Šéf rozpočtu USA žádá odklad sankcí pro Huawei

15
Šéf rozpočtu USA žádá odklad sankcí pro Huawei
  • Některé části vládních struktur jsou na čínské firmě příliš závislé
  • Náhlý přechod by mohl ohrozit jejich akceschopnost

Války obvykle nemívají vítěze, ale samé poražené. Pokud se Huawei a americká vláda nedohodnou do konce srpna na kompromisním řešení, pak určitě přijdou na řadu odvetná opatření. Některé americké subjekty ale zasáhne už jen zákaz obchodu s Huawei. To si uvědomuje i Rulles Vought, šéf amerického rozpočtu. Server wsj.com získal kopii jeho dopisu adresovaného viceprezidentovi Miku Pencovi. Jeho hlavním bodem je zvážení odkladu případných sankcí o dva roky.

Ačkoli si je vědom zájmu o národní bezpečnost, případné zavedení sankcí v tak krátkém časovém horizontu by vedlo k „dramatické redukci“ dodavatelů, kteří budou moct spolupracovat s americkou vládou a jejími strukturami. U některých agentur by to dokonce mohlo mít vliv na akceschopnost. Tomu by se mělo zabránit delším odkladem sankcí, který by umožnil všem zainteresovaným stranám hladší přechod.

Diskuze ke článku
XYZ
Jejda, jejda. Tak on ten Huawei přece možná jen nekopíruje, ale vyvinul i něco, na co se konkurence moc nechytá. To je ale překvápko. Nehájím čínskou komunistickou vládu, ale Huawei je dnes globální firma se vším všudy. Jeho telefony už dohnaly duo Apple a Samsung a v síťových prvcích je místy i jednička ve vývoji.
Blue Sun
Blue Sun
Včera na GSMareně zveřejnili prodeje za první kvartál v Evropě. Huawei rostl o 66 %, Apple propadl o téměř 23 %. Diví se pak někdo nějakým sankcím?
A tenhle článek jen dokresluje, jak hloupé je Trumpovo rozhodnutí a jak hloupý je Trump sám.
cot1122
To jen potvrzuje, že se nejedná o obchodní válku, protože Trump de-facto přináší ztráty téměř všem účastným americkým společnostem. Zároveň se Trump nevymezil proti Xiaomi, TCL, Foxconnu a dalším čínským společnostem, které mohou klidně zítra vyrobit telefon s Androidem minimálně stejně dobrý jako nejlepší Huawei, ale zatím nestaví sítě. Zároveň Trump prohlásil, že Brexitáři Farage a Johnson jsou jeho osobními přáteli a je připraven s UK uzavřít bezcelní dohodu. Dále pak Si Ťin-pchingovi vzkázal, že věří, že se situace v Hong-Kongu nějak urovná, zatím co tam policie do krve mydlí demonstranty, tak myslím, že si každý udělá obrázek o co tady jde.

2fryy: souhlasím, že se USA díky Trumpovi může ukázat jako nestabilní partner i pro EU. Vlastní operační systém, který bude naprosto nezávislý na Androidu by si měla přichystat i Evropa.

Odkaz pro představu kam až padá v Německu cena čínského ZTE Axon 9 s amoled a Snapdragon 845. https://www.saturn.de/de/product/_zte-axon-9-pro-2470879.html To pak není divu, že prodeje stoupají, protože pro lidi co nemají těžkou hlavu z toho co se děle v Číně je to neodolatelné lákadlo.
garmin express
Garmin express
Garmin.com/express - Garmin express is a software application designed by the company to update, install and manage all the garmin devices from your desktop only.
http://www.mygarminexpress.com/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze