Samsung odhalil nový čtyřjádrový procesor Exynos 4 Quad

Výrobce představil další generaci procesorů Exynos, která se prý má objevit v dalším smartphonu řady Galaxy. Exynos 4 Quad, jak se novinka jmenuje, přijde se čtyřmi jádry Cortex A9 a bez problémů zvládne všechny těžké úkony, které na svém přístroji budete provádět.

Jednotlivá jádra se mohou dostat až na frekvenci 1,4 GHz a jsou založena na výrobním procesu 32nm HKMG. Exynos 4 Quad (dříve Exynos 4212) má tedy dvakrát více jader, než Exynos 4 Dual (nebo také Exynos 4210), který najdeme například ve smartphonu Samsung Galaxy S II. Díky struktuře procesoru prý ale bude novinka až o 20% efektivnější.

Exynos 4 Quad má také kontrolery výkonu a frekvence na každém jádru, což pomůže vyvážit výkon a povypínat určitá jádra, když je procesor nebude potřebovat. To se odrazí kladně především na výsledné výdrži.

TIP: Přečtěte si také více o superrychlém procesoru Exynos 5250.

Samsung bohužel nezmínil nic o grafickém čipu, předpokládá se ale, že se dočkáme opět modelu Mali 400-MP. Velkou výhodou nové generace procesoru je maximální zpětná kompatibilita s modelem Exynos 4 Dual, což pomůže výrobcům bez sebevětších problémů v případě potřeby upgradovat své přístroje, jak to Samsung udělal s připravovaným tabletem Galaxy Tab 2 (10.1).

Sílu nového procesoru na vlastní oči uvidíme až s příchodem nového modelu řady Galaxy (nejspíše tedy Galaxy S III), jak tvrdí i samotná společnost. Prozatím se můžete podívat na prezentační video níže.

Zdroje: samsung.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze