Šéf Huawei sdílel fotografii z telefonu P60 Pro

3
Šéf Huawei sdílel fotografii z telefonu P60 Pro
Fotografie: Douglas Bagg, unsplash.com
  • Noční snímek zachycuje mrakodrap a Měsíc
  • Fotografie udivuje dynamickým rozsahem

Sdílení fotografií pomocí sociálních sítí je něco tak běžného, že si to jen málokdy zaslouží pozornost. Když se ale na čínské sociální síti objeví weibo.com Richard Yu, toho času CEO firmy Huawei, je to zajímavá podíváná. Zvlášť, když se u sdílené fotografie nijak netají tím, že pochází z telefonu Huawei P60 Pro.

Huawei P60 Pro

Snímek mrakodrapu v Šen-čenu zakončeného vysílací věží v pozadí s Měsícem je doprovázen výmluvným textem: „Za dva dny je úplněk a náhodný záběr s naším novým telefonem, který bude brzy uveden na trh, je naprostý trhák!“ O kvalitách fotoaparátu na tomto konkrétním snímku vypovídá jeho dynamický rozsah: dokázal si poradit s výrazně osvětlenou věží a přitom zachytit detaily na měsíčním povrchu.

Snímek bude pravděpodobně pocházet z teleobjektivu, který je vybaven 64Mpx snímačem OmniVision OV64B a objektivem s 3,5násobným zvětšením. Zajímavé je, že tento snímač má údajně barevný filtr RYYB, což je dlouholetá specialita společnosti Huawei.

Pokud jde o další fotoaparáty, mělo by jít o dvojici 50Mpx modulů. Sony IMX888 v hlavním a IMX858 v ultraširokoúhlém. Nepotvrzené specifikace hovoří o 6,6" QHD+ displeji se 120Hz obnovovací frekvencí, 5 000mAh baterii se 100W nabíjením, krytím IP68 a systémem HarmonyOS 3.0. Spekuluje se dokonce a satelitním komunikačním systému, avšak pouze pro Čínu. Sítě 5G však budou kvůli sankcím stále chybět.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Snad Ríša nekecá a ten Měsíček si tam sám nedomaloval. Jinak asi teda dobrý.
Damara226
Damara226
Čichám podvod s vyfocením fotky v RAW formátu a následnou podrobnou úpravou ve Photoshopu
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Je to moc hezká fotka. Doufám, že skutečnost bude stejná

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze