Sony se v roce 2020 nadechne. Dočkáme se 4 špičkových Xperií

28
Sony se v roce 2020 nadechne. Dočkáme se 4 špičkových Xperií
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Všechny výše postavené Xperie mají nabídnout 5G
  • Nejvyšší Xperia 0 by měla oslnit šesti zadními fotoaparáty
  • Nástupců se dočkají i Xperie ze střední třídy

Mobilní divizi Sony se nijak zvlášť nedaří, v uplynulém čtvrtletí dokázala celosvětově dodat jen zhruba 600 tisíc Xperií. S tímto nepříliš lichotivým výsledkem se Sony nehodlá smířit a již nyní pracuje na zlepšení, například formou nové Xperie 5. V příštím roce by pak Sony mělo zaujmout hned několika novými modely. V prvé řadě má jít o Xperii 0, alespoň o takovém názvu se nyní hovoří. Ta má být vybavena Snapdragonem 865, 5G a na zadní straně má mít 6 fotoaparátů, respektive 5 + snímač ToF. Tato Xperie by se měla představit až na veletrhu IFA 2020 na přelomu srpna a září.

Sony Xperia 0
Možná sestava fotoaparátů na Xperii 0

Dříve bychom se měli dočkat nástupců Xperie 1 a Xperie 5, které jsou označené jako Xperia 1.1 a Xperia 5.1. Obě mají spoléhat na Snapdragon 865, opět nemá chybět 5G a v případě Xperie 1.1 i velký displej se 4K rozlišením. Zadní strana bude osazena čtveřicí fotoaparátů. Obě Xperie mají být představeny na barcelonském veletrhu MWC 2020.

Již před časem se hovořilo o Xperii 3, která má být jakýmsi nepřímým následovníkem kompaktních Xperií. Ani menší rozměry nemají znamenat kompromisy ve výbavě. Očekává se zajímavý design se zakřivenou zadní stranou, Snapdragon 865 nebo displej s Quad HD rozlišením.

Sony nevypustí ani střední třídu a údajně připravuje nástupce Xperie 10 v podobě Xperie 10.1 s podporou 5G. Další generaci má dostat i Xperia 10 Plus, ovšem prozatím pod poněkud matoucím označením Xperia 9.1, avšak i té nemá chybět podpora 5G.

Diskuze ke článku
Petarda
To zas bude nudlofest...
Karlos
Já držím Sony palce,nechci aby to tu všechno postupně vyžrala Čína.
Věřím že se postupně zase Sony zvedne.
Carda
No vzhledem k tomu jak Sony nehodlá na vhledu nic měnit a ultranudloidní displej je jeho prioritou tak od těch ostatních se nijak neliší každý model bude vypadat stejně a špatně na tom budou furt :-D Jo když byly 16:9 displeje to bylo panečku rozdílu u různých výrobců.
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Já jim fandím, ale... Jsem nějaký už skeptický předem...

Ale tak, když nebudu nic moc očekávat, budu třeba velmi příjemně překvapen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze