Samsung plánuje alternativu k Live Photos od Applu

8

S posledním iPhonem přišla také nová funkce Live Photos, neboli živé fotky. Jde o krátké video schované do pořízené fotografie. Ne, že by konkurenční modely neuměly něco podobného už dříve, s iPhonem však, jak je zvykem, přišel boom. A toho chce využít i Samsung u své příští vlajkové lodi, které se dočkáme již brzy.

I když mnozí spekulují nad užitečností Live Photos u iPhonu 6s, mluví se o ní více než dost. O Live Photos se píše téměř všude, a tak se jistě našlo pár uživatelů, kteří tuto funkci využívají pravidelně. Live Photos nejsou žádný zázrak, jde zkrátka o zachycení momentu před a po pořízení fotografie, a to v krátkém videu. Funkce je samozřejmě doplňková a v případě nespokojenosti, například kvůli přílišnému vytěžování paměti, ji lze jednoduše vypnout.

Apple iPhone 6s a 6s Plus oficiálně: 3D Touch a inovované vnitřnosti

Live Photos si vyzkoušíte na nových iPhonech

Protože vše nové je zajímavé (tedy alespoň podle některých), rozhodl se Samsung zapracovat na své alternativě k živým snímkům. Funkce by se mohla objevit už u příští vlajkové lodi, tedy u Galaxy S7. Dle informací je tato funkce stále ve vývoji, nést by mohla název jako Vivid Photo nebo Timeless Photo. Samsung logicky s touto novinkou chvátá tak, aby se mohla stát již standardní a předinstalovanou aplikací v připravované novince (samozřejmě včetně všech verzí).

Čím se bude ale Samsung odlišovat? Vivid Photo by měly být v univerzálnějším formátu GIF, který je přeci jenom lépe zpracovatelný mnohými sociálními sítěmi, navíc zde existuje i možnost snadného sdílení, protože s animovaným GIFem si poradí více zařízení. U Live Photos od Applu jste odkázáni na sdílení maximálně v ekosystému Apple, pokud chcete sdílet, musíte se spokojit s Facebookem, který, jako jeden z mála, Live Photos podporuje. Nová funkce od Samsungu navíc dle všeho nebude zaznamenávat zvukovou složku, pouze obraz.

A co vy? Používáte Live Photos na svém iPhonu a rádi byste viděli podobnou funkci i na ostatních platformách?

Zdroje: phandroid.com, android.gs

Diskuze ke článku
ICE
To píše nějaký jablečný omezenec? Dávno před Applem tohle umělo HTC i Nokia, v L640XL tahle funkce je. Tak jaká alternativa k Live Photos? Apple nebyl první, jen to sprostě zkopíroval a zabedněnci si myslí, že to je jeho vynález.
Andy 282
Andy 282
Problém je v tom, že všetko čo zrobí resp,okopíruje apple je wauu a ovečky to chcejú počuť,už moja Nokia 920 to mala.
Johny
To neee live photos jsou tak debilni az to nejde jen spomalit fotak a žrát misto to me samsung nasral ted

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze