Sony Xperia M4 Aqua: první dojmy a video

MWC 2015 si pro nás připravilo další telefon střední třídy. Právě střední třída je zde silně zastoupena a konkurence je opravdu silná. Sony v případě Xperia M4 Aqua sází na design Xperie Z3, vodě a prachu odolnost. Zda to bude stačit a zda nabídne Sony Xperia M4 Aqua i něco více? To se dozvíte v našem videopohledu přímo z veletrhu MWC.

Sony Xperia M4 Aqua se, jak už můžete vědět z našeho preview, designově povedla. Telefon střední třídy v provedení Single a Dual SIM se inspiroval Xperií Z3. Ovšem první dojem klame, vzhled sice stejný je, ale samotné zpracování již nikoliv. Kovové rámy nahradil plast, reproduktory na přední straně zase mikrofon a samotný reproduktor je na straně spodní. V detailech se tak zásadně liší a při bližším zkoumání je jasné, že se jedná o střední třídu.

Sony Xperia M4 Aqua – první pohled z MWC 2015

Samotná konstrukce potěší odolností IP68, to znamená, že Xperia M4 Aqua vydrží ponoření do 1,5metrové hloubky po dobu 30 minut. Na tom by ještě nebylo až tak nic zvláštního, ale Sony se rozhodlo pro nezakrytovaný slot pro microUSB. Uživatelé si pouze musejí dávat pozor, aby byl konektor před nabíjením suchý. V tomto ohledu by se konkurence mohla inspirovat, protože krytky konektorů jsou často na obtíž.

TIP: Sony Xperia Z4 Tablet: první dojmy a video

Uvnitř telefonu běží Android 5.0 Lolipop, který prošel úpravou od Sony. Samotné prostředí je samozřejmě u nového telefonu plynulé. Setkáme se v něm s mnoha aplikacemi, které Sony zasazuje do svého prostředí a my je známe již například ze zmíněné Xperie Z3. Upravený je přehrávač videa či hudby i další aplikace.

Xperia sází především na design a odolnost vůči prachu a vodě. V ostatních parametrech se jedná o klasický telefon střední až středně vyšší třídy, který nabídne 5palcový HD displej s jemností 294 ppi. Poháněn je 8jádrovým Snapdragonem 615 a k dispozici má 2 GB RAM. V nabídce mu nechybí ani podpora LTE či NFC.

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua je vlastně převlečenou Xperií Z3 střední třídy. Prodávat se začne v průběhu jara 2015 za cenu kolem 8 500 Kč. Nás sice celkem zaujala, ale ve střední třídě to rozhodně nebude mít lehké. Rozhodne celkový zájem veřejnosti, která se v této kategorii musí rozhodnout, zda dá přednost zvýšené odolnosti, kvalitnímu fotoaparátu, jemnému displeji nebo jiné technické vymoženosti.

Sony Xperia M4 Aqua

Technické parametry Sony Xperia M4 Aqua Single SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce145,5 × 72,6 × 7,3 mm, 136 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:44 hodin
DostupnostQ1 2015, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
rrrr
Proč neukážete červenou variantu když ho máte i na začátku.Doufám ,že bude Z4 vypadat jinak protože m4 aqua vypadá úplně stejně jako z3.Vlajková loď by se měla přece jenom lišit ne vypadat jako mobil střední třídy.
Josef
Sony dělá všechny mobily skoro úplně identické.. Neni to design špatný, ale je to nuda a nikoho ničím Sony nepřekvapí.
Andrej Michalek
Škoda, že ste sa nezamerali na UI, vzhľadom na to, že je to prvý smartphone so SONY UI na androide lollipop.
slunicko
Jak to ten apple dělá??On je vážně profesionál.Jak vidim,tak začiná lezt všem vyrobcům na mozek.Letos se roztrhl pytel se zakulacenymima hranama a rohama dokonce i takovy ty přechodny linky nebo jak to nazvat no určitě vite co myslim alá iphone.Když nepočítám činske telefony ktere byli představeny dávno před MWC tak Letos už tu máme S6,M4 aqua a kdo bude následovat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze