Sharp chystá bezrámečkové novinky, nápadně se podobají Essential Phonu

5
Sharp chystá bezrámečkové novinky, nápadně se podobají Essential Phonu
  • Sharp má 17. července představit nové modely s bezrámečkovými displeji
  • Ve výbavě se má objevit například procesor Snapdragon 830 nebo duální fotoaparáty

Sharp je průkopníkem telefonů s minimálními rámečky, které měl ve svém portfóliu již před několika lety. Nemá důvod nepokračovat a letos, konkrétně 17. července, má představit pár novinek. První uniklý snímek odhaluje displej, který bude sahat až k samotným okrajům. Zajímavější však je zjevná inspirace nedávno představeným Essential Phonem, která je patrná z umístění čelní kamerky, jež displej vlastně obtéká.

Očekává se představení dvou modelů s označeními FS8010 a FS8016. Odlišností má být procesor. U verze FS8016 půjde o Snapdragon 660, verze FS8010 pak nabídne výkonnější Snapdragon 830. V další výbavě se objeví 5,5palcový displej s rozlišením 2 048 × 1 080 pixelů. Operační paměti budou mít velikost 4 až 6 GB. Pro uživatelské data bude připravena 64GB paměť a prostředí dostane pod patronát Android 7.1 Nougat. Spekulace zmiňují také duální 12megapixelový fotoaparát a čelní 8megapixelovou kamerku.

Zdroje: m.weibo.cn, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Daniel81
Naprostej souhlas, Sharp vždy patřil k výrobcům s originálním designem, včetně tak i s novými technologiemi. Navíc patří mezi špičku v LCD displejích, takže pochybuju že by někoho kopčil, kór když je to průkopník s fotoaparátem v mobilu, jeho optickým zoomem, prvními Mpx fotoaparáty a hlavně právě v tomto případě bezrámečkovejma telefonama, jako byl první svého druhu AQUOS Crystal!

Jsem proto hodně zvědavej na novej stroj! ..no a doufám že se snad konečně opět vrátí na evropskej trh, což naznačují některé zahraničí informace :)
Jiří Švarc
O Snapdragonu 830 slyším poprvé. Nesekli jste se?
Pepan
Jako kdyby neměl Sharp roční vývojové cykly a nebyl naprostým průkopníkem všeho zajímavého. Bezrámečky, tlakové strany, asistent. Když tak se essential někde dohmatl prototypu Sharpu.
Todi
Přesně jak píše Pepan. Co to má být za blbost ta inspirace Essential Phonem. Vzhledem k tomu, že Sharp vyvíjí a vyrábí displeje, je to spíš přesně naopak. Jak by to mohl za měsíc stihnout vyvinout. To si říkáte odborník... Adorace určitých značek a neznalost je tu bohužel vidět čím dál tím víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze