Samsung si (trochu dětinsky) utahuje z rozlišení fotoaparátů nových iPhonů

4
Samsung si (trochu dětinsky) utahuje z rozlišení fotoaparátů nových iPhonů
Fotografie: Apple
  • 48 Mpx u iPhonů 14 Pro se stalo terčem posměchu
  • Samsung se chlubí svým 108Mpx snímačem

Jihokorejský výrobce si neodpustí každoroční příležitost utahovat si z Applu, ačkoliv se jím leckdy později nechá sám inspirovat. Tentokrát přišly na řadu šprýmy zaměřené na rozlišení fotoaparátů iPhonů 14 Pro, které jsou vybaveny 48Mpx snímačem, což je první navýšení rozlišení od dob iPhonu 6s. Podle Samsungu to však nestačí a chlubí se tím, že jeho telefony využívají 108 Mpx už déle než dva roky, ostatně 108Mpx senzory Samsung sám vyrábí. Apple však tradičně odebírá snímače od Sony, a to prozatím 108Mpx senzor do smartphonů nenabízí. Samsung se přitom neomezil na vyvěšování tohoto a dalších podobných šťouchnutí do Applu pouze na internetu, ale také v offline světe.


Otázkou zůstává, jestli má tento typ reklamy potenciál k přetažení současných uživatelů iPhonů k Samsungu, zvlášť když v tomto případě několikanásobně vyšší rozlišení nemusí nutně znamenat kvalitnější snímky. V každém případě se však výrobci daří vyvolávat publicitu.


Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Novinky doráží i do Applu. Jen jak je vidět to má vždy pár let zpoždění. Co by jinak představovali za novinky. Jen aby to nedošlo stavu, že jednou vydají opravdu úplně stejný telefon jako vloni. Letos k tomu byli sakra blízko. Kdo by si nerýpl 😁
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ale vždyť má pravdu, celou dobu se držel old 12Mpx a najednou musí mít 48?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze