Sega vydá plnohodnotný Rome: Total War pro iOS

5

Vůbec jedna z nejpopulárnějších strategických sérií znovu míří na tablety. Tentokrát v přímém portu hry Rome: Total War, která má dle slov vývojáře zůstat zachována bez kompromisů.

Port počítačové hry Rome: Total War pro iPad má na starosti studio Feral Interactive. Důležitou zprávou je, že má hra vyjít bez kompromisů a ořezávání funkcí. Dočkáme se tak stejné hry, která uspěla na počítačích. Rozhodující samozřejmě bude, jak se autorům povede přizpůsobit ovládání, které u strategických her bývá zpravidla náročné a přímo vázané na myš a klávesnici.

Rome: Total War patří dodnes mezi nejoblíbenější díly strategické série, která kombinuje bitvy v reálném časem s taktickou mapou, kde své impérium řídíte po tazích. Na rozdíl od jiných budovatelských nebo čistě válečných strategií, Total War vedle bitev klade důraz i na diplomacii, obchod, politiku nebo správu měst a provincií. Nejlepší generál nemusí být dobrým vládcem, což poznáte sami. Na sérii nás rovněž baví možnost velikého přiblížení během bitev, kdy je možné sledovat souboj dvou jednotek velmi zblízka, abyste se vzápětí vznesli nad celou mapu a vedli střet stovek vojáků najednou. I to by mělo být v mobilní verzi zachováno.

TIP: Recenze Total War Battles: KINGDOM – Strategie bez duše

Rome: Total War vyjde již tento podzim pro iPad. Vyžadován bude minimálně iPad Air či iPad mini 2 a 4 GB volného místa pro instalaci. Za hru zaplatíte 9,99 €.

Zdroje: feralinteractive.com, facebook.com

Diskuze ke článku
Marek
Ako sa bude hra ovládať, si môžete jednoducho pozrieť na YT, kde je na Total War channel zverejnené video z bitky (je tam už niekoľko týždňov).
Verva
To zabolelo pokud jen pro iOS Snad jedinou výhodu iOS je lepší podpora vývojářů a zvlášť pokud jde o hry :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze