Sony vygenerovalo rekordní operační zisk. Prodejům dominují obrazové snímače

14
Sony vygenerovalo rekordní operační zisk. Prodejům dominují obrazové snímače
  • Rostoucí prodeje obrazových snímačů se očekávají i v budoucnu
  • Ve sledovaném období Sony distribuovalo přibližně 600 tisíc smartphonů

Sony se podařilo během druhého fiskálního čtvrtletí letošního roku vygenerovat rekordní operační zisk ve výši 2,6 miliard amerických dolarů (necelých 60 miliard korun). Na úspěchu se podílí zejména prodeje obrazových snímačů, které vzrostly o 59 % a společnosti vydělaly 711 milionů dolarů – což mimochodem představuje nejvyšší operační zisk ze všech divizí Sony Corporation. Operační zisk za sledované období (červen až září 2019) byl tak o 19 % vyšší, než analytici předpokládali, a v Sony tak mají důvod k oslavám.

Navýšené prodeje obrazových snímačů jsou zapříčiněny neustále se zvyšujícím počtem senzorů u smartphonů. Několikanásobné fotoaparáty jsou dnes v podstatě standardem, a to dokonce i u nižší třídy. Z důvodu neustále rostoucí poptávky Sony v současnosti buduje novou výrobnu senzorů v oblasti Nagasaki. Japonská společnost se však chce soustředit nejen na obrazové snímače, ale i na produkty spadající do kategorie Internet of Things a rovněž vyvíjet řešení pro autonomní vozidla.

Rostoucí prodeje senzorů bohužel nekopírují prodeje herní divize. Herní konzole PlayStation 4 je na trhu již šestým rokem a konec životního cyklu se tedy pomalu, ale jistě blíží. I tak se ale chystá spousta skvělých titulů, například Death Stranding nebo The Last of Us Part II. Mnoho hráčů však již netrpělivě vyhlíží příchod PlayStationu 5, jehož prototypy se již několik měsíců ohřívají u herních vývojářů a na trhu by se měla nová konzole od Sony objevit v příštím roce.

Sony finanční výsledky Q2 2019

A jak je na tom Sony s prodeji mobilních telefonů? Zde situace bohužel není zrovna dvakrát růžová. Ve sledovaném období Sony dodalo pouze přibližně 600 tisíc smartphonů po celém světě. Do konce měsíce března příštího roku by chtěli v Sony distribuovat do obchodů 3,5 milionů smartphonů. Situaci má pomoci například nová Sony Xperia 5, která nás v recenzi potěšila kompaktním designem, skvělým displejem, ale i trojicí podařených fotoaparátů.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Jakožto fanda Sony přeji ůspěch,nicméně se domnívám,že i když Xperia 1 a 5 jsou parádní stroje,stále to bude produkt ještě nějaký čas jen pro fandy této značky,nebot změna mněla přijít dříve a získat širší zájem i důvěru bude ještě nějaký čas trvat.
Carda
Hahahah ezzzzz
Joe Black
Joe Black
Jakož to čerstvý vlastník Xperia 5 se daným číslům ale vůbec nedivím.
Johan Nohaj
????????????????????????, nech sa im dari.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze