Sony nasadí do Xperií ohebné OLED displeje od LG

10
Sony nasadí do Xperií ohebné OLED displeje od LG
  • Sony se domluvilo s LG na dodávkách ohebných OLED displejů pro Xperie
  • První Xperií s OLED displejem by mohla být už nástupkyně Xperie XZ Premium, která má být představena na MWC 2018 v Barceloně

Vypadá to, že po pár letech jen menších změn začne Sony konečně trochu více měnit své telefony. Letos bychom se měli dočkat Xperií s tenkými rámečky a nyní se dle zpráv z Jižní Koreji domluvilo Sony s LG na dodávkách OLED displejů. Na tom není nic zase tak zvláštního, ale důležitým detailem je, že nejde o obyčejné OLED displeje, ale rovnou o ohebné panely.

Sony Xperia - koncept

LG již dlouho dodává OLED zobrazovače do dražších televizí od Sony, ale nyní se zdá, že bychom se díky tomuto partnerství mohli dočkat také Xperie s OLED displejem podobně zakřiveným, jako má kupříkladu Samsung Galaxy S8 či Note8. Podle dostupných informací chce ale Sony zajít ještě dál a připravuje se těmito displeji také na ohebný/skládací telefon, byť ten je samozřejmě zatím daleko od představení.

První Xperia s OLED displejem by se mohla představit už za pár týdnů na veletrhu MWC 2018. Mělo by jít o Xperii XZ Pro, což má být nástupkyně loňské Xperie XZ Premium. Nasazený OLED panel by tak mohl nabídnout opět 4K rozlišení, o čemž se dozvíme ostatně už koncem února v Barceloně.

Zdroj: xperiablog.net, businesskorea.co.kr

Diskuze ke článku
Martin
Pokud LG dodá 4K Oled display pro Sony, tak by i G7 mohla mít.
Mara Studna
Mara Studna
Na stránkách Youtube je Video-Koncept Nového Sony Ixperia Note!!! je to nádhera,pokud tohle Sony vypraví do světa,tak naprostá bomba!!!Jinak se budu Těšit na XZ2 a XZ 2Premium,jistě špičkové stroje,věřím,že s nimi Sony zaboduje a bude na špici
Michal121
Bohužel, jak už to tak v našich končinách bývá, pravda je tak na půl. Ano LG bude dodávat pro Sony mobile displej. Zda budou ohebné, nebo ne (tady jsem skeptickej, protože podle informací, co jsem čerpal zatím pro takový display neexistuje technologie), to se uvidí., Foto, které Šrajer, co si vznešeně říká novinář, nebo něco v tom smyslu, okopíroval z YT, kde takových fanouškovských konceptů jsou doslova desítky zdaleka není oficiálním fotem Sony mobile, což by profík pod fotem uvedl. Sony je jedinej výrobce, kterej zásadně neuvolnuje fotky připravovanejch modelů. Do poslední chvíle nikdo netuší, jak bude novej model vypadat.
P.S. Šrajer, proč "konečně". Další z hlupáků, co si myslí, že musí každej telefon vypadat jako iPhone, nebo Samsung. A když ne, tak rozhořčeně nazývají Xperie dinosaury, nebo telefony z disajnem z minulýho století. Je to přesně ten subjektivní vjem, ke kterýmu by se novinář nikdy neměl uchýlit. Teda pokud je to novinář a profesionál, nebo jen ..........Jo, ještě jste zapomněl pane Šrajer upozornit na neakceptovatelné obří rámečky nad a pod displejem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze