Sony má také svoje AirPods, nabídnou navíc potlačení hluku

18

Japonské Sony na veletrhu CES v Las Vegas sice nepředstavilo žádné telefony nebo tablety, přispěchalo ale s celou řadou příslušenství, hlavně v podobě sluchátek. Zřejmě nejzajímavější jsou špuntové modely, které mají být konkurencí pro sluchátka AirPods od Applu, jež se v prosinci začala prodávat.

Sony se na veletrhu CES v Las Vegas zaměřilo spíše na televize, projektory nebo bezdrátové reproduktory, nás však nejvíce zaujala chystaná nová bezdrátová sluchátka. Ta se přidají k zatím velmi vzácnému druhu bezdrátových sluchátek přímo do uší bez potřeby dalšího hardwaru kolem krku nebo jinde na těle. Taková sluchátka prodává Apple pod názvem AirPods a my jsme je v redakci již otestovali.

Sony sluchátka

Nyní víme, že také Sony chystá podobná sluchátka. Ano, chystá. Zatím o nich prakticky nic nevíme a Sony je na veletrhu ukazuje jen za sklem a na informace je skoupé. Víme tak jen, že se na rozdíl od AirPods bude jednat o špuntová (nikoliv pecková) sluchátka s konstrukcí pryžového oblouku pro lepší zapření o ucho. Mohla by tak být vhodná i na sport. Oproti AirPods pak budou mít jednu velkou výhodu, Sony se je totiž rozhodlo vybavit užitečným potlačováním šumu. Na druhou stranu nabíjecí pouzdro, do kterého sluchátka ukládáte, není zdaleka tak elegantní a skladné jako to od Applu. Díky logu NFC víme, že párování sluchátek bude probíhat rychle a pohodlně díky této technologii.

Sony prozatím neoznámilo název, cenu ani dostupnost sluchátek a nezbývá než doufat, že uvedení na trh nepotrvá příliš dlouho.

Diskuze ke článku
Ami
Aneb od této chvíle vše, co bude bezdrátové a bude do ucha, bude Airpods...
jef
jaký airpods, ty vajgly si do uší nevezme normální člověk. možná teplej cook, ale ten si je strká furt tam kam nemá.
lukas
Taký sluchátok je plná prdel, napr v amazone. nič nové nevynašli. V Cenach od 32eur ho do 85eur. Číňania vždy vyrábajú také veci s predstihom niekoľko rokov. Ale pre ovce je dobré kúpiť si štvor päťnásobne drahšie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze