Samsung představuje nové notebooky Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion s QLED displejem

15
Samsung představuje nové notebooky Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion s QLED displejem
  • Samsung Galaxy Book Flex se chlubí displejem, který lze otáčet o 360 stupňů i podporou chytrého pera S Pen
  • Galaxy Book Ion je nabízen ve dvou velikostech a klade důraz na přenositelnost
  • Oba dva disponují QLED displejem

Samsung před chvílí představil dvojici notebooků s názvem Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion, které cílí na uživatele, pro něž je důležitá přenosnost a dostatečný výpočetní výkon na cestách.

Při výběru notebooku musejí zákazníci často volit mezi mobilitou a vysokým výkonem,“ uvedl YoungGyoo Choi, senior viceprezident divize Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „V případě Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion nemusíte přistupovat na žádné kompromisy, protože tato zařízení nabízejí vysoký výkon, bezkonkurenční přenosnost a inovativní zobrazovací technologii.

Nové notebooky s novými inovacemi

Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion jsou jako první notebooky vůbec vybaveny displejem QLED, který nabízí živý a realistický zážitek ze sledování. Venkovní režim s maximálním jasem 600 nitů zajišťuje zřetelné zobrazení každého detailu, a to i za jasného slunečního světla. Pomocí funkce bezdrátového sdílení energie Wireless PowerShare lze navíc na touchpadu těchto notebooků nabíjet chytrý telefon, sluchátka nebo jiná nositelná zařízení kompatibilní s technologií Qi.

Samsung Galaxy Book Ion

Notebooky Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion byly zkonstruovány ve spolupráci se společností Intel v rámci inovačního programu Project Athena, a mohou se tak pochlubit procesory Intel Core 10. generace a dále bezdrátovými i kabelovými standardy Intel Wi-Fi 6 (Gig+) a Thunderbolt 3 pro rychlé, flexibilní a snadné připojení.

Stavíme na naší dlouhodobé spolupráci se společností Samsung, abychom podpořili inovace a uvedli na trh nová mobilní výpočetní zařízení,“ prohlásil Gregory Bryant, výkonný viceprezident společnosti Intel a generální ředitel skupiny Client Computing. „Představení výrobků Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion, prvních notebooků společnosti Samsung postavených na procesorech Intel Core 10. generace, jež byly ověřeny v rámci projektu Athena, ukazuje, čeho lze dosáhnout, když ve snaze o realizaci jednotné vize nových výpočetních zařízení budoucnosti spojíme dohromady naše skvělé technické dovednosti.

Galaxy Book Flex: přenosné zařízení 2 v 1

Displej Galaxy Booku Flex, který lze otáčet o 360 stupňů, umožňuje používat toto zařízení jako tablet i notebook. Galaxy Book Flex je navržen pro použití na cestách a chrání jej hliníkový rám s povrchovou úpravou v odstínu „Royal Blue“. Pomocí nových ovládacích gest pera S Pen lze rychle procházet snímky v powerpointové prezentaci nebo jednoduše mávnutím ruky posunout video. Díky zabezpečení pomocí biometrických údajů, o které se stará systém Windows Hello, si navíc uživatelé nemusí vymýšlet a pamatovat dlouhá a složitá hesla.

Samsung Galaxy Book Flex

Galaxy Book Ion: ultralehký notebook

Galaxy Book Ion byl stvořen pro profesionály, kteří jsou stále na cestách a nejsou připoutáni ke svému pracovnímu stolu. Véčkový rám z ultralehké hořčíkové slitiny a ultratenký design byly navrženy s ohledem na maximální přenositelnost, díky čemuž 13" varianta váží pouhých 970 gramů. Verze Galaxy Book Ion s 15,6palcovou obrazovkou (1 190 gramů) je vybavena dalším slotem pro SSD a DDDR4 RAM, což umožňuje zvýšit výkon počítače, aniž by při tom přístroj jakkoli nabyl na objemu. Galaxy Book Ion je k dostání v odstínu „Aura Silver“.

Samsung Galaxy Book Ion

Galaxy Book Flex i Galaxy Book Ion budou v prodeji od začátku prosince na vybraných trzích ve verzích s velikostí obrazovky 13,3 palce a 15,6 palce.

Technické parametry Samsung Galaxy Book Flex 13

Kompletní specifikace
Konstrukce302,6 × 202,9 × 12,9 mm, 1 150 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
Displej?, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
Chipset
Paměťdisk: 1 000 000 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor70 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnost, ?

Technické parametry Samsung Galaxy Book Ion 13

Kompletní specifikace
Konstrukce305,7 × 199,8 × 12,9 mm, 970 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
Chipset
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 000 000 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor70 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
End
Další ořezaný OLED :D ten Samsung je mimo.
Eedx
Jakou to má grafiku?
lendelos
ten 360 ma len intel grafiku a ten druhy len GeForce MX250.... ako fakt by ma zaujimalo co mali na mysli tym ze je bez kompromisov mobilita/vykon... pretoze procesor 10 generacie ma kazdy vyrobca a aj v odost mensich laptopoch... vykon zalezi hlavne od grafiky a tu tieto nb proste nemaju
Kamil
Milión Giga SSD Disk :D :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze