Samsungy Galaxy S8 na dalších fotografiích (39× aktualizováno)

Internet se neustále plní informacemi o připravovaných TOP novinkách společnosti Samsung. Zaujmou velkými displeji, které se budou táhnout až do samotných okrajů, pochyb není ani o dosazení nové hlasové asistentky a výkonných procesorů. Kromě černé a stříbrné by mohly být k dispozici i v netradiční fialové. Jejich ceny však budou vyšší, než tomu bylo u předchozí generace.

Aktualizováno 27. 3. 2017

Pouhé dva dny před oficiálním představením unikají Samsungy Galaxy S8 a Galaxy S8+ na dalších několika obrázcích. Podobu již ale známe delší dobu. Připomenout můžeme, že obě novinky budou podporovat bezdrátové nabíjení a budou odolné. Jihokorejský výrobce také již oznámil příslušenství Galaxy Dex, což je stanice se dvěma USB porty, pomocí které přenesete dění telefonu na plochu monitoru. Půjde o jasnou konkurenci režimu Cotinuum od Microsoftu. Čtečka otisků prstů pak bude na zadní straně, nicméně k rychlému odemknutí bude možné použít i sken oční duhovky. Pomocí čtečky má být rovněž možné zavírat aplikace. Nové modely budou nabízeny v černé, modré, zlaté, šedé a stříbrné barevné variantě.

Aktualizováno 22. 3. 2017

Dnešním dnem se nám odtajnilo rozlišení displeje Samsungu Galaxy S8. Maximálním možným rozlišením bude neobvyklá hodnota WQHD+, konkrétně tedy 2 960 × 1 440 pixelů. Displej totiž bude protažený s méně obvyklým poměrem 18,5:9. Stejně jako na modelech Galaxy S7 s Androidem 7.0 však bude možné rozlišení displeje snižovat. Prostřední volba Full HD+ bude představovat rozlišení 2 220 × 1 080 pixelů. Nejnižší volbou bude HD+ s 1 480 × 720 pixely. Předpokládá se, že po prvním zapnutí bude výrobce nastavena prostřední Full HD+ hodnota.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 21. 3. 2017

Známý únikář Evan Blass se tentokrát postaral o zveřejnění barevných variant. Černá ponese název Black Sky, šedá zase Orchid Gray.

Aktualizováno 20. 3. 2017

Uběhlo pár hodin a můžeme se podívat na další novinku, kterou jsou přibalená sluchátka AKG, která potvrzují přítomnost 3,5mm jack konektoru. Značka již od roku 2016 spadá pod Samsung, který ji odkoupil za 8 miliard dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než se dostanou i do balení některého z modelů. O kvalitě je prozatím zbytečné spekulovat, lze však očekávat, že sluchátka budou kvalitnější než doposud standardně dodávaná.

Sluchátka AKG

Aktualizováno 20. 3. 2017

Evan Blass na svém Twitteru zveřejnil další fotografie modelu Galaxy S8, které vypadají velmi věrně. Jak je již známo, modely Galaxy S8 a Galaxy S8+ budou využívat Snapdragon 835, nebo Exynos 8895. Benchmark Geekbench odhalil, že by verze s Exynosem 8895 mohla být o něco výkonnější. V Multi-core testu dosáhla verze se Snapdragonem 6 084 bodů, zatímco varianta s Exynosem 8895 6 375 bodů. Rozdíl to není nijak velký, nicméně potěšující zprávou je, že na českém trhu by se měla objevit právě verze s procesorem Exynos.

Samsung Galaxy S8

Poslední dnešní novinka se týká ceny obou chystaných novinek. Samsung Galaxy S8 by se měl začít prodávat za 799 eur, což je přibližně 22 tisíc korun. Cena větší verze Galaxy S8+ se vyšplhá na 899 euro, a to je přibližně 24,5 tisíce korun.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 17 .3. 2017

Chystané Samsungy Galaxy S8 a Galaxy S8+ budou mít hned několik možností, jak rozpoznat toho správného uživatele. Kromě čtečky otisků prstů na zadní straně to bude skener oční duhovky a následně i rozpoznání tváře uživatele. Právě poslední jmenovaný způsob má být využitý rovněž pro ověření uživatele při bezkontaktních mobilních platbách ve službě Samsung Pay.

Samsung Galaxy S8
Pravděpodobná podoba Samsungu Galaxy S8 na uměleckém renderu

Další dnešní novinka se týká hlavního fotoaparátu na zadní straně. Samozřejmě se od něj opět očekávají špičkové výsledky. Jeho trumfem v rukávu však má být záznam zpomalených videí až při 1 000 FPS, čímž by novinky překonaly i nedávno představenou Xperii XZ Premium, která podporuje zpomalené video s 960 FPS. Pokud by se snímkovací frekvence u Samsungů potvrdila, šlo by zřejmě jen o papírový rozdíl, neboť hodnoty Samsungu a Sony jsou velmi blízké.

Aktualizováno 16. 3. 2017

Čekání na představení Samsungů Galaxy S8 a Galaxy S8+ se nám postupně krátí. Usnadňují nám ho také četné úniky, často skrze sociální síť Weibo. Dnes se můžeme podívat hned sedm fotografií, na kterých je zachycen model Galaxy S8 v leskle černém provedení. Poměrně působivě a netradičně vypadá čelní strana, která není ničím rušena. Nenachází se na ní logo či tlačítka.


Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 14. 3. 2017

Samsung Galaxy S8 bude mít čtečku otisků prstů ukrytou na zadní straně, hned vedle čočky fotoaparátu. Už delší dobu víme, že pod displej by se tlačítko nevešlo, avšak Samsung si pohrával s tím, že by čtečka byla přímo pod samotným sklem displeje v útrobách zařízení. Samsung tuto možnost (technologii společnosti Synaptics) testoval, avšak výsledky nebyly odpovídající, a tak se nakonec rozhodl pro umístění na zadní straně, které jakoby k celému konceptu nesedělo. V případě, že by Samsung chtěl umístit čtečku pod sklo displeje, samotné vydání obou novinek by se mohlo neúměrně prodloužit. Proto z celé akce nakonec sešlo.

Další únik se zaměřuje na nové uživatelské prostředí nadstavby TouchWiz. Samsung zapracoval na zjednodušení a vytvoření flat efektu ve své nejčistší podobě, výsledek působí velice zajímavě. Ikony jsou zakulacené, čisté a poměrně výrazné. Samsung zřejmě upustí i od klasického tlačítko pro vstup do menu aplikací a nahradí ho gestem podobným, jaké známe z modelové řady Pixel od Googlu.

Aktualizováno 13. 3. 2017

Jelikož už podstatnou část výbavy chystaných Samsungů známe, budeme do konce měsíce svědky převážně úniků nových fotografií. Dnes se můžeme podívat, jak oba modely vypadají vedle sebe. Na druhém snímku je pak model Galaxy S8+ ve zlaté barevné variantě.

Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ Samsung Galaxy S8+

Aktualizováno 10. 3. 2017

Dnešní aktualizace by se zdánlivě mohla nést pouze v duchu tří nových fotografií. Na nich vidíme budoucí vlajkovou loď Samsungu, ačkoliv není zřejmé, zda jde o model Galaxy S8 nebo Galaxy S8+. V každém případě fotografie potvrzují zakřivený a velmi protáhlý displej. Na posledním snímku pak můžeme vidět speciální ochrannou fólii určenou výhradně pro tyto modely. Fólie je zakřivená a má vykrojený prostor, kde se bude nacházet čelní kamerka a současně údajně i skener oční duhovky.

Aktualizováno 8. 3. 2017

Nová spekulace, která se objevila na internetu, se týká barevných provedení. Podle této informace by měl Samsung Galaxy S8 uvést, alespoň na některé evropské trhy, ve třech barvách: černé, stříbrné a fialové. Pokud je to pravda, tak se Samsung zřejmě rozloučí s některými barvami, které nabízel u Galaxy S7, jako je bílá a korálová modrá. Naopak novou možností by byla fialová.

Novou informaci zveřejnil na Twitteru uživatel Roland Quandt, který se již v minulosti osvědčil jako docela spolehlivý zdroj informací. Kromě barev přitom sdílel i očekávané ceny obou nových telefonů pro Evropu. Galaxy S8 by mohlo stát 799 euro (26,5 tisíc korun s DPH). Za větší Galaxy S8+ pak zřejmě zaplatíte 899 euro (29,5 tisíc s DPH). Zdá se tak, že zájemci o novou řadu Galaxy S8 budou muset sáhnout podstatně hlouběji do kapsy, než tomu bylo u Galaxy S7.

Aktualizováno 7. 3. 2017

Očekávané Samsungy Galaxy S8 a Galaxy S8+ by mohly zahájit svou životní pouť mezi o něco dříve. Zatímco představení 29. března je už pevně dáno a měnit se nebude, zahájení prodeje se dle aktuálních spekulací posouvá. Původně se očekávalo globální zahájení prodeje na důležitých trzích 21. dubna 2017. Aktuálně se objevila možnost, že vše začne o týden později, tedy 28. dubna. V tuto chvíli samozřejmě nevíme, zda český trh bude v první vlně, či bude prodej zahájen o něco později.

Aktualizováno 6. 3. 2017

V rámci dnešní aktualizace se na Samsung Galaxy S8 můžeme podívat ze všech stran. Na světlo světa unikla dvě krátká videa, na kterých chystanou novinku můžeme vidět. Současně se potvrzují domněnky týkající se procesorů. Zatímco verze se Snapdragonem 835 bude určena pro trh v USA, v ostatních regionech má být nasazen procesor Samsung Exynos 9 8895.

Aktualizováno 2. 3. 2017

Předmětem dnešního úniku je série reálných fotografií, které potvrzují včerejší informace.

Samsung Galaxy S8 naživo.

Aktualizováno 1. 3. 2017

Po oznámení, že k oficiálnímu představení modelů řady Galaxy S8 dojde 29. března 2017, se opět vracíme k únikům. Evan Blass tentokrát zveřejnil s velkou pravděpodobností tiskovou fotografii chystaného Samsungu Galaxy S8. Můžeme vidět zakřivený displej a značné využití čelní plochy. Všechny potřebné věci, jako je reproduktor, čelní kamerka či senzory se pak vměstnaly do tenkého proužku nad displejem.

Aktualizováno 23. 2. 2017

Dnešní aktualizace se nese v duchu informací o větším modelu Galaxy S8+. Únik spekulací přinesl známý Evan Blass a dozvídáme se takřka kompletní výčet specifikací. Displej by měl mít úhlopříčky 6,1 palce, avšak pokud se započte celé zakřivení displeje, bude úhlopříčka 6,2 palce. Technologicky půjde o Super AMOLED displej se zvýšenou citlivostí. V útrobách bude figurovat procesor Snapdragon 835, případně varianty s Exynosem 9. Procesor doplní 4GB operační paměť a 64GB úložiště. Dostane se na nadějný duální fotoaparát s 12 megapixely a světelností f/1.7. Novince nebude chybět senzor tepové frekvence či čtečka otisků prstů. Ta se zřejmě přesune na zadní stranu. Odemknout telefon však půjde i pohledem, neboť nebude chybět senzor oční duhovky. Samozřejmostí již bude zvýšená odolnost proti vodě a prachu.

Aktualizováno 22. 2. 2017

Znovu se můžeme podívat na další uniklé snímky připravovaného telefonu od Samsungu. Opět se můžeme pokochat tím, jak velkou část přední strany displej nového Samsungu zabírá, nové fotografie ukazují také kovové bočnice, do kterých „stéká“ zakřivený displej. Nové fotografie potvrzují přemístění ovládacích tlačítek na displej, v případě potřeby mohou z displeje zcela zmizet a uvolnit tak místo zobrazovanému obsahu.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 21. 2. 2017

Po delší době uniká Samsung Galaxy S8 na další živé fotografii, která opět odhaluje zakřivený displej. Ten se rozprostírá takřka po celé čelní ploše a rozhodně neplýtvá místem. Tato skutečnost odsoudila k zániku klasická tlačítka pod displejem, která budou na displeji. Z dřívějších úniků však víme, že by je neměl být problém skrýt, když nebudou zapotřebí.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 15. 2. 2017

Na blížícím se veletrhu MWC 2017 sice Samsung má svou tiskovou konferenci, ale nové vlajkové lodě se ještě nedočkáme. Přesto o ní bude řeč. Koh Dong-jin, prezident pro mobilní komunikaci v Samsungu, totiž oznámil, že v průběhu konference zazní datum zahájení prodeje nových modelů, které se s největší pravděpodobností budou jmenovat Galaxy S8 a Galaxy S8+. Samotné představení má pak proběhnout na samostatné akci 29. března v New Yorku.

Aktualizováno 13. 2. 2017

Blízký příchod novinek od Samsungu už začíná být patrný i na oficiálních stránkách. V singapurské mutaci totiž dnes došlo k úniku modelu s označením SM-G955FD, za kterým by se měla skrývat Dual SIM varianta modelu Galaxy S8+. Ano, čtete správně. Dle posledních informací se zdá, že Samsung upustí od přídomku edge, a to z prostého důvodu. Zakřivený displej by měly mít obě verze a hlavní odlišností bude velikost. Větší model tak dostane ke svému jménu znaménko plus.

Samsung Galaxy S8+

Aktualizováno 10. 2. 2017

Nejočekávanějším telefonem první poloviny roku 2017 bude jednoznačně Samsung Galaxy S8 a jeho deriváty. Výrobce pro něj přichystá samostatnou akci pro představení na sklonku března a drobnými úniky nových informací jsme zásobování téměř každý den. Tentokrát se nové informace týkají baterií. Klasický Samsung Galaxy S8 má disponovat baterií s kapacitou 3 000 mAh, větší Samsung Galaxy S8 s přídomkem edge či Plus má mít baterii s kapacitou 3 500 mAh. Ve výsledku bude reálná výdrž velmi bedlivě sledována, neboť ačkoliv se kapacity oproti modelům z řady S7 takřka nezměnily, očekává se nárůst velikosti displejů.

Aktualizováno 8. 2. 2017

Pokud se vám líbila včerejší reálná fotografie Galaxy S8 (edge), musíme vás zklamat. Po rozborech fotografie totiž vyšlo najevo, že snímek byl upravován. V levém spodním rohu displeje je jasně patrné, že před úpravou byl displej klasický obdélník, ne tedy zaoblený, jak napovídá fotografie. Stejně tak bylo pod displejem zřejmě odstraněno logo společnosti, což na první pohled nebylo patrné. Snímek byl tedy uměle ztmaven, aby detaily zanikly.

Samsung Galaxy S8 edge

Aktualizováno 7. 2. 2017

Zdá se, že nový Samsung Galaxy S8 uniká na prvním živém snímku. Na fotografii můžeme vidět zařízení s USB-C konektorem, dvojitě zaobleným displejem a průchodem pro reproduktor. O tom, že se může jednat o reálný produkt, vypovídá také fakt, že novinky od Samsungu mají být představeny již za měsíc a půl.

Samsung Galaxy S8 edge

Aktualizováno 1. 2. 2017

Po malé odstávce tu máme opět další novinky, tentokrát ohledně rozměrů. Ty jsou na první pohled velmi dobré, kupříkladu takový Galaxy S8 edge se i přes větší úhlopříčku zvětší jen minimálně. Podobně by to mělo být i u modelu Galaxy S8, u toho nám však prozatím chybí informace o výšce. Porovnání s původní generací naleznete v tabulce.

Výška (mm) Šířka (mm)
Galaxy S8 ? 68
Galaxy S7 142,4 69,6
Galaxy S8 edge 159,5 73,4
Galaxy S7 edge 150,9 72,6
Galaxy S8 edge

Aktualizováno 1. 2. 2017

Dnešní únik se týká RAM a úložného prostoru. Zahraniční zdroje uvádí, že můžeme očekávat až 128 GB úložného prostoru a 6 GB operační paměti, k dispozici bude rovněž slot pro paměťové karty. Existovat bude zřejmě i varianta s 64GB a 4 GB paměti RAM. Prozatím není jasné, na jakých trzích se bude prodávat varianta s větším úložištěm, spekuluje se však o Číně, kde musí Samsung konkurovat místním zavedeným značkám jako Xiaomi, která již nabízí modely se stejným úložištěm. Časem se možná upravená verze dostane i na další zahraniční trhy.

Aktualizováno 31. 1. 2017

Dle posledních informací se můžeme v obou novinkách těšit na nárůst kapacity baterie. U Galaxy S8 povyskočí kapacita z 3 000 na 3 250 mAh, Galaxy S8 edge bude mít kapacitu 3 750 mAh (původní generace nabízela kapacitu 3 600 mAh). Baterie bude muset udržet při životě smartphony s mezigeneračně většími displeji, menší z modelů totiž nabídne 5,8palcovou úhlopříčku, větší model poté dokonce 6,2 palců. Vzhledem k tenkým rámečkům se však rozměry příliš lišit nebudou.

Aktualizováno 27. 1. 2017

Díky známému informátorovi Evanu Blass unikají další informace. Dočkali jsme se také vůbec prvního reálného snímku připravovaných novinek. Menší z obou smartphonů nabídne úhlopříčku 5,8 palců, větší 6,2 palců, rozměry se však téměř měnit nebudou. Displeje budou zakřivené a nabídnou technologii Super AMOLED, stejně tak se můžeme těšit na QHD rozlišení. Displej nově bude také citlivý na tlak, avšak jen ve své spodní části. Prozatím nevíme, co Samsung touto novinkou sleduje.

Samsung Galaxy S8 edge

Samsung Galaxy S8 bude disponovat baterií s kapacitou 3 000 mAh, S8 edge má mít 3 500 mAh. Očekává se přítomnost procesoru Snapdragon 835 a možná i alternativy Exynos pro trhy mimo USA. Paměť RAM má kapacitu 4 GB, interní úložiště 64 GB, chybět nebude ani slot pro paměťové karty.

Primární fotoaparát se pochlubí 12Mpx rozlišením a světelností f/1.7, sekundární fotoaparát poté 8 Mpx při stejné světelnosti. Čtečku otisků prstů Samsung přestěhoval na zadní stranu, ovšem ne pod čočku fotoaparátu, ale vedle ní. Informace potvrzují také přítomnost USB-C konektoru, i když to z fotografií může vypadat na starší microUSB varianta. Těšit se můžeme také na hlasovou asistentku Bixby, která má být inteligentnější a rychlejší než aktuální konkurence od Applu a Googlu. Potvrzuje se také alternativa ke Continuu.

K představení dojde 29. 3. 2017 a do prodeje novinka vstoupí 21. 3. 2017. Menší z obou modelů bude dostupný za 799 euro (22 tisíc korun), větší z obou modelů poté za 899 euro (24 tisíc korun).

Aktualizováno 25. 1. 2017

Dle posledních informací by měly obě novinky dorazit na vybrané trhy zhruba měsíc po oficiální premiéře, konkrétně 21. dubna. Do České republiky by telefony mohly dorazit v průběhu května. Nové informace potvrzují bezrámečkový design, stejně jako výkonný fotoaparát a čtečku otisků prstů na zadní straně. Na přední stranu by se čtečka nevešla, stejný osud postihne i logo společnosti. Velikost smartphonů se oproti předchozí generaci nemá nijak zvlášť lišit, Samsung zvětší úhlopříčku právě díky malým rámečkům. Předpokládá se přítomnost moderního konektoru USB-C, skeneru oční duhovky a 3,5mm jack konektoru.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 23. 1. 2017

Samsung dnes potvrdil, že novou generaci vlajkových telefonů pro tento rok nepředstaví na veletrhu MWC 2017 v Barceloně, nýbrž na samostatné akci. Potvrdil tedy předchozí dohady, kdy se spekulovalo o představení na samostatné akci na konci března (29.). Samsung nechce (a vlastně ani nemůže) nic uspěchat, po předchozích problémech s Note 7 je to vcelku logické, vyšetřování problémů stálo Samsung hodně sil a času.

Aktualizováno 20. 1. 2017

Z internetu přicházejí další rendery, tentokrát očekávaného Samsungu Galaxy S8 edge. Větší z obou modelů by měl nabídnout duální fotoaparát, což naznačuje větší výřez na zadní straně, do kterého by se druhá čočka bez problémů vešla, u menšího z obou modelů přítomnost duálního fotoaparátu neočekáváme. Vypadá to tedy, že druhý snímač bude doménou pouze dražšího a většího z obou modelů.

Samsung Galaxy S8 edge

Zajímavé jsou i boky renderu. Zde vidíme, že se objeví nové tlačítko, které by mohlo sloužit pro spuštění hlasové asistentky od Samsungu. K tomu přispívá fakt, že zámek obrazovky zůstává na svém místě, tedy vpravo. Otázkou je, zda-li Samsung nasadí moderní USB-C či microUSB konektor, rednery jsou v tomto ohledu dosti opatrné a i když by velikostně seděla i přítomnost USB-C, stejně tak se může jednat o běžný microUSB konektor. 3,5milimetrový jack konektor by měl zůstat zachován v původní podobě a na stejném místě.

Samsung Galaxy S8 edge

Spekulace se vytvářejí také ohledně přítomnosti stereo reproduktorů. Zatímco Samsung Galaxy S8 by měl nabídnout podporu stereo reproduktorů (jeden na spodní, druhý na horní hraně), u Samsungu Galaxy S8 edge výřez na horní straně není patrný. Je tedy možné, že zatímco Galaxy S8 edge nabídne navíc duální fotoaparát, menší z modelů se bude zase pyšnit stereo reproduktory.

Samsung Galaxy S8 edge

K oficiální premiéře nových Samsungů dojde zřejmě až 29. března 2017 na vlastní akci výrobce.

Aktualizováno 17. 1. 2017

Pokud jste se těšili, že se již koncem února dočkáte představení Samsungů řady Galaxy S8, nejnovější informace vás zřejmě zklame. Jihokorejský výrobce své novinky do Barcelony možná přiveze, nicméně neplánuje veřejné představení. Možná se tak bude opakovat lasvegaská situace kolem BlackBerry DTEK70. Každopádně nové spekulace zmiňují, že k oficiální premiéře nových Samsungů dojde až 29. března 2017 na vlastní akci výrobce. Do prodeje by se novinky na prvních trzích měly dostat v posledním dubnovém týdnu. Cena by pak měla startovat na částce pohybující se kolem 849 dolarů (21,5 tisíc Kč bez daně).

Postupně se nám také finalizuje podoba zařízení, neboť na dalším úniku fotografie je Samsung Galaxy S8 opět podobných tvarů a vzhledu, jako jsme viděli dříve. Zakřivený displej se tak dostane i na běžnou verzi, která má mít úhlopříčku displeje až 5,7 palců při zachování nijak velkého těla. Ostatně se o tom můžete přesvědčit níže v tomto článku.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 16. 1. 2017

Serveru GSMarena.com se podařilo získat rendery chystaných Smasungů řady Galaxy S8. Jelikož budou oba modely disponovat zakřivením, upustí výrobce možná od označení edge a přejde na klasické Galaxy S8 a Galaxy S8 Plus. Podstatné jsou však dnes rozměry, které unikají. Nové modely by měly maximálně využívat plochu čelní strany. Například Samsung Galaxy S8 by tak měl mít displej s úhlopříčkou minimálně 5,7 palce, avšak rozměrově bude velmi blízký současnému Galaxy S7. Dojde pouze k menšímu nárůstu v šířce. Větší verze Plus pak bude na výšku obdobně velká jako Galaxy S7 edge, avšak širší a s podstatně větší úhlopříčkou displeje. Podívejte se na porovnávající obrázky i tabulku.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 a Galaxy S7 - rozměry
Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S8 Plus Samsung Galaxy S7 edge
rozměry 140,14 × 72,2 × 7,3 mm* 142,4 × 69,6 × 7,9 mm 152,8× 78,51 × 7,94 mm* 150,9 × 72,6 × 7,7 mm
velikost displeje 5,7 palců* 5,1 palců 6,3 palců* 5,5 palců

Poznámka: * – hodnoty s hvězdičkou nejsou oficiální

Na uniklých obrázcích může překvapit přítomnost micro USB konektoru. Stále se spíše předpokládá, že Samsung konečně nasadí nový USB-C konektor jako většina konkurence. Velmi tomu nahrává i fakt, že se konektor USB-C objevil na nedávno představených modelech řady Galaxy A (2017).

Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8 Plus a Galaxy S7 edge – rozměry

Aktualizováno 12. 1. 2017

Výrobci málokdy prozradí podobu své očekávané novinky předem. Minimálně rozměry a tvar však musí sdělit svým partnerům, kteří vyrábí příslušenství, aby jej stihli včas připravit. A právě touto cestou může dojít k únikům zajímavých informací. Výrobce odolných pouzder Ghostek zveřejnil nová pouzdra pro Galaxy S8 a částečně můžeme vidět i vzhled telefonu. Čelní stranu bude zřejmě opravdu více zabírat displej a pohltí tlačítka, která byla doposud vždy pod ním. Všimnout si lze také jen jednoho fotoaparátu. Tlačítko pro odemčení se také přesunulo z pravého na levý bok. Opět jsme tak o krok blíže finálnímu vzhledu, který však uvidíme zřejmě až na konci února v Barceloně.

Samsung Galaxy S8 v odolném krytu

Aktualizováno 5. 1. 2017

Po delší době tu máme přísun obrazového materiálu, u nějž však nadále nemůžeme zaručit pravost. Na nové fotografii údajně vidíme chystaný Samsung Galaxy S8. Je patrné, že by výrobce displej natáhl na drtivou většinu čelní strany, což by znamenalo následující. Logo se přesune pod displej a zmizí hardwarové tlačítko pod displejem. Senzorové klávesy jsou možná schovány vedle loga výrobce, ale jde jen o čirou spekulaci.

Samsung Galaxy S8

Další informace konkretizuje možný termín zahájení prodeje. První trhy by se modelu Galaxy S8 měly dočkat 18. dubna. K představení tak dojde buď na veletrhu MWC 2017 nebo v průběhu března.

Aktualizováno 3. 1. 2017

S blížícím se představením Samsungu Galaxy S8 unikají informace o jeho dalších nových funkcí. Nyní se objevil snímek z prezentace, na které je zachycen režim Samsung Desktop Experience. Dle dostupných informací by nemělo o nic jiného, než režim Continuum známý z Windows 10 Mobile. Přepracovaný pro potřeby Samsungu a samozřejmě umožňující telefon s Androidem propojit s monitorem. Zdá se, že spojení bude zajištěno kabelem, zatímco skrze Bluetooth si uživatel připojí myš či klávesnici. Na velké obrazovce tak bude práce mnohem pohodlnější, a to především s ohledem na mlutitasking. Prozatím však nelze s jistotou říci, že se funkce opravdu dotkne již modelu Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8

Aktualizováno 19. 12. 2016

U Samsungů řady Galaxy S8 se očekává mnoho zásadních inovací. Vše se však údajně také promítne do ceny. Dle finanční společnosti Goldman Sachs mají nároky výrobce na modely Galaxy S8 vzrůst o 15 až 20 % v porovnání s modelem Galaxy S7. Je tudíž nasnadě, že se může zvýšit i koncová cena pro zákazníka. Goldman Sachs rovněž předpokládá nasazení zcela nového hlasového asistenta, o kterém se již také spekulovalo.

Aktualizováno 8. 12. 2016

U chystaného Samsungu Galaxy S8 (edge) se již delší dobu spekuluje o zcela novém řešení čelní strany. Jihokorejský výrobce displej dost možná natáhne takřka na celou čelní plochu. Tím jej budeme moci zvětši, avšak aniž by narostly fyzické rozměry samotného telefonu. Případná změna se samozřejmě dotkne tlačítek pod displejem, která by se měla změnit na virtuální. Například klasická klávesa s domečkem by měla být umístěna těsně pod displejem a v případě potřeby se měnit. Jak by takové řešení mohlo vypadat, se můžeme podívat na designovém konceptu. Zda takto bude novinka vypadat, je však v tuto chvíli nejisté.

Samsung Galaxy S8 edge
Samsung Galaxy S8 edge - designový koncept

Aktualizováno 7. 12. 2016

Nejnovější informace týkající se Samsungu Galaxy S8 zmiňují jeden velmi neoblíbený krok. Vše nasvědčuje tomu, že se Samsung připojí k Lenovu a Applu a svůj budoucí vlajkový model ochudí o klasický 3,5mm jack konektor pro poslech hudby. Pokud budete chtít využívat stávající drátová sluchátka, budete potřebovat redukci z USB-C konektoru, kterým bude řada Galaxy S prvně vybavena. Malou náplastí může být snad jen fakt, že by měl Samsung zachovat bezdrátové nabíjení. Důvodem k odstranění jack konektoru navíc údajně nemá být honba za co nejmenší tloušťkou, ale zvětšení prostoru pro baterii.

3,5mm jack konektor jsme na řadě Galaxy S letos viděli možná naposledy

Aktualizováno 6. 12. 2016

Se stále se přibližujícím příchodem nové řady Galaxy S8 uniká více a více informací. Níže se můžete dočíst o velkorysých pamětích a již dříve se spekulovalo o zajímavě řešených displejích. Nově se objevují spekulace týkající se zvuku. Modely Galaxy S8 a S8 edge by měly nabídnout dva reproduktory od známé značky Harman. Nejde o nic nemožného, neboť Samsung nedávno společnost Harman odkoupil za 8 miliard dolarů. Pravděpodobnost, že se na budoucích modelech dočkáme stereo reproduktorů, je tudíž značná. Nezodpovězenou otázkou zůstává, jak reproduktory Samsung vyřeší. V ideálním případě bychom pro alespoň nějaký stereo efekt viděli reproduktory na čelní straně.

Původní informace z 28. 11. 2016

Samsung Galaxy S7

O Samsungu Galaxy S8 neslyšíme prvně a například nedávno se objevily informace o dvou různých velikostech. Chystaná osmá generace má mít podstatně větší displeje, avšak fyzické rozměry zařízení se měnit nemají. Jihokorejský výrobce by tak displeje zřejmě natáhl na téměř celou čelní plochu. K těmto spekulacím se nyní připojují i informace ohledně pamětí. Současný modely řady S7 si můžete pořídit pouze s 32GB úložným prostorem, byť na několika trzích je v nabídce i dvojnásobná kapacita. Operační paměť pak disponuje 4 GB.

TIP! Samsung prozradil informace o hlasovém asistentu v Galaxy S8

Nové modely řady Galaxy S8 mají být mnohem velkorysejší. Maximální úložná kapacita by měla činit 256 GB, čímž by se Samsung vyrovnal Applu. Na druhou stranu hodlá Samsung údajně zachovat i slot pro paměťovou kartu, díky čemuž by o úložný prostor rozhodně neměla být nouze. V případě operační paměti dojde k nárůstu na 6 GB, ačkoliv to nijak zásadně není zapotřebí. V případě operační paměti vše závisí spíše na její práci a i současné vrcholné Samsungy hospodaří s operační pamětí velmi dobře. Stále jde však pouze o nepotvrzené informace, které se mohou měnit. Veletrh MWC 2017 totiž začíná až koncem února.

Zdroje: pocket-lint.com, gsmarena.com, phonearena.com, theinvestor.co, sammobile.com, allaboutwindowsphone.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Martin
K čemu když u nás bude zase jen 32gb verze za cenu větší.
Filip
Ji, jen tam dejte 6 GiB, abyste tam pak dali softwarovej omezovac kvuli vybijeni baterky jako OnePlus 3. Vybornej napad.
Redmarx
Mnohy fanousek Samsungu by bral i telefon s jednim giga, hlavne aby nebouchala baterka. :-D
Artur
Ale ten cas letiiiiiiiii..... Ako nase peniaze ktore utracame na hovadiny ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze