Sony DRU700A

Sony uvedl na trh vůbec první DVD vypalovačku, která je schopna vypalovat na dvouvrstvá DVD média označovaná DVD+R DL a to až rychlostí 2.4x. Samozřejmě nezaostává ani ve standartních formátech, na které zvládá vypalovat až 8x.

DVD vypalovačky se v našich počítačích pomalu zabydlují, některým však ani kapacita 4,7 GB nestačí a právě pro ně je určen nový model od japonské společnosti Sony. Jedná se o první dvouvrstvou vypalovačku na našem trhu, na pultech obchodů by se měla objevit již koncem tohoto týdne.

Pro dvouvrstvý zápis používá médium DVD+R Double Layer 2.4x což je zajímavé, protože Sony je součástí aliance DVD-R/RW. Dvouvrstvé disky DVD-R se však objeví až ke konci tohoto roku (pokud se vůbec objeví) a Sony tedy bylo nuceno sáhnout po „konkurenčním“ formátu. Standardní jednovrstvá DVD+R/-R vypaluje rychlostí 8×, DVD+RW/-RW pak 4×.

Pokud budete chtít změnit vzhled své mechaniky, v balení je i černý vyměnitelný přední panel. S mechanikou je dodávána obsáhlá softwarová výbava čítající Nero Burning ROM 6 SE/Express 6 pro mastering, Nero BackItUp pro zálohování, Nero VisionExpress 2 pro střih videa a tvorbu DVD-Video disků, Nero ShowTime pro přehrávání DVD-Video a další.

Sony DRU700A má rozměry 145.8 x 41.3 x 165 mm a bude dostupná na konci tohoto týdne za 6. 092,- Kč s DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze