Sony Xperia Z a Xperia ZL ze všech stran: podívejte se na 17 videí

21

Dnes časně ráno japonské Sony na veletrhu CES 2013 v Las Vegas představilo dva nové modely. Xperii Z a Xperii ZL. Klasicky jsme o nich samozřejmě už psali. Výrobce však připravil i pořádnou porci videií, ve kterých vám oba modely detailně přiblíží. Podívejte se na ně spolu s námi.

Tento článek uvítají především ti, kteří neradi čtou. Text ustoupí do pozadí a budeme sledovat jedno video za druhým. Výrobci vždy svou novinku doprovodí nějakým reklamním videem, ale většinou jde o jedno, maximálně dvě. Sony zvolilo v případě novinek Xperia Z a Xperia ZL odlišnou taktiku. Xperii ZL hned od začátku podpoří sedmi videi a Xperii Z dokonce deseti.

Sony Xperia Z a ZL - oficiální fotografie

Pohodlně se tedy usaďte vyčleňte si necelou půl hodinku na seznámení se s novými přírůstky rodiny Xperia od Sony. V první kapitole článku se podíváme na model Xperia Z.

Čtěte: Sony Xperia Z: multimediální zázrak s FullHD displejem

1. video – Xperia Z ve dvou minutách

První video shrnuje Xperii Z jako celek. Vyzdvihuje velký FullHD displej, snadné sdílení dění z displeje na televizi pomocí jednoho dotyku, fotoaparát a také zvýšenou odolnost.

2. video – důraz na detail

Ve druhém videu, které je na rozdíl od prvního ponecháno bez komentáře, je kladen důraz na detailní zobrazení každého kousku Xperie Z.

3. video – design a zvýšená odolnost

Další video v podstatě volně navazuje na předcházející, avšak je doplněno o komentář. Užijete si ho však jen v případě, že ovládáte angličtinu alespoň na základní úrovni.

4. video – super jasný a ostrý displej

Čtvrté video vyzdvihuje pětipalcový displej s vylepšením BRAVIA Engine 2 a FullHD rozlišením. Dokonale ostrý obraz, perfektní čitelnost.

5. video – fotoaparát

V pátém videu se blíže seznámíte s 13 megapixelovým fotoaparátem, který se chlubí čipem Exmor RS a také HDR videem, které je mimochodem možné zaznamenávat v rozlišení 1920 x 1080 pixelů.

6. video - sdílení přiblížením

Hlavní roli v šestém videu hraje technologie NFC. Pokud máte domácnost vybavenou výrobky od Sony, postačí například telefon přiblížit k ovladači od vaší Sony BRAVIA televize a obraz vidíte na velké úhlopříčce. Totéž platí například pro sluchátka.

7. video – zvuk

Sedmé video láká na krystalicky čistý zvuk, který Xperia Z přináší. Prezentuje rovněž modernizovanou aplikaci Walkman, která je centrem veškeré hudby.

8. video – STAMINA Mód

V tomto video je prezentována nová funkce Battery STAMINA Mode. V ní si zvolíte, jaké funkce a aplikace mají běžet v momentě, kdy zhasne displej. Po odemčení telefonů se vše opět uvede do činnosti. Díky tomuto módu by měla být výdrž na jedno nabití až 4x delší.

9. video – technologie displeje

V předposledním videu je kladen důraz znovu na displej, konkrétně jeho reálné barvy – červená, zelená a modrá (RGB). Řeč je samozřejmě o Mobile BRAVIA Engine 2.

10. video – design

Závěrečné video se znovu věnuje designu, tentokrát z pohledu lidských smyslů. Xperia Z byla navržena tak, aby se líbila, byla příjemná na dotek a zároveň působila precizním dojmem. Každá součást je přesně na svém místě.

1. video – prohlídka

Videa na Sony Xperia ZL se velmi podobají těm, které jsme viděli v minulé kapitole na Xperii Z. Na prvním videu jsou opět vyzdvihovány hlavní trumfy – design, FullHD displej, 13 megapixelový fotoaparát či snadné sdílení přes NFC.

Čtěte: Sony Xperia ZL: jak se liší od velké Xperie Z? (Srovnání)

2. video – baterie

Také Xperii ZL nechybí inteligentní mód baterie, zvaný Battery STAMINA Mode, ve kterém si nastavíte, jaké funkce a aplikace mohou být spuštěny ve chvílích, kdy je displej vypnutý. Xperia ZL mimochodem nabídne nepatrně větší kapacitu baterie než Xperia Z.

3. video – zvuk

I ve třetím videu jistě najdete shodu. Opět je chválen krystalicky čistý zvuk a prezentována aplikace Walkman. V tomto se tedy Xperia ZL od Xperie Z nijak neliší.

4. video – NFC

Čtvrté video prezentuje znovu snadné sdílení dění na displeji na vaši televizi Sony pomocí ovladače a technologie NFC. Stejně snadno sdílíte i hudbu. Všimnout si také můžete designu zadního krytu Xperie ZL, který je plastový se vzorováním.

5. video – fotoaparát

Stejně jako Xperie Z, i Xperia ZL disponuje 13 megapixelovým fotoaparátem s čipem Exmor RS 2 a možností záznamu HDR videa v rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Tyto vymoženosti vám budou odhaleny v pátém videu.

6. video – displej

Šesté video má za úkol nalákat vás na skvělý displej s úhlopříčkou 5 palců a FullHD rozlišením. Vše je korunováno technologií Mobile BRAVIA Engine 2.

7. video – design

Poslední video, kterým zakončíme prohlídku nových Xperií, představuje vyvážený design Xperie ZL. Vyzdvihována je preciznost a pěkně si můžete prohlédnout též zadní kryt, který je na rozdíl od Xperie Z plastový.

Diskuze ke článku
alambert
já bych místo 17 oficiálních chtěl radši jedno živé... :-D
Tomáš
Zdá sa mi to alebo je to ešte očakavanejší mobil než bol konkurečný SGS3 prípadne SGS4 ? Na tento model sa nehorázne tešim ten dizajn, výkon proste TOP som zvedavy na tu cenu. btw alambert aj ja :)
Petr
Z je hezké,ale ZL je kompaktní-menší se stejným displejem. Samozřejmě se tu nebude prodávat,jak jinak.
Bude jen ta největší placka,sice hezká,ale za 16 900,-Kč

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze