SimpleCell a T-Mobile u nás budují síť pro internet věcí

1

SimpleCell Networks ve spolupráci s T-Mobile začala budovat celorepublikovou veřejnou komunikační síť pro Internet věcí (IoT). Globální síť SIGFOX, která překonává cenové a technické bariéry dosud zpomalující rozvoj internetu věcí, funguje ve 13 zemích světa.

Pomocí sítě SIGFOX mohou být věci, senzory a zařízení nezávislé na elektřině, vydržet na bateriích až patnáct let a komunikovat s velmi vysokou spolehlivostí i bezpečností. Zároveň cena modemů i komunikace v řádech desítek korun by měla usnadnit masové nasazení miliónů zařízení v České republice. Jednoduché programátorské rozhraní umožňuje nad daty postavit aplikace, či je integrovat do podnikových systémů v řádu hodin či dnů.

Síť pro IoT

Díky spolupráci s T-Mobile je síť budována rychlostí 40 základnových stanic měsíčně. Během tří měsíců by tak měla být pokryta většina území a do konce roku až 95 procent území České republiky.

Typickými oblastmi stovek aplikací sítě SIGFOX v Evropě jsou odečty vody, elektřiny, plynu, parkovací senzory, Industry 4.0, SmartCity, zabezpečovací zařízení, logistika, sledování teplot při transportu a uskladnění, péče o seniory, měření srážek a průtoků na záplavových tocích apod. Přehled senzorů a modemů je možno najít na webových stránkách simplecell.eu.

Zdroje: Tisková zpráva