Samsung odhaluje nové uživatelské prostředí. Je přehledné a snadno ovladatelné

17
Samsung odhaluje nové uživatelské prostředí. Je přehledné a snadno ovladatelné
  • Samsung finišuje přípravy na prostředí založeném na Androidu 9.0 Pie
  • Důraz bude kladen především na snadné ovládání jednou rukou

Samsung připravuje Android 9 pro Galaxy Note9, Galaxy Note8, Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy S8 a Galaxy S8+. Tato skupinka je již předem jasná, nicméně není vyloučeno přidání dalších modelů například z řady Galaxy A. Než se dočkáme finálního vydání, dává nám Samsung možnost okusit, jak bude prostředí vypadat prostřednictvím krátkého videa. V něm odhaluje svou lehkou nadstavbu zvanou One UI. Již její název naznačuje, o co půjde Samsungu především. V době obrovských displejů je důležité snadné ovládání jednou rukou. Pojďme se na video nejprve podívat.

Je patrné, že si je výrobce vědom, ve které části displeje se odehrává ze strany uživatele nejvíce interakcí. Jde o přibližně spodní polovinu. Přímo tam tak dojde k přesunu důležitých ovládacích prvků. Dobře je to patrné například v telefonní aplikaci, kdy se přepínání záložek přesune ke spodní části displeje, kam každý pohodlně dosáhne svým palcem. Dojde také k decentní změně ikonek a celkově se Samsung rozhodne odstranit ostré rohy. Vše bude zakulacené, což se sice nemusí líbit všem, ale takový je aktuálně trend.

Diskuze ke článku
Michal
Mám jej už asi měsíc v beta verzi a podle mě to vypadá dobře. Nový vzhled se mi líbí.
Jan
Ovladaci prvky dole? Tohle měl Windows Phone uz před pěti lety.
Lukáš
Super, těším se. Hlavně ten night mode vypadá dobře. Je jedno jak se nadstavba jmenuje, ale nebojím se říct, že Samsung má aktuálně tu nejlepší co lze v telefonech najít. Sám se divím, že jsem to řekl, ale vyzkoušel jsem jich opravdu hodně a Samsung to s každou verzí ladí k dokonalosti. Možná je to způsobeno celkově výborným uživatelským zážitkem z S9ky.
Absolut NoFak
Počkat, to jako má znamenat, že předchozí uživatelské prostředí u Samsungu není přehledné a snadno ovladatelné?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze