Samsung Galaxy Watch5 Pro sází na titan, obří baterii a pokročilé sportovní funkce

2
Samsung Galaxy Watch5 Pro sází na titan, obří baterii a pokročilé sportovní funkce
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uvnitř titanového pouzdra je 590mAh baterie
  • Novinka umí navádět na základě importovaného GPX souboru
  • K dispozici je rovněž odolnější safírové sklo

Pomyslný vrchol letošní nabídky chytrých hodinek Galaxy Watch představuje model Galaxy Watch5 Pro. Působivá má být nejen výdrž či odolnost, ale také pokročilé sportovní funkce.

Samsung Galaxy Watch5 Pro má obří baterii a titanové tělo – první dojmy

Ještě odolnější safírové sklo

Jedním z poznávacích prvků nové řady Galaxy Watch5 je nasazení safírového sklíčka, ovšem v případě Galaxy Watch5 Pro se má jednat o odolnější verzi. Na první pohled rozdíl nebude patrný, ovšem na Mohsově stupnici tvrdosti dosahuje safírové sklo Watch5 Pro stupně devět, zatímco standardní Watch5 jsou vybaveny sklíčkem s tvrdostí osm. V obou případech však došlo o více než 50% navýšení odolnosti sklíčka displeje oproti předešlé generaci.

Kde se nic nezměnilo, to je použitý zobrazovací panel. Jedná se o kruhový Super AMOLED o velikosti 1,36" a jemnosti 330 PPI (450 × 450 pixelů). U předchozí generace, kde byl tento displej rovněž nasazen, jsme chválili rovněž vysoký maximální jas pro bezproblémovou čitelnost na slunci.

Kromě tvrdosti safírového skla je pak dalším rozdílem oproti klasickým Watch5 titanové pouzdro. Oproti hliníkovému pouzdru u Galaxy Watch5 se tak lze spolehnout na vyšší odolnost, přitom je titan poměrně lehký. Celková hmotnost se tak zastavila na sympatických 46,5 gramech (bez řemínku) s rozměry 45,4 × 45,4 × 10,5 mm. Jiný je řemínek s praktickou magnetickou přezkou. Nasadit si však můžete i váš oblíbený pásek z předešlé generace díky stejným 20mm osičkám. Ohledně certifikací odolnosti nabídne model Pro, stejně jako základní Watch 5, IP68, MIL-STD 810G a navíc obvyklou voděodolnost do 5 ATM.

Delší výdrž a speciální funkce

Galaxy Watch5 Pro jsou samozřejmě v mnoha ohledech identické s dvojicí základních Galaxy Watch5. Zájemci se tak mohou těšit na Wear OS (nově označován již jen jako Wear OS, nikoliv Wear OS Powered by Samsung) s podporou bezkontaktního placení (Google Wallet), ale také řadou zdravotních a sportovních funkcí, o kterých si můžete přečíst podrobnější informace v článku zaměřeném na základní Galaxy Watch5.

Model Galaxy Watch5 Pro však nabídne hned několik speciálních vychytávek zaměřených na opravdu náročné sportovce. Navíc má 590mAh baterii, díky nímž by měly hodinky zvládnout na jedno nabití 3 až 4 dny provozu, což už je na poměry Wear OS velmi pěkná hodnota.

Kromě toho však zvládne zajistit 590mAh baterie také 24 hodin s aktivní GPS. S navigačními službami se pojí také možnost importu GPX dat do hodinek. Předem si tak můžete nahrát předpřipravenou trasu, podle které se budete pohybovat. S tím se pojí také schopnost hodinek vás navigovat pomocí vibrací či hlasových pokynů nebo možnost se nechat navádět zpět na bod, odkud jste vyrazili. Podle zástupce společnosti by měly být všechny zmíněné funkce dostupné hned na začátku, což je jistě skvělá zpráva.

Cena, dostupnost a bonus k předobjednávkám

Samsung Galaxy Watch5 Pro budou k dostání na samsung.com/cz a také u významných prodejců, jako je CZC.cz, Alza.cz, Mobil Pohotovost a dalších, za 11 999 Kč (469 eur na Slovensku) v případě základní Wi-Fi varianty a za 12 999 Kč (519 eur) při nákupu verze s LTE. V rámci předobjednávek trvajících od 10. 8. až do 25. 8. je pak možné získat zdarma sluchátka Galaxy Buds Live. Hodinky budou nabízeny v šedém a černém barevném provedení.

Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE

Konstrukce45,4 × 45,4 × 10,5 mm, 46,5 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejSuper AMOLED, 1,36" (450 × 450 px)
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor590 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Kdo chce opravdu chytré hodinky s dobrou výdrží, jiná volba asi není. Kdo pár funkcí oželí, tak je cena už nebezpečně blízko kvalitním hodinkám od Garminu.
Petr Válek
Petr Válek
Samsung nezklamal , tohle se nepovedlo .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze