Samsung Galaxy Watch3 naživo: chytré, ale také elegantní hodinky pro manažery

Video
5
Samsung Galaxy Watch3 naživo: chytré, ale také elegantní hodinky pro manažery
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky budou nabízeny ve dvou velikostech, včetně verze s LTE
  • Nechybí praktická (fyzická) otočná luneta ani prémiová verze z titanu

Původní chytré hodinky Samsung Galaxy Watch z roku 2018 si získaly srdce uživatelů elegantním vzhledem, kvalitním displejem a také fyzickou otočnou lunetou, která je intuitivní i stylová. Proto jsme dlouho očekávali jejich nástupce, jenž byl právě dnes představen. Jaké jsou naše první dojmy z nových hodinek Samsung Galaxy Watch3?

Samsung Galaxy Watch3 naživo – chytré a elegantní

Nová generace dorazila ve dvou velikostech – jedna s pouzdrem o průměru 41 mm, druhá pak s 45mm pouzdrem. I přestože jsou hodinky oproti svému předchůdci menší, nabídnou větší displej (1,2, respektive 1,4 palce). Stále se jedná o špičkový AMOLED panel, který nabídne velmi vysokou svítivost, čitelnost tak nebude ani na přímém slunci problém. Obrazovku pak chrání sklíčko Corning Gorilla Glass DX.

Během krátkého používání displej krásně reagoval na dotyky, alternativně bylo možné k ovládání některých funkcí využít právě fyzickou lunetu. Otáčení lunety má příjemnou odezvu, konstrukce navíc působí dostatečně bytelně, což rozhodně chválíme.

Na těle hodinek dále najdeme dvojici ovládacích tlačítek a také úchyty na pásek, který je vyměnitelný. Dodávaný kožený řemínek v balení působí velmi prémiově, hodinky tak lze klidně zkombinovat třeba s oblekem a vzít si je na pracovní schůzku. Pro sportovní aktivity je pak pochopitelně moudré pásek vyměnit za silikonovou alternativu. Galaxy Watch3 rovněž disponují zvýšenou odolností IP68 a také armádní certifikací MIL-STD-810G, takže si s nimi můžete zaplavat i je vzít do sprchy.

Ze sportovních a zdravotních funkcí neschází podpora měření krevního tlaku nebo EKG. Tyto funkce však zatím bohužel nejsou dostupné jinde než na domácím korejském trhu. Hodinky dále zvládnou změřit okysličení krve či nově detekovat pád. V případě zaznamenání pádu může být automaticky odeslána SOS zpráva s informací o lokaci vybraným kontaktům.

Samsung Galaxy Watch3

Uvnitř hodinek potom najdeme osvědčený systém Tizen (ve verzi 5.5) s možností doinstalování aplikací a desítkami sportovních režimů. Změří také kvalitu spánku nebo vás provede meditací v průběhu rušného dne. Dodejme ještě, že otočnou lunetou lze například přeskakovat snímky u prezentace (v případě spárování hodinek s počítačem) i ovládat hudební přehrávač. Samozřejmostí je pak možnost nainstalovat aplikace jako Spotify nebo Strava. Výkon obstarává procesor Exynos 9110 doprovázený 1 GB operační paměti a 8GB úložištěm. Z další výbavy neschází podpora Bluetooth 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS, GLONASS či Beidou.

Kapacita baterie činí 340 mAh u větší verze a 247 mAh u 41mm varianty. Výdrž by však měla být identická s předchozí generací, což pro většinu uživatelů znamená přibližně jeden až dva dny používání. Na výdrž se pochopitelně podrobněji zaměříme v klasickém testu.

Samsung Galaxy Watch3

Prodeje Samsung Galaxy Watch3 odstartují 7. srpna. Za 41mm model zaplatíte 11 499 Kč, respektive 12 999 Kč u varianty s LTE. Větší varianta zájemce vyjde na 12 499 Kč v základní verzi, případně 13 499 Kč, pokud vyžadujete LTE. Ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku pak dorazí exkluzivní titanová edice, jež bude stát 17 499 Kč.

Model Cena
Galaxy Watch3 45mm BT 12 499 Kč
Galaxy Watch3 45mm LTE 13 499 Kč
Galaxy Watch3 41mm BT 11 499 Kč
Galaxy Watch3 41mm LTE 12 999 Kč
Galaxy Watch3 45mm Titan 17 499 Kč

Dostupné barvy jsou Mystick Black a Mystic Silver u 45mm verze a Mystic Bronze a Mystic Silver u 41mm. Titanový varianta dorazí v konzervativní černé Mystic Black.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch3 45 mm LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 46,2 × 11,1 mm, 53 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,4" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1,15 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor340 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostsrpen 2020,