Samsung plánuje model s displejem zahnutým na krajích

4

V továrnách jihokorejského Samsungu prý již finálně dokončují vývoj takzvaného třístranného displeje. Bude na rozdíl od klasicky zahnutých displejů plnit poněkud odlišnou funkci. Agentuře Bloomberg to řekly dva dobře informované zdroje blízké Samsungu.

Samsung logo

Samsung už svůj historicky první telefon s ohebným displejem představil. Model Galaxy Round má celý displej ohnutý kolem vertikální osy. Tento model se ale zatím nechystá na evropský trh, na rozdíl od konkurenčního LG G Flex.

Na evropský trh by se ale mohl podívat připravovaný model s displejem, který bude zahnutý poněkud jinak, a to pouze na krajích, a to na každé straně. Takto vzniklé pruhy můžou sloužit pro zobrazování různých notifikací, když je telefon umístěn v pouzdře a jistě se dá vymyslet i spousta dalších funkcí, které by mohl plnit. Zajímavé je, že oba pruhy mohou pracovat nezávisle na sobě a také na zbylé, středové rovné části displeje.

O tom, že Samsung takovýto druh displeje připravuje, víme už od roku 2012. Tehdy představil celou řadu konceptů, přičemž všechny spojovala právě technologie třístranného displeje, nazvaná Youm.

TIP! Samsung ukázal Youm: ohebné a zakřivené displeje jsou za dveřmi

Zdroje agentury Bloomberg uvádějí, že Samsung se rozmýšlí, jestli nový displej integruje do některé ze stávajících řad, nebo pro něj vytvoří zcela novou produktovou řadu (Galaxy Youm?).

Zdroje: bloomberg.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Růžička
Jaroslav Růžička
Naposledy upraveno: 16. 11. 2013 23:24
A k čemu to bude dobrý? :D
Měli byste máknout na baterce nebo odladěném softu chlapci :) To co jste předvedli s S3 je tragikomické...
Ještě, že frčím na MIUI Rom...
Petr Kropáč
Petr Kropáč
Normální je hrozně specifické. Mám sice vše od Samsungu ale je pravda že na softwaru by měli zapracovat. Ale líbí se mi že to sami přiznali. Nu uvidíme. A neofiko ROM-ky fakt ne. Nejsem sice rasista ale Xenofob. Tak radši čistej systém bo jak je známo tak ROM-ky Vás vždy o něco připraví. Ať chceš nebo nechceš. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze