Samsung představil nový 50Mpx senzor nevídaných rozměrů s ultrarychlým ostřením

Samsung představil nový 50Mpx senzor nevídaných rozměrů s ultrarychlým ostřením
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Senzor má nadprůměrnou velikost 1/1,12"
  • Dokáže zprostředkovat i 100Mpx fotografie
  • Problém mu nedělá ani natáčení zpomaleného videa ve 480 FPS při Full HD rozlišení

Samsung dnes představil nový 50Mpx senzor s označením ISOCELL GN2, který je pokračovatelem loňského modelu ISOCELL GN1. Novinka se chlubí většími pixely, nižší energetickou náročností a také novou technologií PDAF ostření nazývanou „Dual Pixel Pro“.


ISOCELL GN2 v prvé řadě zaujme nadprůměrnou velikostí 1/1,12", ale také velkými 1,4μm pixely, díky čemuž by měl zprostředkovat vysoce kvalitní snímky za zhoršených světelných podmínek. Samozřejmě zvládá rovněž poskládat čtyři pixely do jednoho s výsledným 12,5Mpx rozlišením.

Výrobce slibuje rychlé a přesné ostření v různých světelných podmínkách.

Specialitou nového senzoru je schopnost vytvořit 100Mpx snímky, a to díky inteligentnímu algoritmu, jak Samsung uvádí na news.samsung.com. Podle všeho se má jednat o kombinaci tří 50Mpx barevných vrstev (zelené, modré a červené), které jsou následně složeny dohromady a upscalovány.

Nový druh PDAF ostření Dual Pixel Pro má zase umožnit „všesměrové zaostření“ tím, že dokáže pixely dělit nejen vertikálně, jak je tomu běžné, ale i diagonálně, díky čemuž je ostření přesnější. Výsledkem má být rychlé a přesné ostření v různých světelných podmínkách. Z dalších specifikací stojí za zmínku Smart ISO Pro, které slouží k pořízení kvalitních HDR snímků, či podpora natáčení zpomalených záběrů v 480 FPS ve Full HD rozlišení nebo při 120 snímcích za sekundu ve 4K.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze