Brýle pro virtuální realitu Samsung Gear VR konečně v Česku

6

Majitelé Samsung Galaxy S6 a S6 edge mohou konečně vstoupit do virtuální reality, na tuzemském trhu totiž společnost Samsung začala prodávat brýle Gear VR Innovator Edition. Právě ony zprostředkují virtuální realitu, mezi kompatibilními modely jsou prozatím pouze výše zmíněné. A cena? 6 999 Kč.

Zákazníci si užijí virtuální realitu díky špičkovým displejům, které oba modely nabízejí (jemnost 577 ppi). Díky výkonnému procesoru a displeji s nadstandardním rozlišením jsou oba modely jako stvořené pro prvotřídní vizuální zážitky. Vyšší výpočetní výkon a kvalita grafiky Samsung Gear VR Innovator Edition zajišťuje nízkou pixelizaci a široké 96° zorné pole. Sledování filmů s vysokým rozlišením, televizních pořadů, VOD služeb a hraní VR her tak získává zcela nový rozměr. Pro sledování 2D a 3D filmů jsou připraveny režimy Kino, Multi obrazovka a Domácí kino. Technologie Pass-Through aktivuje zadní fotoaparát Galaxy S6 nebo S6 edge pro hybridní zobrazení okolí i přímo v aplikacích VR.

Gear VR

Díky zmenšení velikosti o 15 % se Samsung Gear VR Innovator Edition pohodlněji nosí. Ergonomicky upravené popruhy současně poskytují lepší rozložení hmotnosti zařízení. Brýle jsou nově vybavené také systémem proti mlžení čoček. Vnitřní ventilátor zajišťuje dostatečnou cirkulaci vzduchu, takže není potřeba brýle otírat ani při delším používání. Mezi další novinky patří upozornění na hovor či zprávu, aby mohli být uživatelé i během hraní informování o tom, co se děje v reálném životě, a microUSB port. Zážitky z virtuální reality si můžete prohlédnout v našem preview.

Samsung Gear VR

Speciální brýle pro virtuální realitu Samsung Gear VR Innovator Edition jsou konečně k dispozici pro modely Galaxy S6 a S6 edge. V těchto dnech se dostávají na pulty obchodů za koncovou cenu 6 999 Kč (v zahraničí 199 dolarů). Je to hodně, nebo málo?

Samsung Gear VR s Galaxy S6 – první pohled z MWC 2015