Sony představilo sportovní sluchátka WF-SP800N s podporou ANC a odolností IP55

6
Sony představilo sportovní sluchátka WF-SP800N s podporou ANC a odolností IP55
Fotografie: sony.com
  • Výrobcem doporučená cena činí 5 545 Kč
  • Na jedno nabití lze sluchátka používat až 13 hodin

Kromě nedávno představených sluchátek Sony WF-XB700 a WH-CH710N dnes japonský výrobce na oficiálních stránkách sony.cz ukázal také zajímavou novinku s označením WF-SP800N. Tato opravdu bezdrátová sluchátka nabízí podporu ANC i zvýšenou odolnost.

Designem se podobají modelu WF-1000XM3, rozdílný je tvar touchpadu a také přítomnost ploutvičky, díky níž budou sluchátka lépe držet v uchu. Tyto silikonové nástavce lze v případě potřeby odstranit, takže zůstává vše na rozhodnutí uživatele. Sony WF-SP800N, přestože primárně cílí na sportovce, budou nabízena v umírněné černé a modré barvě, nečekejte tedy žádné křiklavé odstíny, se kterými byste se neodvážili vydat na pracovní schůzku.

Po zvukové stránce se můžete těšit na podporu technologie Extra Bass nebo Adaptive Sound Control, tedy automatické regulace ambientního režimu, kdy sluchátka propouští okolní hluk na základě preferencí uživatele a prostředí, ve kterém se nachází. Kromě aktivního potlačení hluku, které u WF-1000XM3 funguje skvěle, je k dispozici rovněž zvýšená odolnost s certifikací IP55 a dlouhá výdrž na jedno nabití. Se zapnutým ANC má jít o fantastických 9 hodin, bez zapnutého ANC pak dokonce o hodin 13. Celkem tak zvládnou sluchátka až 18 hodin přehrávání hudby se zapnutým ANC, respektive 26 hodin bez aktivního potlačení hluku.

K dispozici je také rychlé nabíjení, kdy lze během 10 minut získat hodinu poslechu. Zároveň nechybí schopnost rozpoznat vytažení sluchátka z ucha, čímž se automaticky pozastaví přehrávání hudby. Dlouhým podržením je zase možné aktivovat hlasového asistenta. Sluchátka si výrobce cení na 5 545 Kč.

Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Recenzia na jednotku!!!!!
Lukáš
Zdravím, dotaz pro redakci mimo tohle téma. Nevíte, jestli odstranění prodeje Samsungu S10e je již trvalý jev? Nikde se nedá sehnat v oficiální distribuci?
Kocur
To je sice pěkné ale podporují jen základní bluetooth kodeky SBC a AAC tak že zvuk není o kvalitě. Raději tam přidali Extra bass aby to zamlžil, no za tu cenu teda kvalitní poslech nebude hlavně pro ty co mají vytříbenější sluch. V dnešní době by měl byt aptX a aptX HD standart a u sony navíc chybějicí LDAC to je neomluvitelne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze