Sony Xperia 1 II bude umět skvěle ostřit, láká ve videích výrobce

18
Sony Xperia 1 II bude umět skvěle ostřit, láká ve videích výrobce
Fotografie: Sony
  • Telefon má trojitý zadní fotoaparát s rychlým sledováním sekvenčního snímání
  • Při záznamu bude využívat i senzor 3D ToF

Mobilní telefony Sony Xperia patří ke stálicím většiny trhů, a to navzdory tomu, že jejich prodeje zejména v posledních letech výrazně pokulhávají. Často diskutované jsou v souvislosti s Xperiemi fotoaparáty, na kterých Sony nepochopitelně šetřilo a softwarově jim sráželo kvalitu. To se však nyní postupně mění a zejména nejnovější Xperia 1 II by měla ukázat, co Sony dokáže.

Xperia 1 II se může pochlubit kontinuálním automatickým ostřením, které provádí výpočty automatického ostření a automatické expozice 60krát za sekundu. To umožňuje první nepřetržité sledování automatického ostření společně s expozicí na světě u vysokorychlostního snímání s rychlostí maximálně 20 snímků za vteřinu, což je zvláště užitečné pro fotografování pohybujících se objektů, jako jsou děti nebo zvířata, a rychlých sportů. Tyto vychytávky se výrobce snaží náležitě prezentovat tak, aby oslovil případné zájemce. Nejnověji k tomu použil propagační video.

Ještě mnohem detailněji ukazuje schopnosti Xperie 1 II druhé video, o kterém informuje gsmarena.com. Můžeme vidět práci umělé inteligence a senzoru 3D ToF. Výsledkem je okamžité nepřetržité sledování jakéhokoliv objektu a ostření právě na něj a nikoliv na pozadí. Díky tomuto lze předpokládat, že velmi rychlé a přesné ostření by mělo spolehlivě pracovat i ve zhoršených světelných podmínkách.

Pakliže vás nová Xperia 1 II zaujala, můžete si ji na českém trhu již předobjednat za 32 990 Kč v černé a fialové. Cena je to vskutku vysoká, proto alespoň trochu potěší, že k předobjednávce Sony zdarma přidá kvalitní bezdrátová sluchátka v hodnotě 7 tisíc korun.

Sony Xperia 1 II

Rozměry166 × 72 × 7,9 mm, 181 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 865, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
ptk
O 2K vyssi cena je kvuli horsimu kurzu?
Johan Nohaj
Ten clanok je vyborny. Cena je trochu vyssia, lebo padol kurz ceskej koruny.
Milan
Jako dobrý, ale fakt si někdo koupí telefon za třicet kvůli jeho "foto schopnostem"? Tyhle fíčury jsou fajn u foťáku, kde to má význam. U telefonu to působí spíš srandovně, vzhledem k tomu, co z toho leze. Je to pseudo focení. Raději dobrý telefon a k tomu suprový fotoaparát. Pořád to výjde laciněji, než tenhle sranda mobi za nesmyslné peníze. Z toho lezou omalovánky, co si vymyslí sw, ne fotky.
St
Za 33 000 je velice dobrý notebook nebo fotoaparát. Ale chtít tolik peněz za telefon mi přijde jako zlodějna. Ale pokud si to někdo za ty peníze koupí proč ne. Každopádně se bojím, že takových lidí moc nebude i když možná Sony naučí konečně fotit své telefony. Ne že by to neuměl, ale z jeho čipů byly ostatní schopni dostat mnohem více než samotné Sony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze