Samsung si patentoval sekundární displej v otočné lunetě hodinek

4

Jihokorejský Samsung si nechal patentovat zajímavé řešení chytrých hodinek.V budoucnu bychom se tak mohli dočkat smartwatch se sekundárním displejem. Ten by byl skryt po obvodu lunety hodinek.

Samsung

Samsung nadále pracuje na vylepšení chytrých hodinek a jednu z možných cest naznačuje aktuálně objevený patent. Ten poodkrývá nasazení sekundárního flexibilního displeje. Druhý displej by se dle náčrtu nacházel na otočné lunetě chytrých hodinek. Zobrazovaly by se na něm informace o aktuálním počasí, přehrávané hudbě či kalendář. Pravděpodobně by vše bylo možné nastavit ze strany uživatele. Podobné funkce Samsung nabízí například na svých telefonech s přídomkem edge.

TIP! Recenze Samsung Gear S3 – Téměř perfektní

Celá luneta i s displejem by měla být otočná, avšak pouze o 90°. Pakliže si vzpomenete na současné chytré hodinky Gear S3, jejich lunetou je možné otočit až o 360° a zásadně napomáhá příjemnému ovládání prostředí. Je tak možné, že s nasazením sekundárního displeje by tento styl ovládání výrobce musel změnit či opustit. Kdy a zda se případné realizace dočkáme, je nyní otázkou. Samsung totiž patent podal již před rokem a příliš podrobností nepřidal.

Zdroje: pocket-lint.com, patentlymobile.com

Diskuze ke článku
Tomason
Tak taky je to zbytečná ptákovina,se ani nedivím že to nevyrábí.
Blue Sun
Blue Sun
Další věc, která se dá snadno poškodit.
Ano, užitečné to sice možná je, ale v tomhle případě upřednostním odolnost.
Hosan77
Zajímavé

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze