Samsung pokračuje s Tizenem, chystá nástupce modelu Z1

5

Operační systém Tizen si na našem trhu vyzkoušet nemůžete, nicméně s ním jihokorejský výrobce patrně nadále počítá. Svůj vlastní systém nasazuje do základních modelů řady Z a nyní se spekuluje o chystaném nástupci loňského modelu Z1.

Samsung Z1
První generace Samsungu Z1

V minulém roce byly oficiálně představeny dva modely nabízející operační systém Tizen. V lednu šlo o low-endový Z1 a v říjnu jsme se dočkali o malinko lépe vybaveného zástupce Z3. A právě první jmenovaný by se měl již brzy dočkat svého nástupce. Označení se nijak měnit nebude a Samsung k názvu Z1 pouze přidá aktuální rok. O připravované novince s označením SM-Z150 však prozatím moc nevíme. Prosákla pouze informace o nasazení AMOLED displeje.

Přečtěte si: Tizen na vzestupu, ve 3. čtvrtletí předstihl OS BlackBerry

Kusé informace se objevily také kolem ještě méně známého modelu s kódovým označením SM-510. V jeho případě se spekuluje, že půjde o nástupce modelu Z3, který však dorazí až později.

Zdroje: sammobile.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Tak nepocital bych, ze by se to prodavalo i u nas. TIZEN bych do smartphonu nechtel, s Androidem se to srovnavat vubec neda, podle me to Samsung pouziva spis jako tlak na Google kvuli cene (Android je zdarma, ale Samsung plati Googlu za gapps). Jinak TIZEN do televizi dobry a pocitam, ze to bude casem hlavni vyuziti do domaci elektroniky.
Wagovka
Samsung > zbytečná firma

Samsung
Johny
Pokud bude mit dostatech těch podstatnych applikaci mohl by to byt jednou dobry konkurent ne jako windows kde proste zoufale schazeji appky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze