Samsung ukazuje opravdu odolný telefon pro záchranáře a další vládní složky

6
Samsung ukazuje opravdu odolný telefon pro záchranáře a další vládní složky
  • Staví na základu Galaxy S9
  • K tomu přidává zvýšenou odolnost a pár funkcí speciálně pro záchranáře
  • Zatím není jasné, jestli bude i běžně dostupný

Slovo „Pro“ je v pojmenování telefonů docela obvyklá položka a často značí verzi s větší pamětí nebo výkonnějším procesorem. V tomto případě však telefon pojmenovaný Samsung Galaxy Xcover FieldPro směřuje primárně na uživatele z řad profesionálů – zejména hasiče, záchranáře a další vládní složky. Už od pohledu totiž vypadá, že něco vydrží.

Samsung Galaxy Xcover FieldPro

Telefon se podle Samsungu chlubí certifikacemi MIL-STD-810G a IP68, které umožňují ponechat jej v hloubce 1,5 metru až po dobu půl hodiny.

K napájení slouží baterie s kapacitou 4 500 mAh a při dlouhém pobytu v terénu přijde vhod také možnost rychlé výměny za druhou baterii, která má být součástí balení. Vhod také přijde nabíjení pomocí pinů ve stojánku. Co se hardwaru týče, vnitřnosti jsou asi nejvíce podobné těm z Galaxy S9. Znamená to Exynos 9810 s 4 GB RAM a 64 GB vnitřní poměti rozšiřitelné o karty formátu microSD.

Displej má úhlopříčku 5,1 palce s rozlišením 2560 × 1440 bodů, což dnes představuje exotický poměr stran 16:9. Rozlišení fotoaparátu je 12, respektive 8 megapixelů pro přední snímač. Na zádi dále nalezneme snímač otisků prstů a silný blesk ze tří LED.

Ze „záchranářské“ výbavy dále stojí za zmínku vyhrazené tlačítko Push-to-talk, nasazení platformy Samsung Knox a podpora pásma 14, které je v USA známé jako FirstNet a vyhrazené právě pro záchranné složky. Prozatím jej používá například policie v Chicagu, hasiči v Seattlu, FEMA nebo Pobřežní stráž.

Samsung Galaxy Xcover FieldPro

Proto prozatím není známé, kolik bude telefon stát a jestli bude k dispozici i veřejnosti, nebo jej Samsung plánuje dodávat v rámci veřejných zakázek pouze záchranným týmům napříč USA.

Technické parametry Samsung Galaxy Xcover FieldPro

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 80,7 × 14,2 mm, 256 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68 / MIL-810G
Displej?, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx
ChipsetSamsung Exynos 9 Octa (9810),
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Scarab
Hm, pěkné, ale 1/4 kila už je docela dost :-(
Carda
No konečně nějaký mobil s 16:9 to trvalo ale škoda té jeho velikosti kdyby měl aspoň 5,7 Jako můj starý Note 3 by byl skvělí. ale ta čtečka na zádech mě uráží ale co používat ji by nebylo nutné.
x
Po včerejším CAT S52 další mobil bez vyřezaného, prořezaného a ořezaného displeje. Že by se blýskalo na lepší časy?
Luboš
Docela zvláštní že tenhle mobil sem viděl u o2 na prodej ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze