Sky, nová hra tvůrců Journey, vyjde exkluzivně pro iOS

2
Sky, nová hra tvůrců Journey, vyjde exkluzivně pro iOS
  • Hra Sky od tvůrců Journey a Flower prozkoumává pouto bližních
  • Vyjde koncem tohoto roku pro iPhone, iPad a Apple TV
  • Později se dočkají i další platformy

Uplynulo více než pět let od vydání věhlasné hry Journey pro PlayStation 3 od studia thatgamecompany. O dva roky později se titul objevil i na další generaci konzole od Sony, PS4. Od té doby jsme však o studiu neslyšeli. Na konci minulého roku však vydali krátkou zprávu, že pracují na novém titulu s názvem Sky. Vyjma několika drobných vizuálních nápověd jsme se toho ale příliš nedozvěděli. Vše změnila nedávná konference Applu, kde herní designér a CEO studia, Jenova Chen, hru představil. Už jen z toho musí být jasné, že Apple získal určitou formu exkluzivity.

Na první pohled je jisté, že Sky bude v mnoha ohledech hrou podobnou svému předchůdci. Sami autoři hru označují jako „social adventure“, dočkáme se tak ještě většího důrazu na multiplayer než v případě Journey. Připomeňme, že hra z roku 2012 zkoumala lidskou interakci při náhodném setkání. Celý titul se zabýval putováním (ať už faktickým nebo obrazným) a vedle nádherných scenérií nabídl i hluboký emocionální příběh vystavěný na základní struktuře putování hrdiny.

Journey se zapsalo do srdcí hráčů kvůli mnoha aspektům a patří mezi ně i grafické zpracování, velmi přístupné ovládání, archetypální příběh i nádherná orchestrální hudba. A zdá se, že to vše najdeme i v nové hře Sky.

Pokud vám nedělá problém angličtina, můžete si pustit rozhovor, ve kterém hlavní designér hry hovoří o novém projektu:

Jenova Chen ve všech svých dosud vydaných hrách zabředl do složitějších a hlubších témat, která ale prezentoval ve velmi přístupné formě. Sky se chce posunout od náhodného setkávání neznámých poutníků k poutu bližních. Již z prvních videí vidíme, že se při hraní potkáte s větším počtem hráčů (maximálně 8). Navíc by nemělo jít o náhodné hráče, ale sama prezentace vybízí k hraní s rodinou, dětmi a dalšími milovanými osobami. Tématem hry má být „rozdávání“.

Z pouště v Journey se ve Sky posouváme do oblak. Zapomeňte však na prázdnou oblohu, Chen a jeho tým opět vytvořili tajemný svět, který budete s dalšími hráči prozkoumávat a objevovat. Sám to přirovnává k zábavnímu parku, který společně navštívíte a odnesete si z něj neuvěřitelné zážitky. A opět zdůrazňuje, že to budou zážitky společné.

Nejprve Apple

Předchozí hry studia vyšly exkluzivně pro platformy Sony, což se nyní mění. Thatgamecompany se spojuje s Applem, pro jehož platformy hra vyjde prvně. Nejde tak o úplnou exkluzivitu, ale časovou. Na informace o vydání pro další platformy si však budeme muset ještě počkat.

Hra vychází již tuto zimu pro Apple TV, iPhone a iPad.

Zdroj: thatgamecompany.com, thatgamecompany.com