Sony chystá na příští rok útok levnějšími Androidy

9

Sony nás již dlouhou dobu zásobuje velmi zajímavými telefony nižší a nižší střední třídy, které jsou až na výjimky opravdu kvalitní. Po zatím posledním přírůstku v této oblasti jménem Xperia tipo se však objevují informace, že ten největší útok levných smartphonů s Androidem teprve příjde, a to příští rok.

Zprávy pramenící z tchajwanského zásobovacího řetězce mluví o připravovaných low-endech na celou první polovinu roku 2013. Mělo by se jednat o smartphony pro začátečníky či nenáročné uživatele a jedním z největších taháků má být cena. Ta totiž nemá přesáhnout 200 dolarů, tedy pod 4 tisíci korunami.

Zleva Xperia tipo, Xperia X10 mini a Xperia Pro

TIP: Xperii tipo máme právě v redakci, podívejte se.

Kromě Foxconnu se výroby ujmou ještě další dvě továrny – Compal a Arima, které pomohou ve výrobě low-endů na příští rok. Ačkoliv má Sony velké plány a očekává miliony prodaných kusů, zdroje jsou klidnější. Kvůli velkému počtu podobných produktů to nakonec tak horké nebude, v této cenové kategorii je totiž tvrdá konkurence ze strany Huawei a ZTE. Levné smartphony s Androidem od Sony mají však poslední dobou mezi zákazníky velký úspěch, takže bude zajímavé sledovat konkurenční boj v příštím roce.

Zdroje: digitimes.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Filip Drábek
Na obrázku je sony xperia pro místo mini pro
dans.mal
A Xperia Mini místo Xperia X10...
JohnyAsbest
Značka kvality je však pouze jediná - Sony.
pauletakk
Ukažte mi člověka, co si místo Huaweie/ZTE nekoupí stejně výkonný Sony... ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze