Samsung Galaxy S II v Koreji hitem, překonal 5 milionů kusů

15

Jihokorejský výrobce mobilních telefonů Samsung doma slaví velké prodejní úspěchy se svým historicky nejpopulárnějším modelem Galaxy S II. Tento top Androidí smartphone tam již překonal hranici 5 milionů prodaných kusů.

Samsung logo

Samsung Galaxy S II je opravdovým pisatelem "mobilních dějin". Vedle třeba iPhonu 4S patří k nejprodávanějším mobilním telefonům, což stále dokazuje i téměř rok od svého oficiálního představení. U nás v České republice je dle serveru heureka.cz druhým nejpopulárnějším mobilním telefonem. Celý rok vás také bombardujeme zprávami o jeho velkém úspěchu po prakticky všech trzích celého světa. Nově se objevila zajímavá zpráva o jeho prodejích, přicházející z východní Asie.

Samsung světovým médiím v krátké tiskové zprávě oznámil, že v Jižní Koreji s Galaxy S II dosáhl nového významného milníku. Na svém domácím trhu již tamním zákazníkům prodal více než 5 milionů kusů tohoto populárního modelu. Dokázal to během pouhých devíti měsíců ode dne zahájení jeho prodeje, což pro firmu zní rozhodně velmi pozitivně. Samsung se také pochlubil, že v loňském roce 2011 v Jižní Koreji zaznamenal 53 procentní podíl v celkových prodejích v oblasti chytrých telefonů.

Samsung Galaxy S II - fotografie z recenze
Tip! - Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Technické parametry Samsung Galaxy S II

Kompletní specifikace
Konstrukce125,3 × 66,1 × 8,5 mm, 116 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED Plus, 4,27" (480 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2011, 13 699 Kč
Diskuze ke článku
Michal S.
Ani se nedivým, podle mě stále je nejlepším telefonem na trhu a budu si ho kupovat... :)
AndroidMichal
5.000.000 lidí s nažloutlým displejem :DDDDD
Zachar
Však ikdyž ho chce teď, tak by měl počkat, protože jakmyle se objeví na trhu SGS III, tak SGS II hodně klesne, bude podle mě téměř za polovinu ceny nové SGS III a výkonově určitě stačí, display je taky parádní a stačí, nač HD rozlišení na takovém displayu...
Pavel
Spousta lidí si sgs2, nebo třeba iPhone bere k tarifu a obratem ho ještě nerozbalený prodává za deset tisíc na internetu, takhle je to nejvýhodnější, už jsem takhle koupil dvakrát, důležitý je osobní předání, kde si může vše zkontrolovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze