Samsung jede na vlně úspěchu. Ve 3. čtvrtletí vzrostly tržby o 51 %

1
Samsung jede na vlně úspěchu. Ve 3. čtvrtletí vzrostly tržby o 51 %
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Otevření trhu ve 3. čtvrtletí se kladně projevilo na rekordních tržbách
  • Dařilo se především novým vlajkovým lodím v segmentu mobilních telefonů

Samsung dnes na oficiálních stránkách zveřejnil své finanční výsledky za uplynulé 3. čtvrtletí roku 2020. I přes pokračující pandemii koronaviru se Samsungu podařilo využít uvolnění restrikcí na většině klíčových trhů a přetavit tuto možnost do rekordního tržeb. Výrobce explicitně uvádí výrazný nárůst poptávky po televizích, mobilních telefonech a dalších zařízeních.

Celkové tržby Samsungu meziročně vzrostly o 8 % na zhruba 59 miliard dolarů. Provozní zisk přesáhl 10 miliard dolarů a čistý zisk činí 8,2 miliardy dolarů. Nás však zajímá nejvíce segment mobilních telefonů. Tržby z této divize meziročně vzrostly o 6,1 % na 26,3 miliard dolarů. Ve srovnání s přechozím 2. čtvrtletí jde dokonce o 51% nárůst. Na zvýšené poptávce se podílely především novinky Galaxy Note20 Ultra a Galaxy Z Fold2. Velmi dobře se však údajně dařilo i vybraným modelům z řad Galaxy M a Galaxy A.

Výhled do posledního čtvrtletí roku 2020 je ze strany Samsungu opatrný. Výrobce sice přinesl nadějnou novinku Galaxy S20 FE, avšak trh může opět poznamenat pokračující pandemie a rovněž nástup iPhonů 12.