální rozlišení a nastavení obstarává automatika. Výjimkou je pouze blesk, který byl vypnutý, kromě některých nočních snímků, kde to samozřejmě bude zmíněno.

Exteriér

První snímek lze označit jako zcela běžný. Vyfotíte si krajinu, pěkný výhled. Takovéto snímky v exteriéru zvládá téměř každý telefon alespoň trochu. Z naší trojice si se snímkem nejhůře poradil Optimus 4X HD, jehož detaily nejsou dostatečně ostré a vlivem komprese a postprocessingu se na snímku ztrácí detaily. Lze to dobře vidět na řadě tújí v pozadí nebo stojícím bagru na pravém okraji fotografie. Detaily One X a Galaxy S III jsou o třídu výše. Nejlepší fotografii však nabídne Galaxy S III, podává ji nejvěrohodněji. One X celý snímek zahalil do tmavých odstínů.

S prvním exteriérem si nejlépe poradil Galaxy S III

Druhý snímek je pořízen za takřka ideálních podmínek, tedy za slunečního svitu. Bohužel opět propadl Optimus 4X HD, jehož detaily stromů uprostřed snímků se již slévají. Mnohem lépe si vedla dvojice One X a Galaxy S III. Tentokrát dílčí vítězství přiřknu One X, který podal o něco lépe barvy, přičemž množství detailů je porovnatelné.

Za slunečního svitu vítězí One X

Na třetím snímku vidíme řadu topolů, ulici a okolní travnatý porost. U One X můžeme být spokojeni s ostrostí i barevnou věrohodností. Podobně dobře si vede i Galaxy S III, který má snímek nepatrně detailnější, ale lehce mu ujíždějí barvy. Nejde však o nic zásadního. Ani napotřetí neoslnil Optimus 4X HD, který stále válčí s detaily. Větvě modřínu již splývají s korunou topolu a pletivo černé brány (na snímku vpravo) se takřka vytrácí.

Panorama

Všichni tři rivalové umějí pořizovat panoramata. Pokud bychom se zaměřili na šířku záběru, jednoznačně vyhrává Galaxy S III, se kterým vyfotíte výseč takřka 270°. One X a Optimus 4X HD dokáží pouze okolo 180°. Šířka je sice fajn, ale mnohem důležitější u fotografie je její kvalita. A s ní souvisí rozlišení panorama, které má nejvyšší One X a tuto dílčí disciplínu vyhrává. Jeho panorama je opravdu nejlepší, ať už jde o barvy nebo ostrost. Galaxy S III už viditelně zaostává v ostrosti. Tragicky dopadl Optimus 4X HD, jemuž díky malému rozlišení chybí ostrost a má rovněž problém s vyvážením světla.

Pořizování panoramat zvládá nejlépe One X

HDR

Celá trojice v nastavení rovněž nabízí HDR režim, který by měl zvýšit světelnost snímku. Ovšem výsledky jsou mnohdy velmi rozporuplné. Nejlépe si s tímto režimem poradí Galaxy S III. One X i Optimus 4X HD sice světelnost zvýší, ale fotografie vypadá nepřirozeně a ztrácejí se detaily.

Exteriér s vypnutým HDR
Exteriér se zapnutým HDR

Makro

Na prvním snímku pod kapitolou makro je ve hlavní roli půllitr piva. Znovu v porovnání s konkurenty vyhořel Optimus 4X HD, jehož snímek je vybledlý a nedostatečně ostrý. Velmi dobré výkony podává dvojice One X a Galaxy S III. U One X je velmi dobrá ostrost snímaného předmětu. Galaxy S III se však povedly lépe barvy.

Na dalším makro snímku je zachycen kmen stromu s nově rašící větvičkou. Zatímco One X ostří primárně na kmen, Optimus 4X HD a Galaxy S III se snaží ostřit nejen na kmen, ale také na větvičku, která je telefonu blíže. Výsledek stále není špatný. V tomto porovnání si jsou tedy telefony rovnocenné, neboť One X s širokoúhlým objektivem na tak blízko už nezaostří.

Další makro se týká textu. Často se hodí vyfotit si nějaký leták, otevírací dobu obchodu nebo vizitku. Samozřejmě to zvládají všechny modely v souboji. Nejlépe si vede Optimus 4X HD a Galaxy S III, jejichž vyfocený text z časopisu za velmi dobrého venkovního světla se nejlépe čte. Čitelný je i text vyfocený One X, celý snímek je ale tmavý a tím hůře čitelný.

Text vyfotí nejlépe Optimus 4X HD a Galaxy S III

Interiér

Fotografie v interiéru, kde je méně světla, zvládá nejlépe Galaxy S III, který produkuje neméně šumu a snímek je tak ještě poměrně detailní.

Noc

První noční snímek začneme stmíváním. Každý model se s podmínkami vypořádal po svém. One X celou fotografii zahalil do fialového hávu, ale na druhou stranu zachoval velmi dobrou ostrost na poměry mobilních telefonů. Optimus 4X HD se snažil o reálné podání barev, což se povedlo. Bohužel už narostl citelně šum a ztrácejí se detaily. Galaxy S III udělal z podvečerní fotografie fotografii z odpoledne. Dosáhl toho dlouho expozicí, kvůli které je ale problém z ruky pořídit ostrou fotografii. Na druhou stanu, ještě delší expozici zvolilo LG a snímek dopadl o malý kousek lépe.

Stmívání si každý telefon představuje jinak...

Na dalších nočních snímcích, kdy už je opravdová noc a jediné světlo produkují pouliční lampy, se rozdíly takřka smazávají. One X fotí slušné snímky, jen je občas halí více do žluta. Nejhůře dopadl Optimus 4X HD, který snímek zbytečně ztmavil a má navíc velké problémy s ostrostí. S citlivostí k nočním snímkům už přistupuje Galaxy S III a produkuje zřejmě nejreálnější podívanou. Na druhou stranu pokud chcete na výsledném snímku hlavně „něco vidět“, uvítáte schopnosti One X.


Na posledních sériích fotografií se podíváme na schopnost LED blesku. První série snímků je bez blesku, druhá s bleskem. Bez blesku je snímek u One X a Optimusu 4X HD rozmazaný. Pěkně je to vidět na názvu tramvajové zastávky. Mnohem lépe si vede Galaxy S III, který podává mnohem ostřejší snímek.

Noční snímky bez blesku

Šestnácté kolo je za námi. Porovnali jsme fotografické schopnosti nejlepších modelů od HTC, Samsungu a LG. Bez bodu končí Optimus 4X HD, který vás fotoaparátem rozhodně nenadchne. O vítězství se však strhla bitva, která nemá obdoby. Pryč jsou totiž doby, kdy HTC produkovalo telefony s nekvalitními fotoaparáty. One X nabízí nadprůměrný fotoaparát a zejména v první polovině Galaxy S III přehrával. Své chvilky slávy zažil Galaxy S III jen v interiéru a částečně v noci. To však nestačilo a dva body si sice těsně, ale přeci odnáší One X. Bod bere Galaxy S III.

Stav po 16. kole:

HTC One XLG Optimus 4X HDSamsung Galaxy S III
17 b. (+2) 11 b.20 b.(+1)

17. kolo - Videozáznam

V úplně posledním, sedmnáctém kole, protivníci změří síly v natáčení videa. Jde ty o poslední příležitost k získání bodů. Do srovnání zahrneme tři videa. První bude klasický exteriér, ve druhém se zaměříme na ostření a třetí video bude točené v noci. Všichni tři rivalové natáčí videa v rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Shodný je i formát mp4. Mírně se liší snímkovací frekvence: One X dokáže 24 snímků za vteřinu, Optimus 4X HD 29 snímků za vteřinu a Galaxy S III rovněž 29 snímků za vteřinu.

Nejlépe si za denního světla vede Galaxy S III, který nabízí plynulé video se slušným zvukem a pěkným barevným podáním. Překvapivě plynulé, až na několika málo trhanců, je i video One X. Stinnou stránkou One X jsou občas barvy, což je názorně vidět až na druhém videu, kdy snímaná tráva je jednou krásně zelená a za malý moment se halí do šeda. Optimus 4X HD trpí kostičkováním, ze kterého vznikají nepěkné fleky při záznamu. Naopak vyniká kvalitním záznamem zvuku.

1. Video - exteriér

HTC One X (testovací video) – exteriér, 1080p

1. Testovací video - HTC One X - Exteriér (30,65 MB, mp4)

LG Optimus 4X HD (testovací video) – exteriér, 1080p

1. Testovací video - LG Optimus 4X HD - Exteriér (29,15 MB, mp4)

Samsung Galaxy III (testovací video) – exteriér, 1080p

1. Testovací video - Samsung Galaxy S III - Exteriér (46,18 MB, mp4)

2. Video - ostření

Druhé video je zaměřeno na ostření, které zvládají všechny tři modely vcelku dobře. V našem případě se však trošičku flákal Galaxy S III, který při přeostřování zaostával zhruba o vteřinu. One X trápí barvy, o kterách jsme psali již výše. U tohoto videa si však povšimnete také zvuku. Okolo 10. vteřiny projede mimo záběr motorka. Zatímco Optimus 4X HD nabízí hutný a velmi pěkný zvuk, One X i Galaxy S III podávají nevýrazný až plechový zvuk.

HTC One X (testovací video) – ostření, 1080p

2. Testovací video - HTC One X - Ostření (39,94 MB, mp4)

LG Optimus 4X HD (testovací video) – ostření, 1080p

2. Testovací video - LG Optimus 4X HD - Ostření (40,7 MB, mp4)

Samsung Galaxy III (testovací video) – ostření, 1080p

2. Testovací video - Samsung Galaxy S III - Ostření (63,89 MB, mp4)

3. Video - noc

HTC One X (testovací video) – noc, 1080p

3. Testovací video - HTC One X - Noc (21,39 MB, mp4)

LG Optimus 4X HD (testovací video) – noc, 1080p

3. Testovací video - LG Optimus 4X HD - Noc (16,37 MB, mp4)

Samsung Galaxy III (testovací video) – noc, 1080p

3. Testovací video - Samsung Galaxy S III - Noc (37,5 MB, mp4)

Ve třetím videu jsme vyzkoušeli záznam v noci při pouličním osvětlení. One X spolu s Galaxy S III podává slušné výsledky, kdy je sice výrazná hladina šumu, na druhou stranu je na videu vše vidět. Jinou cestou se vydal Optimus 4X HD. Na videu šum nevidíte, jenže kromě něj nevidíte také nic dalšího. Celé video je totiž velmi tmavé.

Poslední kolo vyhrává Galaxy S III, který nabídne nejvyváženější kvalitu záznamu, u kterého oceníte především plynulé video a dobrou obrazovou kvalitu. Zvuk by sice mohl být o něco lepší, nicméně i tak bere zástupce Samsungu dva body. Bodík si odnáší One X, které na Galaxy S III ztrácí minimálně, avšak má občas problémy s podáním barev. Optimus 4X HD po bodovém zisku sahal, avšak nekvalitní video, které kostičkuje, jej srazilo a nepomohl ani kvalitní záznam zvuku.

Stav po 17. kole:

HTC One XLG Optimus 4X HDSamsung Galaxy S III
18 b. (+1) 11 b.22 b.(+2)

Závěr souboje

Máme za sebou pět dílů, 17. Kol, několik týdnů a hromadu rozdaných bodů. Již výše jste z tabulky jistě zjistili, kdo zvítězil. Než to ale vyhlásíme úplně, pojďme se ve stručnosti ohlídnout za právě skončeným soubojem.

První kola patřila Optimusu 4X HD. Jeho bohaté balení, líbivý vzhled a slušné konstrukční zpracování mu dokonce vyneslo vítězství v prvním díle. Naopak One X v prvním díle zřejmě ještě spalo, protože na oba konkurenty ztrácelo. Probudilo se až ve čtvrtém kole, kde jsme porovnávali displeje.

Účastníci dlouhodobého souboje

Kdo si po prvním díle myslel, že nás čeká vyrovnané drama nebo snad útok LG, spletl se. Druhý díl, tedy kola týkající se multimédií a kvality zvuk, zcela ovládl Galaxy S III. Tehdy jsme ještě netušili, že se nově ukořistěného prvního místa nevzdá.

Třetí díl začal tak, jak skončil druhý. Galaxy S III ovládl kola porovnávající hardware i prostředí. Vypadalo to na spanilou jízdu, kdy One X a Optimus 4X HD jen přihlížejí. Jenže bojovník ze stáje HTC se nechtěl vzdát jen tak bez boje. Však souboj byl sotva za polovinou. Snaha se One X bohatě vrátila, neboť následující dvě kola (telefonní funkce a zprávy) ovládl díky svému propracovanému prostředí Sense. Náhle se motor jménem Galaxy S III poněkud zadrhl a souboj začal mít opět napětí.

Do čtvrtého dílu vlétla celá trojice ve velkém. Nakonec došlo k dělbě tří bodů mezi One X a Optimus 4X HD. Zatímco pro LG to byl konečně nějaký bodový zisk, One X opět ukrojil z náskoku Galaxy S III. Následující třinácté kolo, kde jsme porovnali GPS, vyhrál Galaxy S III, a když čtrnácté kolo o konektivitě a internetu dopadlo plichtou, nevypadalo to pro One X úplně růžově. Zatímco Optimus 4X HD už mohl jen snít o druhém místě, One X ještě třímal šanci, že v cílové rovince, tedy posledním dílu, Galaxy S III předhoní.

Tato trojice se mezi sebou utkala

Pátý díl znamenal vyvrcholení veškerého snažení. Na přetřes přišly fotoaparáty a jejich prostředí. Tři poslední kola. One X měl jasné počty, musí vše vyhrát a doufat v pomoc Optimuse 4X HD. Začátek byl skvělý, alespoň ze strany One X. První dvě kola vyhrál a šel si za svým cílem. Bohužel Optimus 4X HD nedokázal urvat ani bod a Galaxy S III už bohatě stačilo obohacovat své bodové konto po jednotkách. Rozhodnuto bylo tedy již po patnáctém kole, navíc poslední, sedmnácté kolo vyhrál Galaxy S III a vše potvrdil.

Absolutním vítězem našeho souboje čtyřjádrových telefonů se stal Samsung Galaxy S III se ziskem 22 bodů. S druhým místem se musí spokojit HTC One X s 18 získanými body. Třetí, s 11 body, končí LG Optimus 4X HD. Pořadí je tedy zcela shodné, jako loni při souboji dvoujádrových telefonů. Rozdíl tu však je. Zatímco loni bylo vítězství Samsungu Galaxy S II opravdu jasné, letos se vítěz obával skoro do samotného konce. HTC One X je v mnohých ohledech lepším telefonem než Galaxy S III a v podstatě lze říci, že se jedná v obou případech o velmi dobré koupě a velmi vyrovnané přístroje. Mírně ztrácejícímu One X hraje do karet například o něco nižší cena.

Absolutní vítěz - Samsung Galaxy S III

Připomeňte si, jak souboj probíhal

Diskuze ke článku
samo
Zdravím pani paradna recenzia len mala /matematicko-technicka chybicka/ Stav po 16. kole:
HTC One X 17 b. (+2) // LG Optimus 4X HD 11 b // Samsung Galaxy S III 20 b.(+1)
tj HTC by malo mat 19b, LG 11b, SGS3 21b...po 17 kole tam ale jeden bod zmizol HTC a objavil sa u SGS tj filane skore ma byt SGS 21b, HTC 19b, LG 11b..poprosim o opravu. Ď
Picino
Ahoj, chci poděkovat redakci ze pěkně provedený test. Přišlo mi že jednotlivé body které byly rozdány jsou opravdu správné a nedocházelo k nějakému nadržování. Mám HTC One S a myslím že v mnoha ohledech se vyrovnává a podobá Xku, proto jsem mu fandil. Škoda že si to pokazil tím videem. Možná ale mohlo být více zmíněno, že Xko dokáže natáčet video a přitom jednoduše i fotit, případně rychlé sériové snímání. Je to přednost, která by mu mohla přidat 1 bodík navíc. Nicméně celý test se velmi povedl a těším se do budoucna na další porovnávání jiných modelů. Díky
Martin
SGS3 umi taktez fotit pri nataceni videa. U O4X nevim.. seriovym snimanim disponuje Samsung taktez + nabidne nejlepsi fotku ;-)
Lukas
Souboj čtyřjader jsem četl od prvního dílu a hltal jsem každej postřech, jelikož jsem se v tu dobu nacházel ve fázi výběru nového mobilu a z výše uvedených mě právě zajímal souboj mezi HTC One X a Samsung Galaxy S3. Čekání až do konečného rozuzlení jsem však nevydržel a před týdnem si pořídil Samsunga. Asi proto, že jsem už mobily od HTC měl dva (Desire S a Evo 3D) a chtěl jsem poznávat něco nového, a pak taky recenze a ohlasy zněly pro SGS3 lépe. Můsím říct, že s HTC jsem byl nadmíru spokojen, především provázaností Androida s nadstavbou Sense. Ať si kdo chce co chce říká, v uživatelským prostředí HTC vede, zapnu a "jedu", nic není nikde potřeba bůhvíjak ladit a doinstalovávat a vše parádně šlape. Pokud někdo Sense zavrhuje, má možnost custom ROM nebo Nexus, že? Nicméně i přes tyto pozitiva jsem do HTC znovu nešel a velkou roli v tom hrál foťák. Nejsem zrovna fanda do focení, mám doma levný kompakt od Panasonicu, ale mobil je vždy po ruce a ve finále tím mobilem nafotím víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze