Telefony OnePlus ani Oppo z Evropy neodchází, potvrdili to jejich tiskoví mluvčí

aktualizováno
Telefony OnePlus ani Oppo z Evropy neodchází, potvrdili to jejich tiskoví mluvčí
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Na internetu se objevila zpráva o odchodu společností Oppo a OnePlus z evropského trhu
  • Oficiální zástupci čínských společností však informaci dementovali

Aktualizováno 28. 3. 2023, 13:15 hod.

Zprávu o odchodu společností OnePlus a Oppo z evropského trhu dnes vyvrátili jejich tiskoví mluvčí, kteří na dotaz redaktora Jona Portera uvedli, že ani jedna ze dvou značek Evropu neopouští. I nadále bychom se tak měli v Evropě dočkat nových smartphonů těchto výrobců, kteří spadají pod čínskou společnost BBK Electronics Corporation.


Původní informace z 28. 3. 2023, 10:30 hod.

Pokud jste si oblíbili telefony Oppo, nemáme pro vás dobré zprávy. Dle 36kr.com se totiž čínská značka stáhne z takřka všech klíčových trhů v Evropě. Jmenovitě jde o Velkou Británii, Německo, Nizozemsko a Francii. Důvodem jsou již dříve oznámené patentové spory s Nokií, které Oppo u soudu už loni prohrálo a bylo nuceno pozastavit prodej například v již zmíněném Německu.

Dle současných informací se tak pozastavení prodeje překlopí do ukončení působení značky ve značné části Evropy. Samotné Oppo k tomu ještě oficiálně nevyjádřilo a zůstává také otázkou, jaký dopad to bude mít v případě českého trhu. Spekuluje se též, že obdobný osud potká i OnePlus, které již několik měsíců neprodává mobilní telefony v Německu.

Diskuze ke článku
Jakub Dufka
Jakub Dufka
Takže tedy Nokii zaplatí peníze za patenty, které používají zadarmo?
Patrik Čech
Patrik Čech
Tak oppo to v Česku už zabalilo. Letos Česko opustilo realme a prodeje čínských telefónů v Evropě či Indii stále klesají. A diví se snad někdo s těma cenama? Když máte číňana co stojí jako Samsung nebo Apple. Za 12 000 Kč je rozhodně lepší volba A54 než Xoami 13 Lite, OnePlus Nord 2T, redmi note 12 Pro+ nebo vivo x80 lite. a za tu cenu jde sehnat i Pixel 6a. za 23 000 Kč je lepší S23 než Xiaomi 13 a za 33 000 Kč je lepší S23 Ultra nebo iPhone 14 Pro než nějaký Xiaomi 13 Pro. A za tuto samou cenu se má prodávat i Honor Magic 5 Pro. No tak to nechci vidět ceny těch jejich Ultra modelů.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 28. 3. 2023 11:11
Už to dávno vyvrátili že to je lež a nikam nejdou..
.gsmarena.m/oppo_and_oneplus_officially_decline_rumors_about_leaving_europe-news-58037.php
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 28. 3. 2023 11:18
Tak snad se neztratí z našeho trhu... o wait. Na náš vlastně prakticky kašle 😁

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze