Skládací Motorola Razr (2022) v redakci! Ptejte se, co vás zajímá

12
Skládací Motorola Razr (2022) v redakci! Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zaujal nás ohyb u vnitřního displeje i možnosti displeje vnějšího
  • Razr (2022) se od konkurence liší rovněž tuhostí kloubu
  • Stylové je i balení, které však obsahuje velké množství plastu

Kategorii ohebných véček nově rozšířila Motorola Razr (2022) s 6,7" ohebným pOLED displejem a vlajkovým procesorem Snapdragon 8+ Gen1, která je na našem trhu oficiálně dostupná za 29 999 Kč (případně je možné nákupní cenu snížit díky akci na mp.cz). Jaké jsou naše první dojmy a co všechno čeká na uživatele v balení?

Motorola Razr 2022 – unboxing a první dojmy

Balení, které kráčí proti proudu

V dnešní době jsme zvyklí převážně na environmentální přístup, když dojde na balení smartphonů. Krabičky jsou tak zpravidla co nejmenší, neobsahují žádný plast či příslušenství. Ovšem balení stylové Motoroly Razr (2022) je přesným opakem. Novinka totiž dorazí ve velkém plastovém „kvádru“. Samotná krabička má pak rovněž originální řešení otevírání, kdy není potřeba vysunout vrchní část, ale stačí ji pouze odklopit.

Motorola Razr 2022
Kompletní unboxing najdete v připravovaném videu

Uvnitř se nachází další notná dávka plastu, ale rovněž bohaté příslušenství čítající 30W napájecí adaptér, USB-C/USB-C kabel a ochranné průhledné pouzdro. To je rozděleno na dvě části, které se nasunou na Razr tak, aby kloub zůstal volný.

Ohebný displej bez ohybu?

Ihned po rozbalení telefonu nás zaujala šířka telefonu, která je oproti Z Flipu4 podstatně větší a například sledování videí na displeji bude pohodlnější. Stejně tak tuhost pantu je zde jiná a Razr (2022) lze relativně komfortně rozevřít jednou rukou, což je v případě Z Flipu4 přinejmenším velmi nebezpečné, neboť hrozí, že vypadne z ruky. Kloub je však nově i u Razru dostatečně tuhý ve vybraných úhlech rozevření, tudíž není problém postavit zařízení na stůl v napůl otevřeném stavu a natáčet třeba video.

Velmi nás také zajímalo, jak na tom bude použitý 144Hz pOLED panel v oblasti kloubu, kde je u telefonů zpravidla vcelku viditelná oblast ohybu. S potěšením můžeme oznámit, že ohyb je v tomto případě méně viditelný než u Z Flipu4, ale samozřejmě jej pod správným úhlem stále spatřit můžete. Podobně jako u Z Flipu4 ani zde absolutně nijak nesráží uživatelský zážitek a nepůsobí nijak rušivě. Vítězem, co se týče viditelnosti ohybu, je však podle nás stále Huawei P50 Pocket, u něhož je oblast ohybu nejmenší a také nejméně viditelná.

Kde naopak Razr (2022) jasně dominuje, to je oblast vnějšího displeje. Uhlopříčka 2,7" je ze všech ohebných véček největší a hned po zapnutí zde na uživatele čeká ikonka YouTube (sledování videí na vnějším displeji je přitom překvapivě pohodlné) nebo hry Astro Odyssey. Na tomto displeji můžete rovněž využívat klasickou klávesnici i vytočit kontakt bez rozevření telefonu.

Ptejte se, co vás zajímá

Novinku právě začínáme testovat a vy se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně Razru (2022) zajímá. Těšit se můžete na fotočlánek i fotoduel, ale také další obsah včetně podrobné recenze.

Motorola Razr 2022

Rozměry167 × 79,8 × 7,6 mm, 200 g
DisplejPOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 1×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 500 mAh
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ten displej je vážně tak divně dorůžova nebo to dělá foto?
Vojtech
Vojtech
Zajímá mne zda spatřim na vnějšim displeji kdo volá,zda potom mohu prijmout hovor pouhým
rozevřenim mobilu a ukončit hovor zavřenim.To je jediný co potrebuju vědět a jdu do toho*
Milan Znamenáček
Milan Znamenáček
V jedné recenzi kritizovali kloub, že nedrží ve všech polohách, že je volný. Co u Vašeho kusu?
Vojtech
Vojtech
Ptal jsem se na Razr 2022 a dostal jsem Flip.Jsem blbej já?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze