Samsungy Galaxy A6 a A6+: známe jejich vzhled i výbavu

7× aktualizováno
20
Samsungy Galaxy A6 a A6+: známe jejich vzhled i výbavu
  • Zástupci nižší střední třídy by mohli nést označení Galaxy A6 a Galaxy A6+
  • Geekbench odhalil například přítomnost Androidu 8.0
  • Novinky mají dle posledních informací dorazit i na evropské trhy

Aktualizováno 30. 4. 2018

Příchod Samsungů Galaxy A6 a A6+ je již zřejmě velmi blízko. Výbava se nám skrze nespočet úniků začíná kompletovat. Z nově uniklého obrázku vidíme, že Galaxy A6 nabídne 5,6palcový HD displej, čelní i zadní 16megapixelový fotoaparát či baterii s kapacitou 3 000 mAh. O výkon se postará procesor Exynos 7870 a 3GB operační paměť. Pro vaše data je připraveno 32GB úložiště a slot pro paměťovou kartu. Kromě něj do telefonu vložíte ještě dvě nano SIM karty. Předpokládaná cena Galaxy A6 se má pohybovat kolem 8 tisíc korun.

Samsung Galaxy A6 a Galaxy A6+

Větší Galaxy A6+ se pochlubít 6palcovým Full HD displejem. Na zadní straně najdeme duální fotoaparát s rozlišením 16 a 5 megapixelů, přičemž světelnost je velmi slušných f/1,7. Pod kapotu se nastěhuje procesor Snapdragon 625 nebo Snapdragon 450. Existovat mají hned dvě verze lišící se paměťmi. Na výběr má být kombinace 4GB RAM / 64GB úložiště, nebo 3GB RAM / 32GB úložiště. Ani v tomto případě nebude chybět slot pro paměťovku a další dva sloty pro nano SIM karty. Větší smartphone bude mít i silnější baterii s kapacitou 3 500 mAh. Cena Galaxy A6+ by se měla pohybovat kolem 9,5 tisíce korun.

Aktualizováno 27. 4. 2018

Tentokrát se opět podíváme na dvě fotografie Samsungu Galaxy A6+, které pocházejí z tchajwanského certifikačního úřadu. Na něm vidíme již známé zařízení z čelní i zadní strany. Nově uniklou informací je, že mezi startovní regiony novinky má patřit také Evropa. Je tak pravděpodobné, že se dočkáme i na českém trhu.

Samsung Galaxy A6+

Aktualizováno 25. 4. 2018

V dnešní aktualizaci se v prvé řadě můžeme podívat na další barevné varianty chystaného Samsungu Galaxy A6+ s duálním fotoaparátem a hliníkovým tělem. Kromě černé bude existovat ještě ve zlaté a modré verzi.

Samsung Galaxy A6+

Naproti tomu v živých fotografiích je vyobrazena menší z chystaných novinek, Samsung Galaxy A6 s klasickým fotoaparátem na zadní straně.

Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6

Aktualizováno 23. 4. 2018

V minulém týdnu jsme se na Samsungy Galaxy A6 mohli podívat na detailních videích, dnes je k dispozici již plně barevný render, byť je telefon schovaný v ochranném krytu. Na obrázku hledíme do tváře větší verzi s názvem Galaxy A6+, což prozrazuje duální fotoaparát na zadní straně.

Samsung Galaxy A6+
Samsung Galaxy A6+

Aktualizováno 19. 4. 2018

Očekávané Samsungy Galaxy A6 unikají na prvních pravděpodobných renderech zahrnutých do videa. Menší Galaxy A6 bude mít obyčejný hlavní fotoaparát spjatý se čtečkou otisků prstů. Rozměry telefonu se zastaví na hodnotách 149,9 × 71,5 × 7,8 milimetrů, přičemž displej bude mít úhlopříčku 5,6 palce.

Větší Galaxy A6+ bude snadno rozpoznatelný dle duálního fotoaparátu na zadní straně. Bude mít též větší 6palcový displej, což se promítne do celkových rozměrů, které mají být 160,2 × 76,2 × 8,3 milimetrů. Současně se objevily spekulace, že na některých trzích budou modely A6 nabízeny jako J8. Tím by Samsung své portfólio poměrně zamotal.

Aktualizováno 28. 3. 2018

Samsungy Galaxy A6 a A6+ zamíří do střední třídy, kde nahradí loňské modely Galaxy A3 (2017) a Galaxy A5 (2017). To alespoň naznačují současné spekulace. Novou informací je, že obě novinky zamíří na evropské trhy, do Ruska a také do vybraných regionů Středního východu. Je zde poměrně slušná šance, že se novinek dočkáme i v České republice. Jelikož půjde o zástupce střední třídy, očekáváme jejich cenu kolem hranice 7 tisíc korun.

Aktualizováno 26. 3. 2018

Po několika dnech opět slyšíme o chystaném Samsungu Galaxy A6. Informací však přibývá velmi pozvolna a dnes jsme svědky pouze Wi-Fi certifikace zařízení s kódovým označením A600FN. Ta nám v podstatě nic neodhaluje, kromě toho, že budoucí zařízení využije služeb Androidu 8.0 Oreo.

Samsung Galaxy A6

Původní informace z 15. 3. 2018

Samsung má kromě špičkové řady Galaxy S také níže postavené modely Galaxy A, kde je nejnovějším přírůstkem smartphone Galaxy A8 (2018). Nemusí tomu však být na dlouho. Známý benchmark Geekbench nyní odhalil existenci telefonů s označeními SM-A600FN a SM-A605G. Pod těmito mnohým nic neříkajícími kódy by se mohly ukrývat telefony Galaxy A6 a Galaxy A6+. Výbavou by se mělo jednat o mobily na pomezí nižší střední a střední třídy.

V Samsungu Galaxy A6 se má nacházet procesor Exynos 7870, který jsme již mohli vidět loni u Galaxy A3 (2017). Verze s přídomkem Plus má být osazena již starším Snapdragonem 625. Odlišnosti obou chystaných novinek mají být primárně ve velikosti operační paměti. Ta má mít hodnotu 3 GB, respektive 4 GB. Geekbench ještě odhalil, že jako systém bude použit Android 8.0 Oreo. Zařazení mezi „Áčka“ by dále mohlo evokovat Infinity displej. V tuto chvíli není známo, kdy bychom se těchto novinek mohli dočkat.

Zdroj: browser.geekbench.com, gsmarena.com, gsmarena.com, wi-fi.org, sammobile.com, mysmartprice.com, galaxyclub.nl, winfuture.de

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Ty procesory by byly hodně špatný vtip... Pravěká S625 a slaboučký exynos.
tn
samsung me strasne nastval. loni vydal pro me skoro dokonaly telefon. samsung A3 2017 ... dali tam vse co jsem chtel (stredni trida, maly, dualsim ... ), jedinne co chybelo byla vetsi kapacita uloziste. tak jsem si rikal, ze verze 2018 uz bude mit vse a ze se po letech placnu pres kapsu. oni si A3 zrusi, nechapu! maly telefon ve stredni tride neni, zakaznika by si to naslo spis, nez vcechna ta tuctova 5,5" padla.
Samsung
Nie je to náhodou nástupca J5 2017? Na trh príde približne ako J5 a aj cena je podobná.
Absolut NoFak
Popožeňte Lagsunga,
ať se tolik neloudá,
laguje to velice,
to ví celá vesnice.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze