Samsung Galaxy Watch Active2 se naučí hned několik nových funkcí

1
Samsung Galaxy Watch Active2 se naučí hned několik nových funkcí
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Aktualizace přináší některé funkce z nových hodinek Watch3
  • Těšit se můžete na měření objemu kyslíku, tedy vaší vytrvalosti
  • Vylepšena bude možnost notifikací

Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch Active2 získávají formou aktualizace nové funkce, které výrobce přiblížil skrze oficiální stránky. Patrně nejzásadnější část updatu se týká vašich sportovních výkonů. Funkce Running Analysis dokáže analyzovat styl vašeho běhu. Zjistí například, jak zpříma běžíte, jak dlouho jste v kontaktu se zemí a doporučí, jak vylepšit váš styl. Nově můžete měřit také hladinu VO2 max, což znamená maximální množství kyslíku, který budete moci při sportovní aktivitě využít.

Samsung Galaxy Watch Active2

V rámci vlastní bezpečnosti lze ocenit novou funkci detekující pád. Pokud hodinky detekují nečekaný a nekontrolovaný pád, mohou vyslat SOS signál až na čtyři předem definované kontakty. Netřeba připomínat, že taková funkce může skutečně v krizových situacích zachránit život.

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung také zapracoval na notifikacích. Nově si můžete přímo na displeji hodinek prohlédnout i fotografie. Vhod přijde i zobrazení historie chatu a nikoliv pouze poslední zprávy. Tímto chce Samsung hodinky co nejvíce osamostatnit a uživateli umožnit, aby nemusel pokaždé sahat po chytrém telefonu. Na přijaté zprávy je nově možné odpovídat také prostřednictvím emotikon či AR animací.

Samsung Galaxy Watch Active2

Výčet novinek se dotýká také přehrávání hudby. To je samozřejmě možné skrze hodinky ovládat, ale nově se dostanete také k celému seznamu přehrávaných skladeb, který lze na hodinkách procházet. Poslední zmíněnou novinkou ze strany Samsungu je možnost zachycení výsledků sportovních aktivit. Na displeji hodinek vidíte vždy jen vybraný parametr, ale snadno můžete zachytit všechny sportovní detaily a výsledný screenshot poslat na váš smartphone.

Samsung Galaxy Watch Active2

Aby k vám aktualizace dorazila, musíte mít nejnovější verzi aplikace Galaxy Wearable a následně již jen čekat. Nejprve se nové funkce objeví na Bluetooth verzi hodinek, až poté přijde na řadu LTE varianta.

Samsung Galaxy Watch Active2 40mm

Konstrukce40 × 40 × 10,9 mm, 26 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejAMOLED, 1,2" (360 × 360 px)
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, Wi-Fi, NFC
Akumulátor247 mAh, nabíjení: proprietární kolébka