Sony představilo flash disk s micro USB konektorem

24

Úložný prostor dnešních mobilních telefonů je často velkým problémem. Mnozí výrobci ignorují sloty pro paměťové karty a následně své modely vybavují zbytečnými skromným interním úložištěm. Sony nyní představilo vcelku šikovné řešení pro všechny telefony, které podporují USB OTG.

Na úvod si řekněme, oč jde. Telefon podporující USB OTG dokáže rozpoznat připojené zařízení. Například flash disk, přenosný harddisk nebo třeba počítačovou myš. Jak ale jistě všichni víte, všechna zmíněná zařízení disponují klasickým USB konektorem, který se na mobilních telefonech nenachází. Najdeme na nich variantu micro USB. Doposud tak platilo, že pro využití možnosti připojit například flash disk jste museli mít ještě speciální redukci. Právě tento obtěžující mezikrok se nyní rozhodlo odstranit japonské Sony.

Sony Flash disk 2in1

Představilo nový flash disk, který nabízí nejen klasický USB konektor, ale právě také micro USB konektor. Můžete jej tedy přímo připojit k telefonu a netrápit se s redukcí. Samotný flash disk je také příjemné malý a můžete jej mít k telefonu připojen a přitom stále pohodlně sledovat například film uložený na flash disku. Sony bude vyrábět varianta s kapacitou 8 GB, 16 GB a 32 GB. Dle očekávání je tento nový typ flash disku o něco dražší než běžné typy. Nejlevnější 8GB verze bude stát přibližně 400 Kč, 16GB 600 Kč, a největší 32GB 1260 Kč.

Flash disk od Sony s micro USB konektorem bude kompatibilní s mobilní telefony s Androidem 4.0 a novějším. Samozřejmě musí daný telefon podporovat USB OTG. Dostupnost je plánována na leden 2014.

Zdroje: blog.sony.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
st15i
mohu se zeptat kdy se tento skvělý koncept dostane k nám do končin českomoravskoslezkých ?
n7610
No nevím, na aukru jsem koupi přechodku OTG asi za 30 Kč a 32GB usb flash Verbatim za 500 Kč v Okay a vše funguje perfektně s mým Note 2 a je to za polovic ;-)
Karel Lang
Karel Lang
Vypadá hezky, Sony design umí. Cena trochu vyšší, takové ADATA, Transcend, Verbatim nebo Maxell umí 16 GB od 300 do 400.
630126
K článku:
Zatímco Sony vyplodilo na svět něco, co už tu mělo nějaký ten pátek být, konkurence stále ještě spí nebo se tahá o soudní spory ..

teď trochu mimo článek:
Myška a vše ostatní mně na telefonu funguje, akorát u myšky se nezobrazí kurzor. Dělá mi to současná custom ROM (na ICSku 4.0.4)" i ta předchozí (na 4.3 JB) . Nevíte čím to?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze