Snový telefon všech hráčů v redakci! Jaké jsou první dojmy z ASUS ROG Phonu 5s?

Včetně unboxingu
4
Snový telefon všech hráčů v redakci! Jaké jsou první dojmy z ASUS ROG Phonu 5s?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Pod kapotou najdeme Snapdragon 888+ a až 18 GB RAM
  • Novinka si zachovává podobné rozměry jako ROG Phone 5
  • Zobrazovací panel nabídne 144Hz obnovovací frekvenci i obrovskou uhlopříčku

Řada ROG od společnosti ASUS v minulosti potěšila nejednoho náruživého hráče širokou nabídkou herních notebooků, propracovaného příslušenství, ale také sérií speciálních herních smartphonů. V tomto článku se podíváme na nejnovější ROG Phone s označením ROG Phone 5s, který byl představen již dříve, ale na náš trh se dostává až nyní. Jaké jsou naše první dojmy?

UNBOXING: Asus ROG Phone 5s - Herní bestie

Rozdíly se hledají obtížně

Hned v první řadě je potřeba zmínit, že ROG Phone 5s nemá být (což prozrazuje i název) plnohodnotnou další generací řady herních smartphonů a písmenko „s“ značí spíše menší vylepšení. Na první pohled tak může být vcelku obtížné rozpoznat ROG Phone 5s od ROG Phonu 5. Stále se jedná o vskutku masivní smartphone. Ačkoliv je 5s o 0,4 milimetru tenčí než klasický ROG Phone 5, zachovává si i nemalou hmotnost 238 gramů. To, co je pro běžného (mainstreamového) uživatele z hlediska rozměrů a hmotnosti noční můrou, je však pro náročné hráče spíše standardem.

Mobil budete ostatně při hraní her ve většině případů držet naležato v obou dlaních, kdy se hmotnost pěkně rozprostře a potěší vás kvalitní zpracování i prémiové a odolné materiály, jako je kovový rám nebo ochranné sklo Gorilla Glass Victus (na displeji) a Gorilla Glass 3 (na zádech). Specialitou jsou pak místa na rámečku, která umí rozpoznat prsty vyvíjený tlak – fungují tak jako neviditelné triggery.

Srdcem telefonu je extrémně výkonný procesor Snapdragon 888+.

Kromě zpracování stojí rozhodně za zmínku také displej. Na přední straně totiž najdeme obří 6,78" AMOLED obrazovku schopnou vykreslit až 144Hz obnovovací frekvenci s podporou HDR10+ a velmi vysokého maximálního jasu, který umožňuje komfortní používání i venku za slunečného dne. S obrazem se pojí dvojice fantasticky hrajících reproduktorů, které mají sytý zvuk, nadprůměrně vysokou hlasitost i (na poměry telefonů) nadprůměrnou basovou složku. V neposlední řadě nás mile překvapila sada náhradních silikonových záslepek do konektorů na telefonu. Kromě spodního USB-C najdeme totiž speciální konektor i na levém boku, do kterého lze zapojit USB-C i proprietární port, který propojí telefon s bohatou nabídkou příslušenství, jako je větráček, ovladač apod.

Výkon a zase výkon

Nejzásadnějším vylepšením ROG Phonu 5s je však nasazení extrémně výkonného Snapdragonu 888+, který může doprovázet až 18 GB RAM. Jedná se tak o opravdu extrémně výkonnou konfiguraci, kterou pravděpodobně ani žádná v současnosti nabízená hra nevyužije, do budoucna však mají majitelé záruku, že vše poběží maximálně plynule.

ASUS ROG Phone 5s
V balení se nachází i tříměsíční voucher ke službě Google Stadia

ASUS ROG Phone 5s právě začínáme testovat. Do komentářů se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně novinky zajímá.

ASUS ROG Phone 5s 512+16 GB

Rozměry172,8 × 77,2 × 9,9 mm, 238 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 448 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888+, 1×3 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor6 000 mAh
Diskuze ke článku
Robert Akai
Robert Akai
Má 512GB
Jan Honcka Prokop
Jan Honcka Prokop
Existuje nějaká hra, která ten výkon využije teď? Kupovat telefon s podporou 2 roky, s tím, že se to v budoucnu možná využije mi přijde jako celkem nesmyslný argument

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze