Samsung připravuje dalšího obrněnce. Galaxy XCover Pro pořádně vyroste

aktualizováno
7
Samsung připravuje dalšího obrněnce. Galaxy XCover Pro pořádně vyroste
  • Očekává se zhruba 6,3palcový displej
  • Samozřejmostí má být NFC, zvýšená odolnost a 15W nabíjení
  • Systém zajistí nejnovější Android 10
  • Potěší uživatelsky programovatelná tlačítka
  • Prodej má být zahájen v únoru 2020

Aktualizováno 8. 1. 2020

Samsung Galaxy Xcover Pro se povážlivě přiblížil. Naznačuje to vcelku velký únik informací od winfuture.de. Dozvídáme se, že 6,3palcový panel bude mít poměr stran 20:9 a v levém horním rohu průstřel. Rámečky kolem displeje sice jsou, avšak v tomto případě slouží spíše jako nárazníková zóna a čelní 13megapixelový fotoaparát je umístěn do zobrazovače. Čtečka otisků prstů má své místo na pravém boku společně s odemykacím tlačítkem. Na horní hraně a levém boku najdeme tlačítka, která budou uživatelsky programovatelná.

Samsung Galaxy XCover Pro

Na zadní straně je hlavní 25megapixelový fotoaparát a 8megapixelový ultraširokoúhlý snímač. O výkon se postará Exynos 9611 se 4GB operační pamětí. Interní paměť pojme 64 GB. Nasazen bude samozřejmě Android 10 a nadstavba One UI 2.0. Baterie s kapacitou 4 020 mAh se bude nabíjet skrze USB-C a tloušťka telefonu by měla být těsně pod hranicí 10 milimetrů. U hmotnosti se očekává hodnota lehce nad 200 gramy. K představení Galaxy XCoveru by mělo dojít brzy, neboť v prodeji se má objevit již začátkem února za 500 eur, což je zhruba 12,5 tisíce korun.

Původní informace z 20. 12. 2019

Samsung má ve svém portfóliu i speciální řadu smartphonů Galaxy XCover. Pojítkem všech těchto modelů je zvýšená odolnost, avšak v posledních letech Samsung tuto řadu vcelku zanedbával. Letos jsme se sice dočkali novinky v podobě Galaxy XCover 4s, avšak ve výsledku šlo jen o mírně inovovaný několik let starý model. Nyní se však objevují informace o chystaném smartphonu Galaxy XCover Pro, který by mohl do řady vnést čerstvý vítr.

Prvotní úniky naznačují, že půjde o poznání větší zařízení, zřejmě se 6,3palovým displejem. Skrze FCC jsme se dozvěděli například o základních rozměrech: na výšku má telefon měřit 160 milimetrů, šířka se zastaví na 77 milimetrech. V útrobách má tepat Exynos 9611 se 4GB operační pamětí. Prozrazena je též podpora 15W nabíjení, avšak kapacitu baterie neznáme. Prostředí bude dle očekávání zajištěno Androidem 10 a nadstavbou One UI 2.0. Opomenout nemůžeme zvýšenou odolnost: IP68 a vojenský standard MIL STD-810G. Očekává se, že k představení by mělo dojít velmi brzy.

Diskuze ke článku
tutuuu
aspon 6GB ram a bude to snad aspon trosku drzet krok s dobou...
Carda
Tím čerstvím větrem myslíte že ho takhle zhnusí?
End
Nejškaredější mobil roku 2020? :D :D
Absolut NoFak
Alespoň je uživatel chráněn před případným výbuchem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze