Sony LinkBuds S Earth Blue jsou vyrobena z plastových barelů a pomáhají chránit moře

Sony LinkBuds S Earth Blue jsou vyrobena z plastových barelů a pomáhají chránit moře
Fotografie: Sony
  • Nákupem této edice podpoříte ochranu oceánů
  • Sluchátka mají jedinečný mramorový vzor

Sluchátka Sony LinkBuds S jsme v naší podrobné recenzi pochválili za kvalitní zvuk, povedené ANC, ale také vysoký komfort i při dlouhodobém nošení. Výrobce navíc sluchátka z velké části vyrábí z recyklovaného plastu pocházejícího z automobilového průmyslu (jak samotná sluchátka, tak pouzdro), ovšem s edicí „Earth Blue“ posouvá environmentální aspekt ještě o kus dál.

Earth Blue to není jen nová nová barva

Sluchátka Sony LinkBuds S v novém provedení „Earth Blue“ mají vybrané části konstrukce a pouzdra vyrobeny z recyklovaných pryskyřic, které pocházejí z recyklovaných plastových barelů na vodu. Výsledkem použití těchto materiálů je zároveň jedinečný mramorový vzor, který se u každého kusu liší.

Každá sluchátka mají mít podle Sony jedinečný styl mramorování

Kromě designového aspektu však zákazníci nákupem těchto sluchátek přímo podpoří také organizaci Conservation International (CI), která od roku 1987 působí v 70 zemích světa, kde se snaží podporovat společnost v odpovědné a udržitelné péči o přírodu a globální biologickou rozmanitost pro blaho lidstva.

Částku dvou amerických dolarů (v přepočtu zhruba 50 českých korun) z prodejní ceny každého kusu bude Sony věnovat na podporu aktivit CI v oblasti ochrany oceánů. Každý nákup tak pomůže ochránit téměř 58 824 metrů čtverečních oceánu, což je podle výpočtů organizace Conservation International plocha odpovídající přibližně 47 olympijským plaveckým bazénům, stojí na stránkách sony.co.uk.

Sony LinkBuds S Earth Blue

V přírodě se nic neděje ve vzduchoprázdnu – znečištění na jednom místě může mít dopad na celý oceán,“ uvedla Anastasia Khoo, marketingová ředitelka organizace Conservation International. „Znečištění plasty je problémem samo o sobě, ale podílí se i na zhoršování dalších problémů, kterým oceán čelí, od změny klimatu po nadměrný rybolov. Lidé jsou závislí na zdravém oceánu a takovéto aktivity pomáhají získávat potřebné finanční prostředky a zvyšovat povědomí a angažovanost spotřebitelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze